MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 5:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nowy

Witam czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem że auto wymeldowane w DE w 1993r. w tamtych latach dostawało się wymeldowanie zółta lub zielona kartka formatu A5 ,przywiezione teraz do PL i na pewno mi nie będą chcieli zarejestrować bo nie mam małego dowodu,który obecnie jest wymagany do rejestracji. Może kolega *kielbik ,co mieszka w Niemczech coś może podpowiedzieć,pewnie w urzędzie niemieckim załatwie od ręki tyle że na razie nie po drodze do naszych zachodnich sąsiadów. Dzieki za wszystkie informację

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
Kolega kielbik, co mieszka w Niemczech może coś podpowiedzieć ;): niektore urzedy rejestruja samochody na podstawie starego zaswiadczenia o wymeldowaniu (zielonej bibuly) a w tych, ktore tego nie robia jest to czysta szykana lub niekompetencja urzednika. Najczesciej wystarczy rozmowa z przelozonym, ktory zwykle bywa lepiej douczony niz panienka w okienku. Jak to nie pomoze to urzedy w Niemczech wystawiaja odpowiednie zaswiadczenia o tym, ze taki a taki pojazd byl zarejestrowany a dowod rejestracyjny zostal zatrzymany przy wyrejestrowaniu i na taki papier juz nie ma mocnych 8).

'71 250 CE, angol

Tytuł:
nowy

dzięki *kielbik,niestety u mnie trzeba mieć świstek z Niemiec i kolejne pytanie do Ciebie czy drogą mailową można to załatwić masz może wiedzę na ten temat?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
kubam76 pisze:
dzięki *kielbik,niestety u mnie trzeba mieć świstek z Niemiec i kolejne pytanie do Ciebie czy drogą mailową można to załatwić masz może wiedzę na ten temat?
Wydaje mi sie, ze panstwu w urzedzie tylko wydaje sie, ze trzeba miec swistek. Zloz wniosek i niech dadza ci odmowna decyzje podajac podstawe prawna (albo niech wydadza decyzje w sprawie odmowy przyjecia wniosku - rowniez podajac podstawe prawna). Co do mailowania z niemieckim urzedem komunikacji to jeszcze nie probowalem (z innymi urzedami, m. in. skarbowym - jak najbardziej ;)). Zawsze ide i zalatwiam od reki - zreszta chyba beda chcieli widziec oryginal briefu i wymeldowania.

'71 250 CE, angol

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00