MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 3:48 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

Borys pisze:
Jasne ze kwestia czasu. W sumie moge zrozumiec, ze branza muzyczna mogla wrecz blokowac rozwoj technologii mp3 na kartach pamieci czy dyskach twardych w caraudio. W zasadzie z punktu widzenia ekonomii radio bez CD a tylko z portem usb/SD jest tansze w produkcji, wiec teoretycznie droga otwarta, a popyt przeciez ogromny.
Z drugiej strony, popyt na mp3 zmniejsza sprzedaz plyt CD w sklepach, a wrecz napedza obieg plikow w internecie.
Czas jednak leci a postep jest nieublagany..
Mysle ze argumenty o rzekomej niskiej jakosci dzwieku z mp3 zwlaszcza odsluchiwane w aucie juz dzisiaj nikogo nie przekonuja..

a wlasnie Borys!
chyba mentalnosc ludzi sie zmienia wiekszosc ludzi ktorzy wiedza czego sluchaja i chca tego sluchac przewaznie sciagaja album z netu a nastepnie ida go kupic na cd - duza ilosc moich znajomych tak np robi jak i ja sam

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

wau pisze:
Jak dla mnie marka becker to jakiś sztuczny twór .

Ja tam nie wiem ;-)
Zawsze mnie intrygowało, że mają dostęp do technologii o dwa kroki do przodu (Bavaria C professional, pierwsze mercowskie radia z DSP). Być może jak często bywa w podobnych dziwolągach jest to odpad przy produkcji zbrojnej aby trochę lepiej amortyzować maszyny (i na to dokładnie wygląda - becker avionics - a stąd krok do armi).
Jakimś dziwnym trafem często właśnie produkcja sprzętu audio hi-fi-ho-ho idzie równolegle z tajne/poufne - np B&O.

Tytuł:
wiarus senior

Crazy_Russian pisze:
Miał ktos do czynienia z powyzszymi modelami? Zamierzalem sprzedac pioneera, ale szkoda mi dzwięku.

U mnie wlasciwie zawsze byly/sa beckery i to nie tylko ze wzgledu na "oryginalnosc" lecz przede wszystkim na jakosc,latwosc obslugi i stonowany wyglad. Widoczny na drugim zdjeciu model beckera to 4720 (low speed) z czerwono-zoltym(do wyboru) wyswietlaczem idealnie komponujacym sie z wnetrzem W124. Uzytkowalem takiego w swoim 124 lecz zamienilem na identyczny,ale high speed 7820, gdyz denerwowalo mnie dlugie i powolne wgrywanie trasy. Sprzet jest super jakosci i nie wiem dlaczego uwazasz ze slabo gra. Teraz posiadam odpowiednik modelu Traffic Pro lecz bez Navi-poprostu radio z CD i jestem zadowolony, choc kilka funkcji, ktore byly w 7820 mi brakuje.
Na temat pioniera i innych sie nie wypowiem, bo nie testowalem, choc to nie moj gust.

pozdr
pozdr

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

m87 pisze:
nie powiedzial bym... smigam na kenwoodzie i daje rade :)

Też tak mówiłem, zanim nie porównałem z Pioneerem. ;)

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ukaniu pisze:
Ja tam nie wiem
Zawsze mnie intrygowało, że mają dostęp do technologii o dwa kroki do przodu (Bavaria C professional, pierwsze mercowskie radia z DSP). Być może jak często bywa w podobnych dziwolągach jest to odpad przy produkcji zbrojnej aby trochę lepiej amortyzować maszyny (i na to dokładnie wygląda - becker avionics - a stąd krok do armi).
Jakimś dziwnym trafem często właśnie produkcja sprzętu audio hi-fi-ho-ho idzie równolegle z tajne/poufne - np B&O.

Citroenowi też sie zdarza wklepać jakieś rajdy ,ale to nie zmienia faktu ,że produkuje wybitnie asportowe auta...

;)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

wau pisze:
Citroenowi też sie zdarza wklepać jakieś rajdy ,ale to nie zmienia faktu ,że produkuje wybitnie asportowe auta...

;)

hehe, tylko mnie chodzi o technologię - Citroen musiał by mieć silnik wodorowy z pełnym odzyskiwaniem energii podczas hamowania. I może faktycznie nie jeździł by najlepiej na świecie ale...
Zresztą ja patrzę z punktu projektanta elektronika a nie z punktu miłośnika dźwięku czy bajerów. I chyba Beckera trzeba zostawić w spokoju - nie wszyscy grzebią w środku a reszta to kwestia gustu.

Tytuł:
Klubowicz

A probowales zestroic to radio? Pod nutka znajdziesz sporo ustwien, mozna tez wlaczyc menu servisiowe. Traffic Pro ma 2 tunery FM i bardzo fajnie to chodzi i gra. W zaleznosci w jakim trybie ustawisz FM moze to roznie chodzic. U mnie becker zastapil pioneera [zlosnik]

Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 7:52 pm przez laudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

laudan pisze:
A probowales zestroic to radio?

Nie, Poprostu wyjalem Pioneera, wlozylem Beckera, na takich ustawieniach jak mialem je w Coupe.
Na priv wysylam Ci adres e-mail z prosba o instrukcje. Chetnie dowiem sie tez o menu serwisowym.

http://www.supermoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ukaniu pisze:
hehe, tylko mnie chodzi o technologię - Citroen musiał by mieć silnik wodorowy z pełnym odzyskiwaniem energii podczas hamowania. I może faktycznie nie jeździł by najlepiej na świecie ale...
Zresztą ja patrzę z punktu projektanta elektronika a nie z punktu miłośnika dźwięku czy bajerów. I chyba Beckera trzeba zostawić w spokoju - nie wszyscy grzebią w środku a reszta to kwestia gustu.

Nie chce sobie robić wrogów.. ale jak dla mnie citroen w wypadku o którym mowisz miał by dolnozaworowa jednostke ;)I nie są to moje sympatie, tylko wiedza praktyczna

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00