MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 12, 2025 12:06 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

krzstian pisze:
Pamiętam że w momęcie kiedy wchodziła nowa Vectra B cena Espero 2,0 abs elektryka i klima i vectry 2,0 CD (różniła się jedynie drugą poduszką i nowoczęśniejszą konstrukcją o dwie dekady [zlosnik] ) Była niemal identyczna i wynosił ok 50k A co do tego kawału to jest w tym dużo prawdy co do espero nie wiem jak to było ale pewno podobnie bo leganza była projektem odrzuconym przez Jaguara a Matiz Fiata , ja tam się ciesze że w123 T nie zostało odrzucone przez MB i nie jeżdże DU [zlosnik] [oczko]

krzstian, o co tu chodzi w tym wątku?? :o Rozumiesz coś z tego??
Zaraz się okaże, że to piękne & całkiem dobre auto! [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

zapraszam na http://www.w114-115-espero.org.pl [zlosnik] [oczko]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Powiem Ci tak - miałem jak wiesz do czyneinia z DU i naprawdę miło wspominam ten samochód. Co prawda nei było to Espero tylko Nubira 2.0, ale autko wbrew obiegowej opinii pozostawiło po sobie dobre wrażenie u mnie... I w sumie to żałuję, że je sprzedałem, bo w tej chwili byłby idealny jako plastik do codziennego katowania, by byeczka mogła sobie czasem odpocząć [oczko]
Jeżeli chodzi o Espero, to mój kumpel wozi się czymś takim od dość długiego czasu, ale o ile pamiętam ma tam chyba silnik 1,5... Jest zadowolony, choć narzeka na dostępność części, szczególnie blacharskich i innych pierdółek (lusterka , lampy)

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Jak dla mnie to espero to zwykły plastik niczym nie wyróżniający się ze sterty innych plastików.

Mój ojciec ma espero 1,5 i zanim kupiełem mojego merca jeździłem cały czas tym autem. Po dłuższej jeździe beczką wsiadłem do espero i stwierdziłem że nienajlepiej z tym samochodem. Wszystko trzeszczy w środku, silnik jakiś taki słabiutki i wogule coś mi w tym samochodzie nie pasowało, ale....
Jutro ojciec jedzie na 3 dni do warszawy a mesiek potrzebuje odpoczynku więć chyba przez te dni pojeżdze sobie espero bo po co mam meśka męczyć niepotrzebnie jak ten plastik będzie wolny przez 3 dni i można troszkę na paliwie oszczędzić. [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5552450
No to ja się wypowiem pracowalem kiedyś w daewoo - fso w Golczewie. więc espero to naprawde godne auto jak będziesz szukał to warto by sprawdzić czy nie jest porysowany lub czy niema jakis badziewny zaprawek bo jak każdy koreańczyk niezabezpieczony traci na kilogramach, silnik wytrzymuje wiele szczególnie 2,0 ja w tej chwili w urzedzie miejskim w Golczewie mam nexię 1.5l z przebiegiem 300.000 i jak narazie wymieniamy opony 2 końcówki oraz 2 razy cewke i raz przewody wysokiego napiecia klocki oleje to normalka. słóżbowe auto naprawde dostaje w tyłek i działa bez zażutu. Słóżbowe espero w daewoo miałem tylko jeden dzień ale naprawde nie widać że to daewoo, polecam z czystym sumieniem. Wystarczy zobaczyć rynek wtórny nexie matizy tico lanosy jest tego że ............ a espero niestety niewiele [oczko]

FSO Warszawa Truck 1995 1.6, FSO Polonez Caro 94r 1.6GLE (Złombol-car), Jakieś Exeo, Koreański Mercedes Korando 98r.

Tytuł:
wiarus senior

Darius pisze:
No to ja się wypowiem pracowalem kiedyś w daewoo - fso w Golczewie. więc espero to naprawde godne auto jak będziesz szukał to warto by sprawdzić czy nie jest porysowany lub czy niema jakis badziewny zaprawek bo jak każdy koreańczyk niezabezpieczony traci na kilogramach, silnik wytrzymuje wiele szczególnie 2,0 ja w tej chwili w urzedzie miejskim w Golczewie mam nexię 1.5l z przebiegiem 300.000 i jak narazie wymieniamy opony 2 końcówki oraz 2 razy cewke i raz przewody wysokiego napiecia klocki oleje to normalka. słóżbowe auto naprawde dostaje w tyłek i działa bez zażutu. Słóżbowe espero w daewoo miałem tylko jeden dzień ale naprawde nie widać że to daewoo, polecam z czystym sumieniem. Wystarczy zobaczyć rynek wtórny nexie matizy tico lanosy jest tego że ............ a espero niestety niewiele [oczko]

Jest ich mało bo były krótko sprzedawane w Polsce i stosunkowo drogie zwłaszcza z silnikiem 2,0 tj pisałem wyżej , a jeżeli mamy się przyglądać rynkowi samochodów używanych to czemu te auta tracą tak niewiarygodnie szybko na wartości?

Tytuł:
wiarus senior

A teraz pokaze Wam taki mały test zdeżenia jakie przeszło Espero:
Obrazek

Obrazek

osoby jadące samochodem przeżyły, maja sie dobrze a auto niestety już nigdzie nie pojedzie :(

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5552450
Ważne że wszyscy jadący maja sie dobrze. ps co w niego wjechało????

FSO Warszawa Truck 1995 1.6, FSO Polonez Caro 94r 1.6GLE (Złombol-car), Jakieś Exeo, Koreański Mercedes Korando 98r.

Tytuł:
wiarus senior

pijany rowerzysta [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Dzisiaj machnąłem trasę Wawa-Poznań-Toruń-Wawa na pokładzie esperala 1,8. Nieźle, ale głośno. Fotele OK, zawias jak na ten wiek konstrukcji też nie najgorzej. Auto z rocznika '97 z przebiegiem 125.000km od 40.000 na gazie. Niestety czasami gaśnie, sprzeło już się kończy. Ale za te pieniądze...

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Bukol pisze:
Fotele OK, zawias jak na ten wiek konstrukcji też nie najgorzej.

Toc to opel record lub pierwsza vectra.

Tytuł:
wiarus senior

a dokładniej ascona [oczko]

Tytuł:
wiarus senior

Darius pisze:
Ważne że wszyscy jadący maja sie dobrze. ps co w niego wjechało????

Wjechał LIAZ a jego uszkodzenia to: lekko skrzywiony zderzak, stłuczona lampa i draśniete drzwi.

Bukol pisze:
Dzisiaj machnąłem trasę Wawa-Poznań-Toruń-Wawa na pokładzie esperala 1,8. Nieźle, ale głośno. Fotele OK, zawias jak na ten wiek konstrukcji też nie najgorzej. Auto z rocznika '97 z przebiegiem 125.000km od 40.000 na gazie. Niestety czasami gaśnie, sprzeło już się kończy. Ale za te pieniądze...

Tak jak mówisz za niewielkie pieniądze ma sie przyzwoite auto i naprawde jeśli było serwisowane i dbane to mozna nim bardzo dużo kilometrów zrobic.A co do gazu to podobnie jak MB nie tolerują go w swoim układzie zasilania.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00