maxtro pisze:
Cena katalogowa -20%, na umowę nawet nie patrzą jeżeli różnica jest większa niż 30%.
W takim razie urzędy poszły po rozum do głowy. Bo to co się działo...
Inną sprawą jest zasadność akcyzy, ale o tym już było.
Taka dyskusja jest oczywiście zawsze przyczynkiem do dość gwałtownych starć. Faktem jest, że trzeba osiągnąć kompromis legislacyjny między stanem posiadania naszego społeczeństwa, bezpieczeństwem na drogach, żenującym procederem zwanym "badania techniczne" oraz przemożną chęcią większości Polaków do życia ponad stan za wszelką cenę - kosztem kredytów, własnego i cudzego bezpieczeństwa itd.
Jestem za tym, aby w jakiś sposób ukrócić rejestrowanie złomu, ale nie w formie takiej, aby do jednego wora wrzucać wszystko co ma ponad 10 lat. Zdecydowanie jestem za zaostrzeniem przepisów dotyczących badań technicznych. Za wzmożonymi kontrolami aut i stacji. I w końcu za nagłośnieniem sprawy i nawet pokazówką, nie koniecznie w stylu ziobry, ale nagłośnionej na takich forach itp. Wiem, że wielu tu piszących miało by ogromny problem z zaakceptowaniem takiego stanu rzeczy, ale poza stanem dróg, to także stan samochodów są przyczyną tragedi.
ZGADZAM SIE W 100%
Cytuj:
jak mi ktos ma mowic co i jak powinno w moim aucie dzialac!
Nikt nie ma prawa ci nic mowic na temat wyposazenia dodatkowego, ale mysle ze jesli chodzi o elemnty odpowiedzialne za bezpieczenstwo jazdy tutaj jest troche inaczej...