MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 11:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

1. tylko plazma: bo oprócz zalet wymienionych wcześniej (porównywalnych z LCD) ma 10x większą paletę kolorów niż LCD (prównałem, kupiłem jest super), a pobór prądu (dla 50 cali) to ok. 380W gdzie porównywalny LCD bierze ok. 250-280W - kolejny mit
2. jak największa rozdzielczość najlepiej full HD - telewizor kupujesz na kilka- kilkanaście lat a chcąc coś pooglądać i tak raczej kupisz jakąś platformę cyfrową
3. duży ekran: kupowanie 42 cali i oglądanie z 4-5-6 metrów to porażka: po to kupuję duży ekran, żeby mieć kino w domu (oczywiście + dobre nagłośnienie) swój 50cali oglądam z ok 3,0 - 3,5m i to jest to.
4. wybrać dobrą firmę tj. taka firma, która sama produkuje matryce monitorów a nie kupuje od jednego wytwórcy (wszystkie koreany i dziwne firmy) producenta + własna naklejka i niby jest firmowy; jest tylko kilka firm które same produkują matryce: Sony i grupa Panasonic - ja polecam Panasonic.

Ostatnio zmieniony pn lut 02, 2009 11:59 am przez Wit, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Worek pisze:
dario1 pisze:
Od miesiąca jestem posiadaczem plazmy 42cale Lg PG6900 z nagrywarką fajna sprawa można sobie nagrać jak nie masz czasu albo nie ma ciebie w domu . zużycie prądu zmienne max 310 kw/h czy dużo nie wiem LCD stałe ok 160kW/h.

Jezu stary toż to mała elektrownia.
Worek

Roczne zużycie czy na godzinę? [zlosnik]

310.000 Watt na godzinę - całkiem oszczędnie ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Malutki błąd nie powinno tam być "k" :oops:
Ale cóż stało się i jest [zlosnik]

Zawiozę do ślubu 510 263 758

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jak jesteś z Warszawy lub okolic to najlepiej kupic TV z wbudowanym tunerem DVB MPEG-4 do odbioru naziemnej TV cyfrowej.
Masz wtedy TVP1,2, TVP Kultura, TVN,TV4 i Polsat za darmo w jakości SD, ze zwykłej anteny.

Tytuł:
swój chłop

Chciałbym korzystajac z załozonego już tematu podpytac co nieco .Otóż zakupiłem wczoraj TV LCD Samsung LE 40 A 536 (chyba
:oops: ) i powiem szczerze hmmm myslałem ,że jakosc obrazu będzie duzo lepsza niz w poprzednim 32 calowym CRT( z płaskim kineskopem).Jakiś taki obraz jakby nieostry ( oczywiscie kombinowałem z ustawieniami).Posiadam kablówkę ,ale o sygnale analogowym.Moim zdaniem tv pewnie by pokazał pełnie mozliwosci przy tv HD.Co o tym myslicie?

Tytuł:
swój chłop

W tym jak i innych tematach tego typu obowiązuje zasada "lepiej już było".
Tania technologia LCD niestety nie dorasta do pięt dopracowanej technologii analogowych telewizorów kineskopowych w zakresie rozdzielczości poziomej czy rozdzielczości barw.
Telewizja cyfrowa to również obniżenie rozdzielczości poziomej jak i zmniejszenie dostępnej liczby kolorów .
Połączenie tv lcd z telewizją cyfrową pozwala na zadowalające oglądanie kreskówek, i chyba nic ponadto...
Aktualnie wprowadzana jest technologia HD która spowoduje poprawę jakośći obrazu TV , ale wymaga niestety specjalnie do tego przystosowanego odbiornika TV. Jeśli Twój telewizor tego nie ma, to patrz pierwsze zdanie...Mam wrażenie ,że ta technologia celowo wprowadzana jest bardzo wolno, aby nie wyszło, że nie jest nic lepsza od dobrego analoga, a niestety nie jest. Jedyna jej przewaga, to dostępność telewizorów o wielkich przekątnych obrazu.Potrzeba czasu , aby analogi się powykańczały...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 1231765
W 100% się z tobą zgadzam Wapniaczek. [zlosnikz]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Prawdziwe LEDy, Panowie, tylko ceny zdjęte z sufitu... To tak tytułem wstępu dla tych, którzy mogą wydać kilkadziesiąt tysięcy na TV (tylko po co?).

Witam,

Nie ukrywam, że i ja za jakąś chwilę będę zmuszony zakupić nowy telewizor. Jak zwykle kieruję się zasadą: nie kupować technologicznie przestarzałych gratów. Poza tym zawsze będę mógł zasięgnąć rady od kolegów z "telewizora".

Do tej pory wiedziałem, że na pewno Full HD, min 37-42 cali, marka Sharp (japoński, własne szybkie matryce), 100Hz. W tle czaił się Samsung. Dziś technologie idą do przodu. To co pojawia się dziś w sklepach, mogłem sobie obejrzeć na targach IBC pół roku temu w Amsteradmie.

Wczoraj w sklepie moją uwagę przykuł Samsung, bodajże serii 8 z jakimś podświetlaniem diodami LED. Różnica w kontraśce i czerni miedzy wszystkim innym, co stało obok, była porażająca. Teraz trochę poczytam, bo podejrzewam, że LED w tym przypadku jest jakimś dodatkiem, a nie technologią samą w sobie.

Na pewno nie plazma - szczególnie, jeśli ma się zwyczaj oglądać bardziej niż inne jakąś stację TV. Można być bardzej niż pewnym, że znaczek owej ulubionej stacji wypali się na stałe, co na pewno będzie wkurzać.

Póki co mam czas i nie spieszę się. Nie czytam forów w tym temacie - wolę zapytać tych, którzy na codzień na tym pracują, anie oglądają dla przyjemności [oczko] I tak kupię to, co mi sie najbardziej spodoba [cool]

Pozdrawiam <br>Dodano po 56 sekundach.:<br> Prawdziwe LEDy, Panowie, tylko ceny zdjęte z sufitu... To tak tytułem wstępu dla tych, którzy mogą wydać kilkadziesiąt tysięcy na TV (tylko po co?).

Witam,

Nie ukrywam, że i ja za jakąś chwilę będę zmuszony zakupić nowy telewizor. Jak zwykle kieruję się zasadą: nie kupować technologicznie przestarzałych gratów. Poza tym zawsze będę mógł zasięgnąć rady od kolegów z "telewizora".

Do tej pory wiedziałem, że na pewno Full HD, min 37-42 cali, marka Sharp (japoński, własne szybkie matryce), 100Hz. W tle czaił się Samsung. Dziś technologie idą do przodu. To co pojawia się dziś w sklepach, mogłem sobie obejrzeć na targach IBC pół roku temu w Amsteradmie.

Wczoraj w sklepie moją uwagę przykuł Samsung, bodajże serii 8 z jakimś podświetlaniem diodami LED. Różnica w kontraśce i czerni miedzy wszystkim innym, co stało obok, była porażająca. Teraz trochę poczytam, bo podejrzewam, że LED w tym przypadku jest jakimś dodatkiem, a nie technologią samą w sobie.

Na pewno nie plazma - szczególnie, jeśli ma się zwyczaj oglądać bardziej niż inne jakąś stację TV. Można być bardzej niż pewnym, że znaczek owej ulubionej stacji wypali się na stałe, co na pewno będzie wkurzać.

Póki co mam czas i nie spieszę się. Nie czytam forów w tym temacie - wolę zapytać tych, którzy na codzień na tym pracują, anie oglądają dla przyjemności [oczko] I tak kupię to, co mi sie najbardziej spodoba [cool]

Pozdrawiam

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wg zebranych przeze mnie informacji - LCD tylko przy bardzo dobrym sygnale z anteny/kabla. Jeżeli chcesz oglądać z sygnału analogowego to plazma. Ja kupiłem 50" LG i z jakości obrazu jestem bardzo zadowolony. Mniejszy nie wchodził w grę, bo oglądam z ponad 5m. Powiem, że nawet wolał bym większy. Wybrałem ten TV ze względu na cenę, bo po zakupie i wykończeniu i wyposażeniu domu każdy tysiak miał znaczenie. 2.800zł wydane w sklepie internetowym za 50" plazmę to bardzo uczciwa oferta. Nawet dźwięk nie jest zły, ale od razu podpiąłem coś na wzór kina domowego :) czyli prosty zestaw tej samej firmy. Cóż - odgłosy bitewne, zwłaszcza szarży Rohanu, są rewelacyjne.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Sebian to jakieś historyczne wady wyciągasz i całkiem niepotrzebnie. Nic sie nie wypala i prosze nie wprowadzać kolegi w błąd :D

Tytuł:
swój chłop

Co sądzicie o matrycach AMOLED czy to jest przyszłość telewizorów?
Ale na razie za małe i za drogie.
We wrocławskiej Magnoli widziałem tv LCD firmy LOEWE obraz rewelacyjny widoczny praktycznie z każdego kąta . Ale cena zaporowa 13.000 pln.
Teraz oglądam tv w kineskopie 29" panasonica który ma 12 lat i daję radę.

Tytuł:
wiarus junior

Ja jeszcze oglądam na Towada, chyba 32" i nie chce się zepsuć. Na wiosne jednak muszę wymienić na nowy i nie wiem czy warto się pchać w Full HD ? Wiem że jest mało programów w HD ale tak na zapas może ?

Tytuł:
wiarus senior

Ja bym proponował kierować się wyglądem (urodą) telewizora i jego ceną. Kup taki, na który Cię stać i taki, który Ci się podoba.

Na pytanie, jaką dziewczynę (kobietę) wybrać na żonę, odpowiem Ci podobnie. To samo z samochodem.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Ja bym proponował kierować się wyglądem (urodą) telewizora i jego ceną. Kup taki, na który Cię stać i taki, który Ci się podoba.

Na pytanie, jaką dziewczynę (kobietę) wybrać na żonę, odpowiem Ci podobnie. To samo z samochodem.

Pozdrawiam

mam nadzieję, że to było w żartach...

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

wiarus senior

Odświeżam temat , bo jestem w trakcie wymuszonego remontu ( siła przekonywania żony :) ) i czeka mnie między innymi zakup tv do salonu .
Jako ,że minęły dwa lata od ostatniego wpisu w tym temacie , chciałbym zapytać czy nastąpiły jakieś znaczące zmiany technologiczne , co warto obecnie kupić .
Rozważam zakup dużego tv lcd na ścianę lub i tu mam problem ,bo nie znam się na tym absolutnie , projektora na sufit plus ekran .
Zależy mi na oglądaniu tv w dobrej jakości a także filmów z dvd .
Co możecie doradzić ?

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00