azamat pisze:
mam tez nadzieje, ze nie powstanie u nas panstwo koscielne albo drugi PRL, mysle ze we wszystkim trzeba zachowac umiar - w prawac h i obowiazkach - tak panstwa jak i obywateli.
Ja też mam taką nadzieję

azamat pisze:
mi chodzi tylko o to zeby dac rzadzacym jakis sygnal, ze ceny paliw moglyby byc nizsze, albo przynajmniej niech zostana na tym poziomie,
Niestety to nie zależy tylko od rządzących, państwa OPEC tak balansują wydobyciem i cenami ropy, żeby nie opłacało się używać alternatywnych (ekologicznych) paliw. <br>
Dodano po 34 minutach.:<br>
Albert pisze:
czyli jesli "wiekszosc" cos popiera, to nikt
nie ma prawa protestu ?
Ależ protestować jak najbardziej można, ale mniejszość nie może dyktować większości swoich poglądów.
Albert pisze:
Odnosnie karlow- gdzie ty tu widzisz obrazanie kogokolwiek ?
Dobrze, niech Ci będzie, określanie kogoś mianem karła nie jest w najmniejszym stopniu obelgą (powiedzmy że nie wiem w jakim celu zostało to słowo tam umieszczone), ale krytykowanie ludzi za ich cechy fizjonomiczne, uważam za najgorsze prostactwo.
Albert pisze:
A odnoscie Panstwa Policyjnego- obawiam sie, ze nie masz racji, Polska powoli idzie wlasnie w te strone
Albert pisze:
CBA
-walka z korupcją to przejaw zamordyzmu? Dla tych którym to przeszkadza na pewno...
Albert pisze:
zaostrzaniem kar
-jestem jak najbardziej za zamykaniem pijanych kierowców, gwałcicieli, morderców, a wysokich wyroków dla nich nie uważam za łamanie demokracji.
Albert pisze:
Ciesze sie, ze wierzysz w Pis, masz prawo, a ja i wielu podobnych mam rownie duze prawo tej formacji nie popierac.
Kolejny raz powiem - ja nikomu tego prawa nie odmawiam
Albert pisze:
To ciekawe, tak jak i to, ze obecna wladza w sondazach nie ma wiekszosciowego poparcia...
Sondaże przewidywały że będziemy mieli premiera z Krakowa i prezydenta z Kaszub (i to z przewagą kilkunastu %
) - to chyba najlepsze podsumowanie wiarygodności sądażowni...
Poza tym w ten sposób to możnaby robić wybory co miesiąc, a żaden rząd nie podejmowałby niepopularnych decyzji. <br>
Dodano po 8 minutach.:<br>
Dobra, ja zamykam gębe bo inaczej wątek skończy jak kilka innych które zeszły na tematy polityczne
[/b]
W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj