MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 16, 2025 5:09 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Matiz czy Tico to sie nienadaje wogole-wezcie sobie zobaczcie jak duze chinskie auta wypadaja w testach zderzeniowych [totalszok] Kup to co bedzie w dobrym stanie,CC 900,Clio,Micra k11 czy cos -a nie ten szajs

M4E nie wiem o co ci chodzi ale wg testow Euro-NCAP to

Matiz ma 3 gwiazdki (z airbagami)

a

Seicento ma 2 gwiazdki w tym jedna przekreslona czyli jest duze prawdopodobienstwo znaczynych obrazen ciala (czyt. smierci) -test bez airbagow

Pytanie co jest wieksza konserwa?!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

TY chyba żony nie kochasz! [zlosnik]
Ja mojej nigdy nie wsadził bym do takiej konserwy jak matiz lub CC.
Zastanów się co będzie jak dojdzie do wypadku :evil: ,czego oczywiscie nie życzę!!
Pozdrawiam!

Octavia 1,9 tdi

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3626885

taka ciekawostka.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

zebda pisze:
MERCEDES 4 EVER pisze:
Matiz czy Tico to sie nienadaje wogole-wezcie sobie zobaczcie jak duze chinskie auta wypadaja w testach zderzeniowych [totalszok] Kup to co bedzie w dobrym stanie,CC 900,Clio,Micra k11 czy cos -a nie ten szajs

M4E nie wiem o co ci chodzi ale wg testow Euro-NCAP to

Matiz ma 3 gwiazdki (z airbagami)

a

Seicento ma 2 gwiazdki w tym jedna przekreslona czyli jest duze prawdopodobienstwo znaczynych obrazen ciala (czyt. smierci) -test bez airbagow

Pytanie co jest wieksza konserwa?!

Niepokazuj mi matiza tylko Tico!!!!! i nieinteresuja mnie 3 gwiazdki bo to jedna jest za poduszke,a druga za lampke od pasow :lol: :lol: :lol:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior

www.youtube.com/v/J0KPH742qgw

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

M4E za brak poduszki jedna bylaby przekreslona u Matizka, czyli i tak lepiej niz u Seicento...

...nie bede ci pokazywac Tico bo ja tego auta nie polecam...za to polecam Matiza...

...co do wypadkow...jak ci jest "pisane" ze stanie ci sie to w kuchni przy obieraniu ziemniakow to tak bedzie, a jak masz niefart to i w jakims SuperCar na hopie wylecisz i zadne ESP i dzialajace jak jest za pozno poduszki i strefy zgniotu ci nie pomoga jak niedaleko jest wiadukt ;)

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

zebda pisze:
M4E za brak poduszki jedna bylaby przekreslona u Matizka, czyli i tak lepiej niz u Seicento...

...nie bede ci pokazywac Tico bo ja tego auta nie polecam...za to polecam Matiza...

...co do wypadkow...jak ci jest "pisane" ze stanie ci sie to w kuchni przy obieraniu ziemniakow to tak bedzie, a jak masz niefart to i w jakims SuperCar na hopie wylecisz i zadne ESP i dzialajace jak jest za pozno poduszki i strefy zgniotu ci nie pomoga jak niedaleko jest wiadukt ;)

taaa tylko mały wypadek i w tico mozna zostac kaleką do konca zycia...Lepiej kupowac prawdziwe auta a nie symylatory samochodu. :lol:

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

M4E ja nigdzie nie polecalem TICO!!!

Zaloze sie ze jest wiele osob ktore w prawdziwym aucie tez zostaly kalekami, bo kierownica byla za nisko osadzona, a po 15 latach pas byl juz troche wypracowany, szczegolnie po tych hamowaniach na autostradzie w Niemczech o ktorych nie wiedzial obecny wlasciciel...i Zuchwa zostala na kierownicy...

...M4E nie namawiajcie kolegi na W126 i W124 bo na samym poczatku napisal ze chce cos malego porecznego dla zony...Wybacz ale te auta w miescie dla kobiet nie sa szczegolnie poreczne (a jesli czyjas zona twierdzi ze sa to jak zwykle sa to wyjatki potwierdzajace.....)

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

M4E - pytanie do Ciebie:
Miałeś Matołka?? Matiz to naprawdę dobre solidne auto, to produkt Daewoo, który wyprzedzał inne auta koreańskiej firmy o 2 generacje! Coś jak dziś Cee'd w Kia. Poza tym Matiz bez zmian zostałe odkupiony od PININFARINY bo Fiat uznał, że taki następca Cc się nie sprzeda. W GENEWIE 1994 pokazano Matiza pod nazwą Fiat Seicento, a po odrzuceniu przez Fiata odkupiło go Deawoo. Więc jest to defakto EUROPEJCZYK [zlosnikz] do tego BEZAWARYJNY.

Co do ciekawostki MercŚwir to FSO Matiz jest nadal w produkcji i razem z FSO Lanosem jest eksportowany na Ukrainę gdzie świetnie się sprzedaje a na naszym rynku w styczniu sprzedano 7 nowych Matizów FSO 8)

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

broneq pisze:
M4E - pytanie do Ciebie:
Miałeś Matołka?? Matiz to naprawdę dobre solidne auto, to produkt Daewoo, który wyprzedzał inne auta koreańskiej firmy o 2 generacje! Coś jak dziś Cee'd w Kia. Poza tym Matiz bez zmian zostałe odkupiony od PININFARINY bo Fiat uznał, że taki następca Cc się nie sprzeda. W GENEWIE 1994 pokazano Matiza pod nazwą Fiat Seicento, a po odrzuceniu przez Fiata odkupiło go Deawoo. Więc jest to defakto EUROPEJCZYK [zlosnikz] do tego BEZAWARYJNY.

Co do ciekawostki MercŚwir to FSO Matiz jest nadal w produkcji i razem z FSO Lanosem jest eksportowany na Ukrainę gdzie świetnie się sprzedaje a na naszym rynku w styczniu sprzedano 7 nowych Matizów FSO 8)

Bronek -masz dziwne poglady...ale ja nikomu niezycze kalectwa...Cy to tico czy matiz to jeden pies.To jest konserwa!!! Frontere robili w DE i niebyło problemow...Zobaczcie co jest z Landwindem....Matiz to małe autko i powyzszy film obrazuje doskonale jak łamie sie dach.....Naprawde jest wiele innych aut lepszych od dewoo.I wcale niepolecam tylko MB.Mam inne auta i nawet obecnie chyba wogole zrezygnuje z MB :lol: Na jakis czas :lol:

MB 308 automatic

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam kolegow!
Nie spodziewalem sie tak ogromnego odzewu, dziekuje!
Przez weekend mnie nie bylo, wiec sie nazbieralo!
Dziekuje Wam serdecznie za odpowiedzi na moj apel, bardzo mi pomogliscie i troche nakreciliscie wyobraznie w tym temacie. Po prostu chce przelamac stereotyp, ze jesli auto za 6 tys to tylko stary golf bo tak i juz.. Boje sie starych golfow, bo troche maja zawyzona cene, przyjechalo ich parenascie pierdylionow z niemiec w stanie roznym (od przystanku autobusowego do przyzwoitego stanu), ale latwo sie na mine nadziac, a jak wiadomo kazdy chce golfa. To samo sie tyczy Polo. I mimo ze ceny czesci sa niskie, to jednak auto troche pali.
Szukam dla niej czegos mozliwie nowego za male pieniadze, a nie zapadnietego parcha, ktorego trzeba od razu poddac gruntownej "restaurowaci" :) ... Do tego taniego w eksploatacji w miescie i glownie w miescie...
Podoba mi sie z Waszych sugestii Ka, Zaba, Matiz.
Na razie zbieramy kase, zeby wiedziec ile mamy zeby stracic. Zapraszam do dalszej dyskusji i pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
postmajtek

Widziałem Forda Ka w trakcie 'odrestaurowacji', miał może z 10 lat i tyle rudej, szczególnie pod tymi zderzaczyskami, wlewie i na tylnej klapie (koło zamka albo wycieraczki, nie pamiętam), że kapcie mi spadły. Brałeś pod uwagę VW Lupo?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

żbik pisze:
Brałeś pod uwagę VW Lupo?

Tak, bardzo mi sie podoba. Ale na tego trzeba miec uczciwie kolo 15tys... Wiec zupelnie odpada...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Polecam Micre K11, najlepiej z silnikiem 1.3 i wspomaganiem. Dlaczego ? Małe ,zwinne,szybkie,oszczędne,niezawodne i sympatyczne autko. Lejesz paliwko i jeździsz. Auto w Polsce dość popularne , nowoczesny 16 zaworowy silnik (75KM), rozrząd na łancuchu DOHC, łatwa dostępność części,samochód roku 1993. Za 7,8 tys. już kupisz w przyzwoitym stanie.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

polecam Oltcit'a

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00