beet pisze:
Chcialem kupic malego enduro, ale rodzice sa nawiedzeni, bo pracuja w sluzbie zdrowia i niestety chyba by mnie wydziedziczyli gdybym kupil cos wiekszego. Glowny problem to moj wzrost, bo z prawie 2 metrami nie bardzo mieszcze sie na typowych skuterach
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Ma ktos jakies doswiadczenia/pomysly? Chodzi mi o konkretne modele przystosowane dla ciut odmiennych uzytkownikow
Z gory dzieki i pozdrawiam
ja mialem i skuta i moto.
wielkie skutery (burgman 400 np) odpusc, to nie nadaje sie do miasta o tyle, ze smart ma podobna skutecznosc.
w Barcelonie, gdzie czas jakis mieszkalem, mialem yamahe majesty 180 ccm, to jest sredni skuter i IMO minimalny silnik, jaki w skuterze byc powinien. na tej wielkosci skuterze nie powinienes miec zadnych problemow z rozmiarami, bagaznik jest spory a i na 200 km wycieczke za miasto sie nada.
natomiast potem mialem supermoto, konkretnie yamahe xt660x i taki tym bym Ci polecal. Wygrywa z kazdym skuterem (duzo lepsza widocznosc, podobna manewrowalnosc a odejscie gwarantuje przy starcie bezpieczenstwo). ten moj to byl singielek 50 KM, ale spokojnie mozna znalezc nawet 250. Dla wysokiego chlopa idealny, ja mialem troche klopot z porzadnym podparciem.