broneq pisze:
tak długo jak są to bohaterowie pozytywni (sportowcy, ludzie promujący Polskę medialnie na Świecie - a oboje do tego się zaliczają) to powinno się ich brać inną miarą niż jakiegoś bogatego polityka, który zrobiłby coś podobnego. Tak samo jakby to jakaś "gwiazdka" pokroju Dody zrobiła, ich niech sądzą ...
Ludzie, tacy jak Maciek, którzy swoim życiem robią dla całego społeczeństwa BARDZO dużo dobrego. Sportowcy dostarczają nam wzruszeń,
Wybacz, ale to jest najgłupsze i najbardziej wkurzające zdanie, jakie kiedykolwiek usłyszałem/przeczytałem. Dla czego ktoś ma być inaczej traktowany, niż ktoś inny? Dla Ciebie Zientarski dostarcza wzruszeń, a dla mnie - nie, dla Ciebie Doda jest gwiazdką, która nie wnosi nic dobrego do społeczeństwa, a dla mnie - wnosi. ty nie widziałeś nigdy mojego Ojca, a dla mnie jest On najważniejszym człowiekiem na świecie. Dla czego Ci, których Ty uważasz za "lepszych" mają być lepiej traktowani od tych, którzy są "lepszymi" dla mnie?
(Tak na prawdę, to bardzo lubię rodzinę Ziętarskich, nie toleruję Dody..., jednak uważam, że i jednego i drugą powinno się traktować tymi samymi paragrafami i nie brać pod uwagę ich zasług. Powinni być osądzani za konkretny czyn, a nie za całe ich życie. Za ich życie będą osądzeni przez historię, a nie przez nas).
broneq pisze:
Sebian napisał:
Ciekawe, kiedy stanie przed sądem?
Uważam, że od tego jest PROKURATOR a nie jedne czy drugi internauta!!
Niestety - prokuratorzy najczęściej myślą tak, jak Ty, czyli "są równi i równiejsi" i jeśli nie będzie wrzało w śród nas na ten temat, to prokuratorom będzie łatwiej "łeb ukręcić sprawie".