MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 1:26 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wiesz co .. wydaje mi się że to iż umowa jest ustna nic tu nie pomoże.
Jest jeszcze coś takiego

Art. 685. Jeżeli najemca lokalu wykracza w sposób rażący lub uporczywy przeciwko obowiązującemu porządkowi domowemu albo przez swoje niewłaściwe zachowanie czyni korzystanie z innych lokali w budynku uciążliwym, wynajmujący może wypowiedzieć najem bez zachowania terminów wypowiedzenia.

Możesz się powołać na to argumentując że właziła Ci do pokoju, przeglądała Twoje rzeczy itd.. Tyle że "uporczywy" tzn - wielokrotnie, pomimo ostrzeżeń, gróźb, próśb itd...
Poza tym na prawdę nie wiem jak jest z tymi okresami, ochronnymi, czy może fakt że nie jest u Ciebie zameldowana (tak przypuszczam) może spowodować, że nie będzie chroniona - bo nie wyrzucasz jej na bruk, ma gdzie iść... nie mam pojęcia :(

Najlepiej to ją nastrasz i bądź tak upierdliwy żeby sama się wyprowadziła [zlosnik]
pozdrawiam i powodzenia życzę!

Tytuł: .
swój chłop

Kurcze przeszedłem 2 przypadki `wyrzucenia` z mieszkania które było najmowane. Nie mnie, lecz moich znajomych z uczelnii i nie było żadnej gadki. Najemca przyszedł powiedział do końca tygodnia papa i nie było mru mru. Spakowali się, powkładali rzeczy do aut i wynajęli inne mieszkanie.
Drugi przypadek znajome Z UŚia, zostały wyrzucone z Superjednostki w Katowicach (taki duuuży i długi budynek mieszkalny przy rondzie jakby kogoś interesowało<lol>) I było to praktycznie z dnia na dzień. Mieszkały tam 3 dziewczyny, przyszła właścicielka i powiedziała papa i wsio [szalone]

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jasne, że możesz powiedzieć do widzenia i już. Tylko widocznie Twoi znajomi nie byli zbytnio waleczni i awantury nie robili. Jak Gieniek tak zrobi, a ta dziewucha się uprze i go pozwie, to będą kłopociki.
A z tego co tu czytam wnioskuję, że mogła by...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Napisałeś że szantażują szefa i wogóle moze cały pic ze zdjeciem to jest jakis myk żeby naciagnac ciebie wlasnie na pieniadze z czynszu??
pomyslales o tym? skoro nikt nic nie wiem i wogole...

R129- 500SL NALEŚNIK
W126C- 560SEC SECZYSKO
W123C- 230 CE 2.8 vel 200D BANDYTA

Tytuł: .
swój chłop

Mozesz jeszcze inaczej zrobić, skoro one wynajmują pokój u Ciebie, to za dużych praw nie mają [zlosnik] . Zapraszaj kumpli codziennie na dłuuugonoce, głośne imprezki, powinny nie wytrzymać [zlosnik]

Minusy:
- niewyspanie w pracy
- sąsiedzi też mogą nie wytrzymać
[zlosnik] [zlosnik]

w123 200D 1984 sprzedany

wersja taxi, ale nie na taxi:)

"Kość słonia"

w123 240D 1979

ale już na częściach...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

hm
bardzo mi si podoba sugestia pobicia czy cos tam wspołlokatorek, to godne zapewne pochwaly... no nic.. dodac nic ujac - przeciez mamy cywilizowany kraj w XXI wieku

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior

no odrazu pomyslałem ze te zdjecia to pic na wode, przeciez logiczne ze kazdy probowałby sie dowiedziec gdzie sa te zdjecia i chiałby je zobaczyc.
a one sie do tego nie garną, nawet zadnej nie wspomniałem o wyprowadce, bo w sumie nie o to najbardziej chodzi, nie kłopotów, chce to rozegrac delikatnie, tak zeby wiedziały ze to ja jestem gora, jak narazie widze ze wszystko idzie w dobrą strone, chociaz miewam ciezkie dni, bo one sa we dwie i sie na wzajem wspieraja,
ale zauwazyłem w ostatnich dwoch dniach ze jak jestem w domu to one wogole nie wyłazą z pokoju, czyli troche zmiekła im rura, widze to nawet po ich zachowaniu, nawet jak pojde do nich w sprawie kasy to odrazu traktuje je z gory i one to respektuja(: wiedza ze ja i fruga wspołlokatorka jestesmy na nie cieci, ak my gadamy one podsłuchują, ale mi to wisi, nawet lepiej niz jakbym poszedł osobiscie im groził bo to by było sztuczne, a tak wiedza ze ja cos robie zeby je ukarac, aktualnie jak jedna wychodzi to druga siedzi w pokoju bo sie boja zebym ich nie wywalił, a uzedowanie w kuchni czy łazience zaczynają jak ja wyjde z mieszkania.
mam zamiar podpieprzyc ta ktorej niby zrobiono zdjecia do ZUS-u, bo ona przebywa na L4 i z tego co wiem to nie powinna wogole wychodzic z domu, a ostanio czesto jej nie ma, mysle ze mała kontrola dobrze by jej zrobiła, wiem ze ma sprawy do załatwienia na miescie, a jakby ktos wpadł z zusu i sprawdził, to troche by jej namieszał, po za tym mam jeszcze pare innych planów, najpierw chce ja całkiem rozszyfrowac, zebym miał wiecej atutów, wtedy nawet jezeli bedzie probowała mnie zaszantazowac US to nie bedzie jej sie opłacało

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
mam zamiar podpieprzyc ta ktorej niby zrobiono zdjecia do ZUS-u, bo ona przebywa na L4

to sie nazywa konfidenctwo, donosicielstwo, kapusiowanie czy tez inne formy - to tez godne postawy posiadacza mercedsa..!

ZUCH jestes na piatke!

W ogole to bys sie stydzil prosic o pomoc w takiej sprawie. Dziwie sie, ze kolezki tutaj podpwiadaja jakies tam beznadziejne sytuacje. Opisales wszystko ladnie jak na gentelmena przystalo. Zasada jest prosta. Niech kazdy zajmie sie swoimi sprawami. Najlepiej jak brudy sie pierze po cichu i u siebie.

Takie sprawy zalatwia sie spokojna rozmowa rozmowa z samym, zainteresowanym, a nie podpyttuje innych.

Jeszce raz gratuluje!

Nie wiem czy wspolczuc czy co.... Powinienes sie wstydzic!

Tytuł:
wiarus junior

wiesz nilovitz, nie wiem o co ci chodzi, jak dotad narazie jeszcze nic nie zrobiłem,jestem cierpliwy, a to co zrobie to moja sprawa, a zapytac sie chyba mam prawo, i jestem ogromnie wdzieczny za pomoc kolegów.
co do jak to ująłes konfidenctwa to niestety takie jest zycie, i wole miec lepsze atuty w reku niz one, zeby nie mogły mi zaszkodzic, bo jak narazie one bez krepacji podały mnie na policje, nie majac zadnych dowodów, pewnie ich nie zaskarze, ale musze sobie zorganizowac jakies mozliwosci, zeby w razie czego one wiedziały ze tez ryzykują,
wiec najpierw zastanów sie co mowisz, moze sie jeszcze nie przekonałes, ale niektorzy ludzie nie maja skrupułów zeby komus zamrnowac zycie, wiec dlaczego ja mam miec zeby sie przed takimi bronic, tacy ludzie jak owe sistry nie zastanawiaja sie nad swoją głupota i zamiast wziąsc odpowiedzialnosc za swoja głupote, beda kombinowac zeby udowodnic ze jednak miały racje, pomimo ze tak naprawde jej nie maja
zobaczymy czy tez bedziesz taki madry jak tobie ktos zacznie koło tylka robic, to taka moja uwaga

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00