MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 5:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Długo szło ? I czy wysłał tego dnia którego zapewniał, czy przeciągał sprawę?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wyslal esa w weekend, ze poszlo poczta polska i w poniedzialek juz bylo na miejscu. Przypuszczalnie wyslano w piatek lub sobote, ale nie jestem w stanie juz sprawdzic bo papiery wyrzucone.

ex- W124 200D '92- skradziony w DW
ex- W124 300TD '92
ex- W115 240D 3.0 '74

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedź. Ja niestety nie mam szczescia i jakoś kontakt się urwał ze 'sprzedawcą'.

~W123 240D Taxi

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Po 6 tygodniach od dnia wpłaty, po miesiącu proszenia, grożenia, po 3 telefonach odebranych i 10 olanych, po 17 mailach i trzech ostatecznych, ale przesuwanych terminach Grzegorz Machowski oddał mi pieniądze.

Dziękuje raz jeszcze KrzyśkowiC z Warszawy za pomoc, także w przygotowaniu dokumentów do zawiadomienia o przestępstwie.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Ponieważ "nasz sprzedawca" nie odbiera telefonów z mojej kancelarii (ten zaczynający się od 22 )uprzejmie proszę o zgłaszenie sie wszystkich poszkodowanych. Profesjonalna firma windykacyjna zadeklarowała uzyskanie nakazów zapłaty w postepowaniu nakazowym w kilka dni i ruszamy z egzekucją. Poniewaz Ciechanów znajduje sie w apelacji warszawskiej robię będę prowadził to osobiscie."Nasz sprzedawca "pokryje wszystkie koszty z tym zwiazane, a więc sądowe, adwokackie, adwokackie w egzekucji, i co najwazniejsze wydatki z art.39 u.o k.s i .e z tytułu lawety i meblowozu, stawki godzinowe tragarzy,ślusarzy, wydatki z art.57 u.o k.s. i e.-25% przecietnego wynagrodzenia za asystę policji. Wyposażenie lokalu i wszelkie odebrane ruchomości zostaną wystawione w W-wie na hali licytacyjnej, w związku z tym,iz to ja będę je szacował ceny będą bardzo atrakcyjne.Obwieszczenie będzie oczywiscie na stronie. tak na marginesie chyba mamusia i babcia wychowujące "naszego sprzedawcę" nie będa zbyt szczęśliwe, no ale cóż egfzekucja t nie pieszczoty tylko dolegliwości.

Tytuł:
wiarus senior

Krzysiek W123c pisze:
wszystkim służę pomocą w tym zakresie, a jeśli pierwszy z Was dostanie wyrok z klauzulą a Ciechanów to apelacja warszawska deklaruję ściąganie długu i będzie to pokazówka,asysta policji,trzepanie kazdego kąta, szuflady, niech najwyżej rodzice się wstydzą za gnoja i wyłączają przed sądem swoje ruchomości.

Kibicuję Wam w tym temacie i fajnie jeśli dorwiecie tego gnojka . Może to go czegoś nauczy na przyszłość i już więcej tak nie postąpi .
Chciałbym jednak nawiązać do cytatu powyżej .
Krzysiek W123c - deklarujesz ściganie długu i piszesz,że będzie to pokazówka etc .
Pachnie mi to trochę sterowaniem ręcznym . Cel szczytny ale osobiście nie jestem za takimi metodami albo inaczej : jestem za takimi metodami ale w stosunku do wszystkich dłużników .
Z Twojej deklaracji wynikia ,że możesz zadziałać ( z maksymalną korzyścią dla pokrzywdzonych - brawo za to ) ale można też wywnioskować ,że nie musisz tego zrobić .
Tobie się będzie chciało ale jeśli sprawę by prowadził ktoś inny , to już niekoniecznie .
I tak właśnie w naszym kraju , niestety , jest !

Sprawa tego sprzedawcy z allegro osobiście mnie nie dotyczy,bo nic u niego nie zamawiałem ale mam też dłużników i niekiedy jestem wobec nich bezsilny ( mam np. wyrok z klazulą wykonalności ,przekazuje sprawę do komornika a on odpisuje ,że nie może wyegzekwować długu.Pisze np.,że dłużnik ma samochód osobowy ale nie można ustalić gdzie on jest ( samochód ) - parodia ) . Oczywiście ja wcześniej poniosłem koszty sądowe itd .
Dlatego teraz , gdy ktoś nie zapłaci , nie bawię się już w sądy tylko staram się sprzedać dług , mimo nawet 50 % straty .

Chodzi mi najbardziej o procedury i podejście do tematu - ogólnie .
Mam nadzieję,że wiesz o co mi chodzi .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

gorzej jak nie ma tam nic "jego" u tej biednej babci a caly dorobek jest li tylko babciny

jeszcze gorzej jak bierze te rzeczy babci bez jej wiedzy i stara sie odsprzedac, wiec nawet winno sie tej babci zwrocic - zabor mienia...

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus senior

to jest pikuś, mój brat kupił dom na licytacji w sądzie i od prawie roku komornik nie chce go wprowadzić w stan posiadania(nie mylić z eksmisją), a nie mówiąc że mieszkają tam dzicy lokatorzy(bez umowy, za nic nie płacą) ale mają układ z komornikiem i mówią głośno, że dopóki będzie ten komornik to nikt ich nie ruszy. I można pisać skargi, i spłacać kredyt, i wynajmować dla siebie mieszkanie, i wszyscy to mają gdzieś. A izba komornicza wręcz jeszcze komornika broni. to jest klimat.
moje własne spostrzeżenie: w Polsce nie ma prawa własności, pod tym względem mamy jeszcze głęboki komunizm. Właściciel ma obowiązek płacić podatek od nieruchomości i może mieszkać pod mostem ale nie ma prawa nawet wejść do własnego domu.
Nie chce mi się nawet opisywać całej sytuacji bo jest poziomie Monty Python'a
przepraszam że kasztanię w cudzym wątku ale Krzysiek W123c mnie sprowokował, bo w moim przypadku komornik działa dokładnie z taką samą determinacją na podstawie tych samych przepisów ale w drugą stronę.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Pogadali? To sio na śniadanko!

Jest jeszcze jedna osoba, z którą Machowski sie nie rozliczył, więc wstrzymajcie się z gawędziarstwem do finału. Potem możecie pitolić do woli.

Tytuł:
wiarus senior

Sorki Me how ale to Hyde Park i wolno nam rozwinąć wątek .
Ja zauważyłem jak jest .
A jest tak ,że niektórym się chce ( jak Krzysiek ) , innym mniej , innym wcale a są też tacy , którzy mają układy z dłużnikami i grają z nimi w drużynie - taka jest rzeczywistość .
Poza tym chodzi o zasadę - niech wszyscy będą trakowani przez prawo jednakowo .
Nie mogę zrozumieć dlaczego w tym przypadku ma być pokazówka .
Niech pokazówka będzie standardem jeśli są takie możliwości - niech dłużnicy się wstydzą i boją .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wika pisze:
Sorki Me how ale to Hyde Park i wolno nam rozwinąć wątek.

To, że ci wolno nie znaczy, że nie mógłbyś się powstrzymać, o co prosiłem wyraźnie na początku.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Panowie Sokol, Wika jeśli mogę cos pomóc to prosze na priva, służe pomocą

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Marv pisze:
utworzenie tematu, wiecznie podklejonego w dziale giełda, w którym to każdy kto robi jakiś interes na forum mógłby zostawiać swoje komentarze odnośnie kontrahentów i przeprowadzanach tranzakcji.

Jest to pomysł bardzo dobry i sprawdzony już w paru miejscach.

powstanie w koncu ten watek o handlujacych na forum w ktorym mozna zostawiac komentarze odnosnie transakcji czy nie?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Niestety chyba będę musiał podjąć dalsze kroki w sprawie oszustwa.
Machowski Grzegorz nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maile.

~W123 240D Taxi

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sz4l0ny pisze:
Marv pisze:
utworzenie tematu, wiecznie podklejonego w dziale giełda, w którym to każdy kto robi jakiś interes na forum mógłby zostawiać swoje komentarze odnośnie kontrahentów i przeprowadzanach tranzakcji.

Jest to pomysł bardzo dobry i sprawdzony już w paru miejscach.

powstanie w koncu ten watek o handlujacych na forum w ktorym mozna zostawiac komentarze odnosnie transakcji czy nie?

Nie sądzę, jestes bowiem chyba 1szą osobą, która zwróciła uwagę na mój "apel". Nie oszukujmy się właściciele Mercedesów nie są bez skazy i po roku obecności na forum i dealowania miałbym co złego napisać, ale cóż.

boss87 pisze:
Niestety chyba będę musiał podjąć dalsze kroki w sprawie oszustwa.
Machowski Grzegorz nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maile.

Ja po miesiącu, Michał po półtorej, na Ciebie czas za 2 tygodnie:)
A tak poważnie to bardzo mi sie podoba postawa KrzyśkaW123C i miejmy nadzieję, że w ten czy inny sposób wyjdziesz na swoje:)

ex- W124 200D '92- skradziony w DW
ex- W124 300TD '92
ex- W115 240D 3.0 '74

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00