MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 31, 2025 11:14 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 511 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

adi pisze:
Na ładniutka..... pierwszy raz widze biała 116 :)

Dziękuję dziękuję, szkoda, że spot zrobiliście w tą niedzielę ... w sobotę w nocy wraca moja Pani po miesiącu nieobecności, więc ten weekend odpada, ale w przyszły pewnie i z chęcią byśmy zajechali :roll:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

kubol pisze:
w Poznaniu na taxówce jeździ biała W116 :o

W jakiej korporacji? ;)
W Poznaniu zawsze jakimiś plastikowymi taksówkami jeździłem. :-?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

u mnie w miescie tez pojawila sie 116 biala jeszcze na niemieckich numerach :) ale pewnie niebawem zacznie smigac na PL :) jak bede mial mozliwosc trzasne pare foteczek:)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cem pisze:
kubol pisze:
w Poznaniu na taxówce jeździ biała W116 :o

W jakiej korporacji? ;)
W Poznaniu zawsze jakimiś plastikowymi taksówkami jeździłem. :-?

nie pamiętam, ale numer na dachu był 4 cyfrowy [zlosnikz] 26-96 czy coś w tym stylu, aha była w manualu, nie wiem czy ON, czy Pb (LPG)

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
wiarus senior

WeebShut pisze:
Ja wogóle jestem dumny teraz, samochód przyciąga wzrok jak mało który, jazda automatem to normalnie bajka, ale wnętrze będzie miało w sobotę małe szorowanko, bo zabrudzone jest do granic możliwości

Nie wiem czy jest to oryginalne, bo na tabliczce nie ma o nim wzmianki ... ale podejrzewam, że tak

nie no samochodzik na fotach prezentuje sie super! no i automat! :P nie wyobrazam sobie S-klasy na manualu!
sam zachodze w glowe czy nie kupic 116-ki. podoba mi sie jeszcze bardziej niz 126, choc 126 to tez piekny woz.
tak ze czysc wnatrze i rob wiecej fotek.bardzo lubie ogladac czyste i zadbane wnetrza benzow. [smiech]
zapodaj tez fotke tabliczki lakierowanej to powiem czy ma oryginalne wnetrze i kolor!

pozdrawiam [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

aegm pisze:
zapodaj tez fotke tabliczki lakierowanej to powiem czy ma oryginalne wnetrze i kolor!

Obrazek

Obrazek

MacKuz pisze:
Ale ten biały to chyba nie oryginalny kolor bo dziwne dobranie wnętrza i lakieru.

Przypomniał mi się post we wcześniejszym temacie gdzue miałem dylemat czy kupować czy nie i tam jest takie zdanie, potwierdzone zresztą później przez Mitu:

Merc W107 pisze:
matrix pisze:
Zauważyłem że ta 116 ma tak zachodzącą do góry tapicerke z drzwi ( mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi), a mam prospekt 116 i w nim tapicerka przednich drzwi jest na całej długości równo z szybą. Nie wiem tylko który rok tego prospektu. Mógłby mi ktoś z forumowiczów wyjaśnić tą zagwosktę ??
Pozdrawiam

O ile się nie mylę to tapicerka z twojego modelu była do połowy 75 a ta ze zdjęć powyżej odpołowy 1975r

Więc chyba jednak tapicerka nie będzie oryginalna :roll:

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
WeebShut pisze:
Więc chyba jednak tapicerka nie będzie oryginalna

No chyab tak bo obie moje 116 są wypuszczone po II połowie 75 i obie mają taką tapicerke jak twoja.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
WeebShut pisze:
Więc chyba jednak tapicerka nie będzie oryginalna

No chyab tak bo obie moje 116 są wypuszczone po II połowie 75 i obie mają taką tapicerke jak twoja.

Moja tez jest po '75 a mimo to mam inna tapicerke. Brazowa ale o innej fakturze.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A więc muszę zwrócić honor ASO Mirosław Wróbel w Opolu, fajki na kopułkę już czekają, przyszły z samego rana. Koszt o 2 złote większy niż w harcie za chińskie podróby - 29.39 gr.

Jutro podjedziemy na reanimację, trochę to pewnie potrwa, kable trzeba najpierw skręcić, ale jestem dobrej myśli.

Ciąg dalszy nastąpi po odbiorze ;)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut

W sobotę na ul. Kruczej (wawa) - to nie twoje autko stało??

białe, skóra brąz i jakieś zwierze rozciągniete na fotelu kierowcy?!

pozdr[/img]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

SoYeR pisze:
W sobotę na ul. Kruczej (wawa) - to nie twoje autko stało??

białe, skóra brąz i jakieś zwierze rozciągniete na fotelu kierowcy?!

Jeżeli w tą sobote to niemożliwe, stało u mnie i brało kąpiel swojej pseudo skórzanej tapicerki ;-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
A więc muszę zwrócić honor ASO

By ich zczyściło ... pojechałem po fajki na kopułkę i co się okazało ? Ano okazało się, że niekompetencja tej firmy sięgnęłą zenitu. Panowie nie sprowadzili mi fajek na kopułkę ale ... same gumki [szalone] Po prostu ręce mi opadły ... No ale nic to, na pytanie co mam zrobić z tymi niby fajkami na kopułkę , Pan odpowiedział, że muszę jeszcze dokupić końcówki ( blaszkę łączącą kabel WN z kopułką - który myślałem, że będzie znajdował się w fajce, w końcu zamawiałem fajki a nie gumę na kopułkę ) po wstępnych poszukiwaniach przyszedł i powiedzia , że na końcówki będę musiał poczekać kolejny tydzień ... reszte spotkania ominę, i tak nie nadaje się to do napisania tutaj na forum ...

No nic, lekko podłamany wsiadłem w samochód i skierowałem jej koła w stronę domu. I tak sobie jadę a tu 200 metrów przed domem na zakręcie jak nie strzeliło to huk taki jakby mi koło urwało ... zatrzymuję się oglądam, patrzę, wchodzę pod samochód i ... nic nie widzę. No to zawracam i jade do swoich mechaników coby się dowiedzieć co to za dziwne odgłosy mi spod podłogi dochodzą. Zajechałem, o dziwo bez problemów :o , wjechałem na kanał, szybka diagnoza i ... łącznik stabilizatora strzelił [szalone]. No nic zamówiłem o chłopaków Lamfordera i powiedziałem, że odstawię jak tylko przyjedzie ...

Pojechałem do domu, nic innego mi nie pozostało jak napić się dobrego zimnego bezalkoholowego na pocieszenie. Tak też zrobiłem ... rano wstaję pełen nowych sił do walki z przeciwnościami, wsiadam w białą Esę odpalam ruszam i nagle ... bum i zaczyna ryczeć jakby ją ktoś ze skóry obdzierał. Ryk podobny do Subaru Imprezy WRC, schylam się koło niej i co widzę, śliczną dziurę w tłumiku ... [szalone]. Morał : Nie zdradzaj pierwszej Mercedes zanim nie poznasz nowej ... [szalone]

Wookee pisze:
Ściągnij sobie kartę.

Zamówiona w ASO, Panowie muszą pisać do głównej siedziby ponieważ w rejestrach komputerowych mój numer nadwozia nie istnieje .. trzeba czekać. Powoli się do tego zaczynam przyzwyczajać ...

Tytuł:
kombatant

Właśnie przebrnąłem przez Twoje przygody... Przypominają mi się ASO Renault, które sprawioły, że mieszkając tutaj z większą ostrożnością będę podchodził do zakupu pojazdu tej firmy. Nie masz jakiegoś innego ASO?
Pozdrawiam serdecznie, przygoda pełną gębą! [zlosnik]

PS. Zmieniłeś felgi?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
Nie masz jakiegoś innego ASO?

Jedyne ASO w Opolu. Jak wiem, że będę do nich jechał, to od rana dostaję drgawek na samą myśl. [szalone]

Ocet pisze:
PS. Zmieniłeś felgi?

Nie, wcześniej były stalówki z oryginalnymi kołpakami, niestety kołpaki są w stanie opłakanym. Felgi przełożyłem z beczki.

Dziadziuś myślał, że ma oryginalne felgi 15' Fuchs, okazało sie jednak, że są takie same jak moje. Wziąłem je bo chciał za nie grosze , niestety jak na razie nadają się tylko na okres zimowy.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No i kolejne coś ... powoli zaczynam tracić cierpliwość, wiedziałem, że będzie trzeba porobić , ale to zaczyna przerastać moje siły ...

Nie miałem siły o tym pisać wcześniej więc szybkie informacje w skrócie.

W sobotę zadzwoniłem do ASO Mercedes Benz Mirosław Wróbel. Miła Pani odebrała telefon i na moje pytanie, czy przyszły końcówki ( czytaj metalowe wkładki ) do tych gumek od fajek na kopułkę, powiedziała, że niestety ale nie są w stanie załatwić do tego modelu tych blaszek. Jedyne jakie mogą sprowadzić są do gumek prostych a nie do łamanych. Powiedziała, że zaprasza do salonu to oddadzą pieniądze za gumki ( jakaś iskierka nadziei mi się zapaliła, ponieważ 7 gumek w ASO kosztuje 'tylko' 270 zł ). No więc nie czekając długo zebrałem się i ruszyłem na Wrocławską. Dojechałem spokojnie, podchodzę do biurka gdzie załatwia się formalności w związku z częściami, naciskam dzwonek i pojawia się przedemną miły Pan. Mówię mu, że niestety ale muszę oddać gumki skoro nie potrafią załtwić wkładek, na co on, zaczyna mnie zwodzić, że coś mi się chyba przesłyszało, wkładki można załatwić. On przyniesie jedną przykładową wkładkę ponieważ mają na magazynie. Na nic zdały się tłumacznei a, że tą wkładkę juz próbowalismy i jego program od zamawiania części w tej sytuacji lekko oszukuje, jak powiedział tak zrobił. Po 3 minutach przychodzi z końcówką do prostej fajki i mówi, że program pokazuje że to jest to. Ponieważ mam już ich po dziurki w nosie ukazując miłemu Panu zniecierpliwienie poprosiłem, żeby pokazał mi jak włożyc tą wkładkę do tej gumki i podpiąć kabel bo ja chyba idiotą jestem.

Po 5 minutach prób Pan stwierdził, że w takim razie wkładka musi być pionowo w tej gumce a kabel WN trzeba przeciągnąć przez ta gumkę. Zagotowałem się, ponieważ nie lubię tracić czasu na słuchanie bzdur więc poprosiłem go żeby przyniósł oryginalny kabel do W116 i przeciągnał go przez fajkę ( sam powstrzymywałem siebie żeby nie przeciągnąć go przez to biurko ). Więc kolejne 5 minut straciłem na czekaniu aż miły Pan znajdzie kabel na magazynie. Jego uśmiech po przyniesieniu kabla zszedł mu z twarzy, kiedy zobaczył, że kabel jest dość gruby i ma 5 metalowych pręcików w środku owiniętych twardą gumą i nie za bardzo się da zgiąć go o 90 stopni i do tego jweszcze rpzeciągnąć taki kawałek, żeby mała gumka od fajek na kopułkę zakryła wkładkę.

Po ponad 20 minutach bezsensownego siedzenia spytałem się czy wreszcie może wziąść odemnie te gumki ponieważ dalsze próby są bezsensowne ... no i t uniestety kolejny problem. Ponieważ program jak stwierdził nie kłamie, nie mogą przyjąć tego z powrotem (spowrotem [szalone] ) ponieważ specjalnie dla mnie to zamawiali, i jeżeli są to części do mojego modelu to wtopiłem pieniądze. Po czym wpadł na pomysł, że poprosi o tą nieszczęsną Daten Karte o której wspominał mi Wookee. Po moich 5 minutowych przekonywaniach, że już kserowali mój dowód i pisali na ten temat do Warszawy, Pan raczył wyjąć swój segregator i okazało się ze Karta ta jest juz na miejscu.

Niestety tutaj pojawił sie kolejny problem, Pan nie potrafił jej odczytać [szalone] a mi nie może jej dać ponieważ na niej jest wyraźnie napisane, że tylko do wglądu serwisu :evil: [szalone].

Wściekły wyszedłem z salonu, powiedziałem tylko Panu na odchodne, że jeżeli do dziś nie załatwią tego do czego się zobowiązali, albo nie przyjmą tych gumek odemnie jako reklamacji, wścieknę się i zacznę rozmawiać z kimś kto siedzi trochę wyżej. Po czym niech ma nadzieję, że nie będę domagał się zwrotu pieniędzy za świece które musiałem juz 3 razy wymieniać, ponieważ w oczekiwaniu na te zas**** świece są non stop zalewane, ponieważ silnik nie pracuje jak powinien ... [szalone]

Mówiąc szczerze, przestałem wierzyć w Autoryzowane Serwisy po miesiącu posiadania W116.

Co się stało po wyjechaniu z ASO napiszę jutro, bo właśnie wychodzę z pracy. Ale samochód od soboty stoi u mechanika. No cóż jasne i ciemne strony posiadania S - Klasy [oczko]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 511 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00