Witam, obiecałem, że jako urzytkownik pomogę, w razie jakiś wątpliwości co do telefonu Nokia E90 więc zacznę:
Seweryn pisze:
Czy można do E90 wgrać jakąś lepszą przeglądarkę www (bo ta co jest nie pokazuje całej zawartości stron, w takiej postaci, w jakiej mam na normalnym komputrze)?
Na to pytanie już dostałeś odpowiedź nie ma z tym żadnych problemów, ponieważ telefon działa na Symbianie.
Seweryn pisze:
Aplikacje... Czy dałoby się jakoś poprawić funkcjonalność wbudowanego edytora plików Excel? Mam w kompie plik, w którym zapisuję przebieg, obsługę i tankowania auta. W telefonie np. ten edytor nie wyświetla wykresów w Excelu - czy da się to jakoś usprawnić?
Tu sprawa wygląda tak, że trzeba pobierać aktualizacje bezpłatnego bądź płatnego, Quickoffice tylko nie jestem w stanie Ci zagwarantować, że jeśli to zrobisz, to wyświetlą Ci się wykresy, bo muszę Ci powiedzieć, że nie pracowałem jeszcze na wykresach, moja praca do tej pory kończyła się na samych tabelach.
Seweryn pisze:
Czy da się wgrać program Skype, lub podobny (jeśli tak, to jaki najlepiej) działający na tej samej zasadzie i obsługujący konto Skype?
Bardzo mi przykro ale w tym chyba nie pomogę, bo jeszcze nie próbowałem

, obsługuje u siebie narazie tylko aplikacje Gadu gadu.
Seweryn pisze:
Wbudowany aparat fotograficzny - czy można jakoś zachować własne ustawienia ISO, lampy, itp., tak, żeby ustawienia te nie powracały do domyślnych po wyłączniu i ponownym włączeniu aparatu?
Tu mam niestety, przykrą wiadomość ponieważ nie jest możliwe zapisanie ustawień, być może z uwagi że jest to telefon biznesowy, twórcy odpóścili, trochę w wykonaniu aparatu, funkcji multimedialnych czy odtwarzacza MP3, ale cóż nie można mieć wszystkiego i może tu jednak traci nasza E90. Ja osobiście narzekam na to, że gdy zrobię zdięcie dokumentu a następnie go obróce to po ponownym wejściu wraca on do poprzedniego układu.
Seweryn pisze:
I jeszcze jedno... Ponieważ przyzwyczajony jestem do dość zaawansowanego wiekowo telefonu (1999 rok, czyli taki jakby klasyk, 7110), nie podobają mi się te nowoczesne dzwonki, które wydobywają się z telefonideł produkowanych w ostatniej dekadzie, tym bardziej nie znoszę melodii śpiewanych, granych, bądź tańczonych. Czy można zainstalować więcej normalnych dzwonków do takiego nowoczesnego komunikatorka?
Tu oczywiście nie ma problemu
Seweryn pisze:
Jeszcze jedna nurtująca mnie sprawa i dość denerwująca... Gdzie w telefonie E90 ustawia się wyświetlanie listy odebranych SMS-ów tak, żeby nadawca SMS-a był widoczny w kolejności: Imię Nazwisko (a nie Nazwisko Imię)?
Z góry dziękuję.
Chyba znowu się muszę powtórzyć, telefon biznesowy, tylko po nazwisku, to samo powtarza się w kontaktach, ale to z jednej strony jest naprawdę fajne rozwiązanie.
Jestem tylko właścicielem i piszę to co wiem, chociaż chyba jednak dużo nie pomogłem

jeśli coś ktoś wie lepiej proszę mnie poprawić bo nie chciałbym wprowadzać nikogo w błąd.
Pozrdrawiam Damian