holyfido pisze:
w koncu technika idzie na przod
W przypadku audio, to ta nowa technika wcale nie musi być dobra.
Roznica dzwieku jest zdecydowanie slyszalna, szczegolnie podczas sluchania radia.
Pytanie podstawowe co to znaczy, że dla Ciebie gra lepiej?
Akurat radio FM nie jest właściwym źródłem dzwięku
jeśli chce się ocenić, które z urządzeń gra lepiej.
W przypadku samochodów.. też nowe nie oznacza lepsze. Co nie zmienia faktu , że pewne rzeczy sie starzeją, a pewne wynalazki ułatwiają życie.
Jeżeli kolega Crazy_Russian korzysta z tunera, nie można go zmusić zeby przesiadł sie na sacd;)
ukaniu pisze:
. Dla mnie to zawsze były (nie znam tego modelu) radia nie które się porównywało ale do których się porównywało.
Jak dla mnie marka becker to jakiś sztuczny twór .
Crazy_Russian pisze:
Jak zaczalem jezdzic z Pioneerem, to okazalo się że utwory ktore do tej pory uzbawalem za badziewiaste, są calkiem niezłe. Znacznie wiecej dzwiekow/instrumentow dochodzilo do mojego ucha.
Myslalem ze to dzieki tym dodatkowym glosniczkom przy lusterkach.
Ale jak wyciagnalem pioneera i wsadzilem Beckera, to mialem silne wrazenie ze dzwiek idzie monofoniczny. Oczywiscie szlo stereo.
Duzo slucham radia i wiec jakosc jego odbioru jest dla mnie wazna.
Odtwarzajac CD Becker nie odstaje az tak bardzo od Pioneera jak przy odtwarzaniu radia. Generalnie moje ucho jest do kitu, wiec skoro slysze roznice to dla kogos kto zna sie na dzwiekach roznica bylaby kolosalna.
Jeżeli coś Ci bardziej odpowiada, to nie rozumiem dlaczego sie z tego tlumaczysz. Jakiś czas bylem w c.a. sedzią i najgorsi zawodnicy z którymi mialem doczynienia, to Ci którzy sie ze wszystkiego tlumaczyli. Jak coś Ci bardziej odpowiada to zostan przy tym i koniec