MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 10, 2025 8:18 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Tawariszcz124 pisze:
Tankowanie do pełna to tankowanie do pełna a nie za 3 grosze mniej, mam racje czy mam racje?

Nie masz szczescia, ja ich zawsze "okradam" na 2-3 grosze, dlugo tak chyba nie pociagna..

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nowe doniesienia dziś ten sam sprawca(prawdobodobnie) zerwał blachy rejestracyjne z mojego wozu naszczęcie były pod nim,autko zmieniło też lokum odziwo bez zawiechy tył mógł sie toczyć.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Po co sie chwalisz?? Przecież to normalne w tym kraju dla niektórych...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

kosa2006 pisze:
nowe doniesienia dziś ten sam sprawca(prawdobodobnie) zerwał blachy rejestracyjne z mojego wozu naszczęcie były pod nim,autko zmieniło też lokum odziwo bez zawiechy tył mógł sie toczyć.

watpie, zeby to byl ten sam sprawca, skoro za pierwszym razem byl w srodku i nie zrobil bajzlu.. po prostu ktos pijany w nocy przechodzil i sobie rozrywke znalazl. zdarza sie, co poradzic na to..

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

friscovsky123 pisze:
co poradzic na to..

porządny wp....

Tytuł:
wiarus junior

friscovsky123 pisze:
.. po prostu ktos pijany w nocy przechodzil i sobie rozrywke znalazl. zdarza sie, co poradzic na to..

Kradzione tablice są nagminnie wykorzystywane podczas kradzieży paliwa na stacjach benzynowych a także przy poważniejszych przestepstwach. Radziłbym natychmiast zgłosić kradzież tablic na policji i zarządać wystawienia stosownego zaświadczenia o zgłoszeniu.
Pozdrawia przezorny Leopold

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

leopold pisze:
friscovsky123 pisze:
.. po prostu ktos pijany w nocy przechodzil i sobie rozrywke znalazl. zdarza sie, co poradzic na to..

Kradzione tablice są nagminnie wykorzystywane podczas kradzieży paliwa na stacjach benzynowych a także przy poważniejszych przestepstwach. Radziłbym natychmiast zgłosić kradzież tablic na policji i zarządać wystawienia stosownego zaświadczenia o zgłoszeniu.
Pozdrawia przezorny Leopold

kosa2006 pisze:
nowe doniesienia dziś ten sam sprawca(prawdobodobnie) zerwał blachy rejestracyjne z mojego wozu naszczęcie były pod nim

nigdy nie bylem przestepca, ale pewnie bym zwrocil "zapozyczona" wlasnosc wlascicielowi dla zmylenia poscigu. a noz widelec policja pomysli, ze wlasciciel sam sie okradl, aby dokonac jeszcze innego niecnego wystepku.

Tytuł:
wiarus junior

friscovsky123 pisze:
nigdy nie bylem przestepca, ale pewnie bym zwrocil "zapozyczona" wlasnosc wlascicielowi dla zmylenia poscigu. a noz widelec policja pomysli, ze wlasciciel sam sie okradl, aby dokonac jeszcze innego niecnego wystepku.

Ach, więc to takie było znaczenie rebusu:
Cytuj:
... zerwał blachy rejestracyjne z mojego wozu naszczęcie były pod nim,autko zmieniło też lokum odziwo bez zawiechy...

Pozdrawia zaskoczony ale i rozbawiony Leopold :)

Tytuł:
wiarus junior

MercSwir pisze:
Wit napisał:
Powiem tak: pośrednio sam się prosiłeś o kłopoty. Jak miejscowi zobaczyli, że auto stoi w jednym miejscu tydzień, dwa, trzy to się za nie wzięli.

Człowieku jesteś śmieszny. Czy auta które stoją na parkingach też mogą być według Ciebie rozkładane bo stoją dłużej jak tydzień???? No ja Cie prosze!!

Czy ja napisałem, że mogą być rozkładane bo stoją dłużej jak tydzień? Czytaj ze zrozumieniem. Niestety właśnie w takim kraju żyjemy, że tak się dzieje i na razie tego nie zmienisz, chyba że mieszkasz na zamkniętym osiedlu z ochroną i monitoringiem.

Znając realia to wyjeżdżając nawet na weekend stawiam auto pod własnym blokiem, pod oknem sąsiadów i ugaduję regularne "rzucanie" okiem. Raz sąsiad mi, raz ja sąsiadowi - i tak się to kręci.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

To jest moja własność, i moge sobie ją pozostawić nawet otwartą w środku miasta, tak jak ma to miejsce w cywilizowanych krajach. A auto może stać i nawet 4 tygodnie i nikt nie ma prawa go dotykać. I właśnie jest tak przez to że każdy mówi:
Wit pisze:
Niestety właśnie w takim kraju żyjemy, że tak się dzieje i na razie tego nie zmienisz

Każdy tak sie z tym godzi ale ja nie. Zobaczcie sobie czy oni są normalni.. To właśnie tacy nas okradają, i takich powinno sie wyrywać. Jak chwasty.

http://www.youtube.com/watch?v=8StWXXotf0w

Obejrzyjcie wszystkie 3 części.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

obejrzalem trzy czesci, ale nie dowiedzialem sie niczego wiecej ponad to, co wiem i widzialem. poza tym to nie jest tak, ze nikt sie z Toba nie zgadza i kazdy akceptuje rzeczywistosc i realia podworkowe.. tyle tylko, ze w pojedynke, a niech nawet bedzie, ze sie zbierzecie z kolesiami i bedzie was dwudziestoosobowa banda i zrobicie rajd po blokowiskach i zaczniecie tluc po ryju element.. myslisz, ze w ten sposob pomozesz innym ludziom i uchronisz ich od kradziezy, pobic i napadow? bo mi sie nie wydaje, zeby dalo to cokolwiek. a nawet wiecej, to tylko pogorszy sprawe i bedzie jeszcze gorzej, bo potem oni zbiora swoja bande i beda sie mscic. ot, na przykladowo bedziesz sobie szedl z dziewczyna po parku, gdy zauwazy Cie kilku kolesi.. i tak bedziecie sie ganiac w nieskonczonosc. raz wy im dolozycie, raz oni wam. i co? fajnie? przemoc nie jest sposobem na rozwiazanie patologii spolecznych. panstwo tez oferuje bardzo nikly wachlarz srodkow na rozwiazywanie tych problemow, ale Ty nic na to nie poradzisz. poza tym to nie jest tak, ze Polska to jedna wielka bieda i mieszkaja w niej sami alkoholicy i zlodzieje. na tak wychwalanym przez Ciebie zachodzie ludzie maja inna mentalnosc, ale wszedzie wystepuja patologie. po prostu o tym sie nie slyszy az tak czesto, co nie oznacza, ze tego nie ma..
ogolnie jest to temat rzeka i kontynuowanie go nie ma sensu*, pomijajac fakt, ze zesmy troche zaspamowali koledze Kosa2006..
jak dla mnie EOT.

*temat ostrzezeniogenny

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wit pisze:
Czy ja napisałem, że mogą być rozkładane bo stoją dłużej jak tydzień? Czytaj ze zrozumieniem. Niestety właśnie w takim kraju żyjemy, że tak się dzieje i na razie tego nie zmienisz, chyba że mieszkasz na zamkniętym osiedlu z ochroną i monitoringiem.

z tym monitoringiem to tez bym tak nie wychwalal koledze wlasnie wywalili szybe i wyrwali radio na takim prakingu nie pamietam dokladnie gdzie ale chyba "zielone zacisze" w W-wie

pozdrawiam 8)

Ex. MB W124 E250D 93r - skasowany :/ ...... ale wroce do gwiazdy

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jak dla mnie konstruktywny i sensowny OT jest tutaj jak najbardziej na miejscu.
Sluchajcie. W takim Zurichu moje auto stalo pod blokiem (nie zadne wille, zwykle wielorodzinne bloki) caly dzien otwarte, z opuszczonymi szybami i nikt sie do niego nie zakradal, nie zagladal, nie kradl listew ani lusterek, tudziez kola zapasowego, apteczki, gasnicy, radia, lewarka ani dywanikow.. Oczywiscie auto pozostawil moj wujek, ktory stwierdzil, ze auto musi sie przewietrzyc i nie widzial w tym kompletnie nic dziwnego...
U nich widocznie TO JEST NORMALNE, wiec skoro oni mogli sie zmienic (kiedys tez ludnosc tych terenow byla skaczacymi po drzewach malpoludami), to i nasi czcigodni obywatele moga sie zmienic. Musi sie tylko znalezc na to sposob. Nie popieram rozkladania rak i wmawiania sobie i bliznim, ze w tym kraju tak musi byc bo bylo za naszych dziadkow, ojcow i bedzie tak za naszych wnukow.. Gowno prawda, jesli moge sie tak wyrazic.
Wkurza mnie ze musze piaskowac glupie znaczki na lusterkach, zeby ich nie stracic, ze musze przykrecac listwy do nadwozia, zebym nie musial kupowac nowych, ze przyczepiam kolpaki do felg zeby mi ich nie zdarla sila odsrodkowa w czasie parkowania pod sklepem. W cywilizowanych krajach takie rzeczy sie nie sa na porzadku dziennym, a u nas wlasnie sa i to sie powinno zmienic! To tyle...
A tak wracajac do tematu. Cholernie ubolewam nad strata kolegi i popieram jego kazdy nawet najbardziej perfidny sposob odnalezienia winowajcy oraz przeciwdzialania nastepnym szkodom. Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Chociaż ktoś.. A kto tu mówi o mordobiciu? Na pewno są inne środki które można użyć. Ja już nie mam nic do dodania. Kolega Borys wszystko napisał. Nic dodać nic ująć.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

beet pisze:
Tawariszcz124 pisze:
Tankowanie do pełna to tankowanie do pełna a nie za 3 grosze mniej, mam racje czy mam racje?

Nie masz szczescia, ja ich zawsze "okradam" na 2-3 grosze, dlugo tak chyba nie pociagna..

Jak placisz karta to nie dobija, a jak gotowka to przebija :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00