MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 7:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Może to dobrze, że nie jechałeś ze mną do Szczecina

Panu bogu zapłać [zlosnik]

A propos małych prędkości.
Może ktoś zamieni 250D/300D na 200E-16? [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
A do Warszawy jeżdżę pociągiem. :lol:

U mnie to niestety nie mozliwe - po 3h jazdy pociagiem (i to kazdym, w TGV tez to przezylem) wpadam w dziure w czaso-przestrzeni czas biegnie 2 lub nawet 3 razy dluzej i wszystko mnie zaczyna irytowac, dlatego gdy jade do Szczecina jestem zmuszony jechac autem...

...a tobie umiejetnosci wyluzowania - zazdroszcze (potrafie jechac wolno ale chyba nie az tak ;) [zlosnik] )...

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
Czyli zrobiłeś sobie QQ na własne życzenie

Może dlatego, że nocną porą do łba by mi nie przyszło poginać 130 przez las. A gdyby przyszło i odbiłbym się od wielkiej, dzikiej i szablozębnej świni, to bym się nie dziwował i wytłumaczyłbym sobie, to w ten sposób, że to świnia jest u siebie i mogła się tam znaleźć, a może przy 80 straty byłyby daleko mniejsze

To nie wiedziałeś, że ja na tym forum się przy...am i wymądrzam regularnie? Za siebie i za wojz'a?

No to musisz się zdecydować, co jest dla ciebie ważne? Jeśli ktoś lub coś zmusza cię do prucia i narażania życia, to znaczy, że nie jesteś wolnym człowiekiem, bo ktoś decyduje za ciebie. Co innego, jeśli to twój świadomy wybór albo brak dobrej organizacji i zęby myjesz w samochodzie. Czesem wystarczy wyjechać 30 min. wcześniej, żeby na miejscu być tylko 30 min. później i ne robić po drodze głupot. Ale jak się spieszysz i w końcu hukniesz, nie możesz mieć do nikogo pretensji.

(me:how) pisze:
Może jak w Polsce powstaną niebawem autostrady, to powszechnie ludzie odkryją dziwne dla większości jeszcze zjawisko, że jeśli przez godzinę będziemy wyprzedzać kogo się da i zjedziemy na parking posikać, to wychodząc z toalety zobaczymy jak prawie wszyscy wycięci bedą mijać akuratnie parking z naszą toaletą

Ale jestem z tego powodu szczęśliwy. A jak jeżdżę to kombinuję, jak tu nie jechać przez piekło. Może dlatego jeszcze żyję, chociaż jeżdżąc prędkościami zbliżonymi do znaków, stwarzam realne zagrożenie powodując zatory, zmuszając normalnie (czyt. tak jak większość) jadących do wyprzedzania mnie na trzeciego, na zakrętach, pod górę i przez podwójną ciągłą. Nawet nie wiesz jaki to dyskomfort psychiczny. Jesteś zupełnie sam, nawet na forum boki zrywają, a tu na drodze jeszcze taka presja większości... Wszyscy ci świecą, grożą i pokazują środkowy palec... A wieczorem siedzę, popijam sobie wino, słucham statystyk i widzę ich w telewizorze leżących, zapakowanych szczelnie i jeszcze zmuszają mnie, żebym im współczuł, bo to precież ludzki, normalny odruch pochylić się nad nieżywym idiotą.

Cieszę się Michale, że tak szybko odpisujesz, bo dzięki temu sam nie muszę się produkować...

A od siebie dodam, iż osobiście miałem kilka stłuczek ale właśnie dlatego tylko stłuczek bo nie jechałem szybko.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

zebda pisze:
...moze mala sonda kto z was jezdzi tyle ile pokazuja znaki? zwraca uwage na znak "Uwaga Krowy itp", "Uwaga dzikie zwierzeta"???

Ja wczoraj jak jechalem z UK to na autostradzie z pod zgorzelca staralem sie nie przekraczec wyznaczonych 110 wiecej niż 50km/h bo wtedy zdajsie mandat jetst duuuuzo wiekszy ;-) A tak powaznie to zawsz ejeżdże tyle ile pokazuje rozsatek. To ze tam mozna bylo walic spokojnie 180 moim zdaniem nie ulega dyskusji, ale w praktyce to "rozumne" przekraczanie predkosci to 20km/h potem jest juz brawura.

PS.
Pobilem moj rekord ;-) Przejechalem 1500km sam, bez snu ;-) Niesamowite ile potrafi zdzialac dawka 6 red bulli ;-) A najlepsze jest ze wogole zmeczony nie bylem, dopuki nie siadlem w domu i sie nie wyluzowalem. Wtedy momentalnie zszedlem ;)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Pobilem moj rekord Przejechalem 1500km sam, bez snu Niesamowite ile potrafi zdzialac dawka 6 red bulli A najlepsze jest ze wogole zmeczony nie bylem, dopuki nie siadlem w domu i sie nie wyluzowalem. Wtedy momentalnie zszedlem

Wydaje mi sie ze bezpieczniej jest jechac 130km/h przez las niz tak gonic non stop przez tyle km.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Nie ma co Andrzej! Mój rekord dystansu to 1630km Wieliczka - Wrana (BG) w 23h z jedną przerwą godzinną (w czasie przerwy ja spałem a prowadziła Żanetka). Co do respektowania przepisów to od powiedzmy 2 lat jeżdżę zgodnie ze znakami (prawie) bo jeżdżąc Beczunią szybko odbieram ludziom możliwość pooglądania mojego pięknego samochodu [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Jeszcze za czasów mojej 190tki jechałem kiedyś (na noc) nad morze (nasze polskie) w okolice Szczecina. I tak gdzieś około 100km od Katowic w kierunku na Poznań jadę taką leśną ("żółtą") drogą. Pomykam bezpiecznie tak za 120km/h aż tu nagle w oddali widzę 4 oczy i się zbliżam. No to powoli hamuję, aż do zera. Stanąłem jakieś 40m od dwóch dużych sarenek. Popatrzyły na nas i ... poszły [zlosnikz] .

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

1500 km w 15,5h; tylko dlatego ze ostatnie 100km z Krakowa do Debicy jechalem 2h ze wzgledu na permanentny remont drogi.
2500km w niecale 36h - spuznilem sie na prom i musialem 4h czekac

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

broneq pisze:
Nie ma co Andrzej! Mój rekord dystansu to 1630km Wieliczka - Wrana (BG) w 23h z jedną przerwą godzinną (w czasie przerwy ja spałem a prowadziła Żanetka)

Hehe no nie pojade jeszcze raz zeby cie przebic ;D Ale juz wem ze to praktycznie byl prawie kres mozliwosci. Zwlaszcza ze niestety jechalem sam i nie mialem do kogo geby otworzyc ;/ a do tego zapomnialem ze mam radio kaseciaka i nie moglem sobie nawet CD nagrac ;-) i Bylem skazany na niemieckie radio ;-)

zebda pisze:
Cytuj:
Pobilem moj rekord Przejechalem 1500km sam, bez snu Niesamowite ile potrafi zdzialac dawka 6 red bulli A najlepsze jest ze wogole zmeczony nie bylem, dopuki nie siadlem w domu i sie nie wyluzowalem. Wtedy momentalnie zszedlem

Wydaje mi sie ze bezpieczniej jest jechac 130km/h przez las niz tak gonic non stop przez tyle km.

Na porzadnej autostradzie, jak nie ma tloku (czytaj nei zpychasz z drogi innych), do tego pasz całkowicie sprawde auto ktorego jestes pewien i jak jeszcze wóż jest z tych szybszych a nie "miejscich" to i 220 uważam nei stanowi problemu. Oczywiscie jesli waruni pozwalaja. Az tyle nie jeżdżę bo boje se mandatów ;-)

TReneR pisze:
1500 km w 15,5h;

no mi wyszlo tez cos kolo 16h ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior

Student pisze:
(me: how) napisał:
Ale jestem z tego powodu szczęśliwy. A jak jeżdżę to kombinuję, jak tu nie jechać przez piekło. Może dlatego jeszcze żyję, chociaż jeżdżąc prędkościami zbliżonymi do znaków, stwarzam realne zagrożenie powodując zatory, zmuszając normalnie (czyt. tak jak większość) jadących do wyprzedzania mnie na trzeciego, na zakrętach, pod górę i przez podwójną ciągłą. Nawet nie wiesz jaki to dyskomfort psychiczny. Jesteś zupełnie sam, nawet na forum boki zrywają, a tu na drodze jeszcze taka presja większości... Wszyscy ci świecą, grożą i pokazują środkowy palec... A wieczorem siedzę, popijam sobie wino, słucham statystyk i widzę ich w telewizorze leżących, zapakowanych szczelnie i jeszcze zmuszają mnie, żebym im współczuł, bo to precież ludzki, normalny odruch pochylić się nad nieżywym idiotą.

Widzę, (me: how) , że nadajemy na mniej więcej podobnych częstotliwościach (może prócz wątku dot. rowerów :P - ale pracuje nad tym). Znam ten ból jazdy na trasie 90 km/h gdzie inni jadą 190 km/h. Wstyd i hańba niby, ale wiem że jakoś (w całości lub też w kawałkach) dotrę do domu. Oczywiście jadać tatowym E200CDI zdarzało mi się jechać powyżej 200 km/h , ale tyko w miejscach dobrze mi znanych, gdzie było to bezpieczne (z punktu widzenia kierowcy). (Jak bede miał kiedyś własne MB to musimy pogadać w 4 oczy :P na zlocie/ spocie :)
Teraz mam jeszcze pytanie do (me: how) - ile można jeździć po Autobahn w reichu - mi szwab mówił, że wszędzie jest do 150 - o ile nie ma innych ograniczeń ... ?!?!?

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Widzę, (me: how) , że nadajemy na mniej więcej podobnych częstotliwościach (może prócz wątku dot. rowerów - ale pracuje nad tym). Znam ten ból jazdy na trasie 90 km/h gdzie inni jadą 190 km/h. Wstyd i hańba niby, ale wiem że jakoś (w całości lub też w kawałkach) dotrę do domu. Oczywiście jadać tatowym E200CDI zdarzało mi się jechać powyżej 200 km/h , ale tyko w miejscach dobrze mi znanych, gdzie było to bezpieczne (z punktu widzenia kierowcy). (Jak bede miał kiedyś własne MB to musimy pogadać w 4 oczy na zlocie/ spocie
Teraz mam jeszcze pytanie do (me: how) - ile można jeździć po Autobahn w reichu - mi szwab mówił, że wszędzie jest do 150 - o ile nie ma innych ograniczeń ... ?!?!?

Wy w sumie nie macie wyjścia, a jedź 90km/h w 500SE :lol:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

master pisze:

Z co ja wiem to:

1. Zalecaja jezdzic z predkosciami do 130 km/h.
2. Poniewaz tylko zalecaja to nie ma ograniczen chyba ze znaki mowia inaczej (dzis na kilku glownych drogach nie ma tylko ograniczen)

Kiedyś:

Dziś:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00