A ja tak sobie piję piffffko i tak sobie myślę...
1. Giełdę wymyślili mądrzy ludzie do okradania ludzi... oj przepraszam do spekulacji
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
wystarczy zastanowić się kto na tym zarabia? Kilku moich kolegów straciło na tym procederze naprawdę dużo kasy a doradzałem żeby dali sobie spokój...na początku było hurra bo zarabiali a pewnego dnia ...sami wiecie,dzisiaj muszą pracować i to nawet ciężko a kiedyś mieli o wiele lepsze życie ...życzę Im wszystkiego naj.
2. Kryzys?...przecież nikt nie spalił tych pieniędzy...po prostu jedni tracą(biedni pracujący ludzie) a bogacą się po prostu bogacze(myślę że to w większości żli ludzie,którzy rządzą światem...podobno to masonerie)...sami wiecie...zarobili ci co mieli zarobić bo kasa przecież nie wyparowała...i jest na kontach i w obiegu.
3.Organizacje religijne...ile oni muszą mieć naszej kasy(na pewno nie mojej)...a ile tajemnic muszą ukrywać,potrafią rządzić masami a moim zdaniem w większości to nieroby...niby nas wszystkich kochają(nieważne jaka wiara)...a ostatnio w ,,Mam talent'' niewidoma dziewczyna mówi że wypraszają Ją z kościoła bo za Towarzysza ma psa przewodnika Rodwaillera(nie pamiętam pisowni)...myślę że szkoda na ich utrzymanie bilionów dolarów...ostatnio w radiu słyszałem że na świecie głoduje 900 mln. ludzi...gdyby tak ich bogactwa rozdać ludziom

a o inkwizycji to już nie wspominam...ciekawe w co inwestują ludzką kasę?
4.Konflikty...nasze państwo nie ma kasy na...no właściwie na wszystko...ogólnie myślę że ludziom żyje się raczej żle w Polsce ale kupuję myśliwce bojowe(to tylko przykład)...wiecie ile kosztuje jeden czołg,jeden samolot,jeden śmigłowiec,szkolenie człowieka który zabija drugiego człowieka...itd....policzcie ile kasy wszystkie kraje świata wydają przez jeden rok na zabijanie Nas samych(ciekawe komu na tym zależy...przypomina mi się film,,Oni Żyją''
Myślę że ludzie sami sobie robią kryzysy...taki jest po prostu świat.
Chociaż mam znajomego który mieszka w ZEA,no mają tam ropę ale wcale nie tak dużo i podobno żródła wyschną za 10-20 lat ale Przywódcy tego niewielkiego i pustynnego kraju zainwestowali dolary w turystykę i obywateli(wiadomo o co chodzi) ludzie żyją tam jak w w ,,Baśni z 1000 i jednej nocy''

...znajomy powiedział tak...tu cytat....po prosu mamy Kochanych Przywódców którym nie zależy na władzy i pieniądzach.
A co do banków oraz kredytów i tego kryzysu...czy to nie ludzka chciwość???
Jeszce coś jeżdzimy Mercedesami

starymi nie ma co ukrywać....kiedyś jak zrobiono Mesia to jeżdzi do dziś(przynajmniej mój

) a jak zrobią dziś to ręce opadają...to po prostu,,ładne mydelniczki'' jak to mówi mój kolega.....wniosek nasuwa się jeden ...kasa rządzi światem i to chyba na tyle....Pozdrawiam