Cała ta dzisiejsza sprawa trwała zaledwie 5 minut. Jak nigdy przedtem pełnomocnik pozwanych był wobec mnie bardzo uprzejmy dzisiaj przed sprawą, powiedział mi Dzień dobry, zapytał się czy sala będzie ta sama jak poprzednio, bo wcześniejszych rozprawach wszyscy drwili ze mnie.
Pełnomocnik pozwanych wniósł o powołanie do sprawy pierwszego właściciela szczepana do powództwa wzajemnego, bo udało mu się dosłownie wczoraj znaleźć po półtora roku czasu dane adresowe. Przedstawił mi kserokopię pisma, które to jemu wysłał.
Pełnomocnik pozwanych nie wypowiadał się co do opinii biegłego, nie zgłaszał żadnych wniosków dowodowych, jedynie przedstawił to pismeko.
Sędzina zaproponowała zawarcie porozumienia między nami, skoro znalazł się pierwszy właściciel. Wniosłem o oddalenie tego wniosku, skoro znalazł się ten właściciel, to niech oddadzą mi pieniądze i jego sądzą, a nie wzywają do powództwa wzajemnego. On na to, że nie bo przebicie numerów to nie jest wada prawna, to sędzia zapytała się go czy fizyczna, a on, że także nie, bo wg niego to żadna wada bo auto jest zarejestrowane, co najdziwniejsze w tym pismie, które wysłał pierwszemu właścicielowi pisze: "Powodem odstąpienia była wada prawna polegająca na zaopatrzeniu pojazdu w numery cechujące inny pojazd..."
Jest to gra na zwłokę! Dobrze wiedzą, że są na przegranej pozycji i nagle wczoraj dzień przed sprawą, po półtora roku poszukiwań ma adres pierwszego właściciela, wysyła do niego pismo o powołanie do powództwa wzajemnego i prosi Sąd o odroczenie rozprawy. Rozumiem, każdy na prawo się bronić, ale to jest gruba przesada.
Nie ukrywam, że jestem bardzo zirytowany dzisiejszą rozprawą, ale nie daję za wygraną, czekam cierpliwie. Mój kuzyn wściekł się, był w 100% pewny, że dzisiaj zapadnie postawnowienie. Będzie interweniował w tej sprawie.
Sędzina odroczyła sprawę na 13.01.2010r., wzywając wszystkich do osbistego stawiennictwa pod rygorem z mojej storny na zawieszenie rozprawy, z ich - pominiecia dowodu z przesłuchania, tym razem też tak miało być.
Najchetniej to wezwał bym do tej sprawy ekipę programu Turbo Kamera z TVN Turbo.
_________________ VW PASSAT B4 1.9TDI
CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex
BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!
W124 E220 1995r. - ex W124 250D 1992r. - ex W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex
|