damian Generalizujesz, a tego bardzo nie lubię. Tak samo można wiele złego powiedzieć o użytkownikach mercedesów, bo wielokrotnie jakiś bałwan za kierownicą mercedesa wymusił, zajechał, zaparkował w niedozwolonym miejscu itp, itd. Jak wspomniałem - w każdym stadzie znajdzie się czarna owca, a fakt, że w tym - jest ich trochę więcej. Nie wszyscy jednak są tacy sami. Tych, którzy jeżdżą prawidłowo nie widzisz, bo zwracasz uwagę tylko na tych złych. Ja staram się jeździć zgodnie z przepisami, jestem uprzejmy i kulturalny na drodze (i nie tylko

). Tym bardziej, że jeżdżę oznaczoną furmanką i od razu widać kto jedzie - wystawiam świadectwo nie tylko sobie, ale i kolegom z pracy.
Jeszcze niedawno miałem taki sam stosunek do taryfiarzy jak Ty. Kierowców autobusów miejskich "trzymałem" w tym samym worku. Od kiedy należę do tej grupy, wiem że nie wszyscy są tacy sami, choćby dla tego, że ja taki nie jestem.
kit, Ty, ja i jeszcze kilku innych, jeśli już zwróci uwagę na listek, to podejdziemy do takiego kierowcy ze sporą tolerancją i ostrożnością, ale weź pod uwagę, że w każdym mieście znajdzie się przynajmniej jeden taki, co to będzie chciał wykorzystać sytuację do podreperowania własnego auta na czyjś koszt. Ja bym nie ryzykował.