No tak .. ale tak jest wszędzie, że każdy w domu ma po 766 samochodów motocykli i koni zaprzęgowych. Czy to u nas czy w Austrii czy w Hiszpanii.
Co do korków w środku miasta to jestem za tym żeby zamknąć centrum i okoliczne dzielnice od pojazdów oprócz uprzywilejowanych (np. mieszkańców) idąc za wzorem zachodnim
hmm z drugiej storny pisanie, że nie ma dróg ma sens. Wyobraźcie sobie co by się działo jak by w takim Los Angeles były po 2 pasy o szerokości 2,5m ..
Przy ich ilości samochodów na 8 pasach 3,5m są korki a co dopiero by się działo jak by Warszawę mieli u siebie
Paliwo tanie? nie ma co. Piszesz tak bo masz za free

byś zmuszony był do wydawania 3/4 wypłaty na paliwo to byś od razu kombinował z OO itd

<br>
Dodano po 6 minutach.:<br> .. kontynuując. Paliwo nie jest tanie i nie można tak mówić. Dojazd gdziekolwiek małym plastikowym 1.3 w miesięcznym rozrachunku (np do pracy 40km w obie strony) wychodzi nie mało. To co? mam kupić sobie elektryczne pędzidełko? które swym ekologicznym silniczkiem (de facto prąd uzyskiwany w ekologiczny sposób z naszych pięknych "tradycyjnych" elektrowni) pomoże zaoszczędzić mi w portfelu? Tylko niby za co to kupie?
Mi tam się te ceny paliwa nie podobają i już. Fakt. Polacy są nieco skrzywieni na punkcie komfortu i dużych silników .. codziennie widzę z 15 Escalade'ów i innych tego typu fur, na które na zachodzie ludzi nie stać a biedny Kowalski zasuwa tym na co dzień. Ale nikt nie będzie mnie zmuszał do przesiadki na motorynkę ...
Są plany przejścia z 22% podatku na 18% .. hmm ale to i tak nie wiele da. Jeśli by się to udało to i tak idąc za starą tradycją - podniosą ceny.
Ropa się kończy? kolejna bajka bo o tym słyszeli już nasi dziadkowie
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
a tu coraz więcej ropy sie odnajduje.. Ciągle tylko bajki ktoś chce mi wcisnąć.
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex