MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 10:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
barabus pisze:
inteligencja fanów MB = 0

Jak bawimy się w uogólnienia to ja napiszę:

kultura fanów BMW = 0

Temat zamykam bo raczej nic dobrego z niego nie wyjdzie.

Pozdrawiam <br>Dodano po 6 minutach.:<br> Na prośbę kolegi Filipa otwieram wątek

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

barabus pisze:
mógłbyś mi polecić inne na którym ewentualnie mógłbym szukać odpowiedzi na moje pytanie ?

Przede wszystkim mógłbym Ci polecić przedstawienie się i wyjaśnienie o co tak naprawdę Ci chodzi właśnie po to by nie narażać się na w sumie niepotrzebne docinki. Zadając pytanie "co to za felgi" narażasz się na śmieszność. Spokojnie i konkretnie a wszystkiego się dowiesz choć jak już jeden z kolegów zdążył zauważyć jest to forum raczej aut klasycznych i nieszczególnie wielu fascynatów tuningu nawet od Carlssona tu znajdziesz, a przychylności sobie nie zaskarbisz jeśli będziesz agresywny i wulgarny.

barabus pisze:
Myślałem ze ludzie co mają mietasa to wiedzą

barabus pisze:
Więc skoro ja to wiem, to dziwi mnie fakt ze ktoś kto jeździ mietkiem o tym nie wie, tyle odemnie

Wiemy sporo różnych rzeczy poczynając od tego, że Mietek to zdrobnienie od imienia Mieczysław a Mercedes córka Jelinka była Kobietą.

Dla Ciebie Twoje BMW to powód do dumy - dla wielu z nas jest to to tylko kolejne stuningowane BMW które mimo że nawet ładne nie wzbudza żadnych emocji. Całe piękno tego świata w różnorodności.

Spójrz tutaj - coś znajdziesz na pewno.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
postmajtek

Nie będę się z wami przepychać, bo to nie ja zacząłem. Wystarczyło kulturalnie po ludzku odpowiedzieć na moje pierwsze pytanie, wystarczyło powiedzieć że na ten temat nic tu nie znajdę i było by po sprawie.

Ale to wy...

drwalu pisze:
to sa baroki 13'

FreQ pisze:
hmm a co bys chcial wiedziec. Z czego sa zrobione?? czy moze do jakiej temperatury sie nie stopia ????Wszystko napisales.
Nie dziwie sie drwalowi.

... podeszliście do mnie jak do kogoś co nie wie co ma za felgi, ja bardzo dobrze wiem co to są za felgi, i bardzo dobrze wiem że były tylko i wyłącznie do Mercedesa, i nawet znalazłem jedno zdjęcie po godzinnych poszukiwaniach...

Obrazek

blackmilk pisze:
barabus jedyne czym sie moge pochwalic to to ze moj samochod jest zgodny w 100% z vinem lacznie z wentylami przy kolach ;)
pozdrawiam

... mój też, po spoilery które posiada to fabryczny pakiet M-Technika I, i bynajmniej nie jest to wiejski tuning, każdy lubi co innego

Xytras pisze:
Czy wszyscy fani BMW nie mają za grosz kultury, włażą do kogoś z buciorami, zaczynają obrażać mimo iż wcześniej nawet nie powiedzieli Dzień Dobry ?
Zawsze beemki mi się podobały, ale faktycznie jakimś cudem cała rzesza półgłówków sobie upodobała te auta. Mam nadzieję iż ze mnie też taki tuman się nie zrobi jak kupię sobie BMW, a pewnie kupię bo zawsze darzyłem te auta szacunkiem
:-?

.... tego pana w ogóle nie skomentuje, co ty możesz wiedzieć o fanach BMW, o naszym klubie, o naszej pasji !! naoglądałeś się pewnie W11 i Kryminalnych w których BMW często gra pierwszoplanowe rozbójnicze role i teraz siejesz to co ci ślina na język przyniesie,

Cytuj:
Zadając pytanie "co to za felgi" narażasz się na śmieszność.

nie zadałem pytania co to za felgi, bo widzę co pisze pod deklem, tylko poprosiłem o fotki na tych felgach, ponieważ felgi po odnowieniu będą na sprzedaż a lubię pokazać klientowi jak to wygląda na aucie i tyle, a wy zaraz musicie drwić z nowego gościa... bo wszedłem na to forum tylko jako gość bo MB nic mnie nie łączy

Także wybaczcie, ale to wy mnie obraziliście, a mnie przez to niestety lekko poniosło i wyszło co wyszło, myślę że więcej wyrozumiałości dla nowych i ciekawskich i nie będzie tego typu problemów.

Temat z mojej strony uważam za zamknięty

Dziękuję i pozdrawiam tych którzy próbowali mi w jakikolwiek sposób pomóc.

Tytuł:
swój chłop

A ja powiem tak. Starzy wyjadacze z tego forum często podchodzą olewacko, do oczywistych dla nich pytań. Spotkałem się z tym nie raz.
Ty zadałeś pytanie:

barabus pisze:
Jak w temacie, co to za felgi, a konkretnie mile widziane fotki na aucie. Nic nie mogę o nich znlaleźć ;/.

Był to Twój pierwszy post, mało sprecyzowany i stąd takie odpowiedzi. Mogli się szanowni wyjadacze powstrzymać od ukąśliwych komentarzy, ale Twoje kolejne posty były jak woda na młyn.
Jak już koledzy pisali, jest to forum Mercedesów KLASYCZNYCH, gdzie cyrkle na błotniku, lub jakiś nieVINowy gadżet, przyprawia niektórych o palpitacje serca.

Więcej wyrozumiałości dla obu stron :)

Tytuł:
postmajtek

http://allegro.pl/show_item.php?item=311581625

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

barabus pisze:

.... tego pana w ogóle nie skomentuje, co ty możesz wiedzieć o fanach BMW, o naszym klubie, o naszej pasji !! naoglądałeś się pewnie W11 i Kryminalnych w których BMW często gra pierwszoplanowe rozbójnicze role i teraz siejesz to co ci ślina na język przyniesie,

Nie no bez przesady, po prostu zagrałem w grę "Życie i wiejskie dyskoteki pod Remizą".

"Kolego", wystarczająco sie o was dowiadujemy właśnie po takich popisach jak Twój w naszych skromnych progach, co mamy potem o was sądzić jak szarżujecie u innych na podwórku co najmniej na trójce ??

Generalnie to ja fanów BMW w zasadzie gdzieś na 3 rozdziały bym podzielił, normalnych ludzi użytkujących BMW bo są fajne, oszołomów którzy nie widzą nic innego poza basowym rykiem z "ruły z piecka" i tych miłośników klasyków, którzy pewnie są podobni bardziej do nas bo nie w głowie im spojlery i rynny zamiast wydechu. Pewnie oni też mają inteligencję równą "0" [szalone]

kombatant
Awatar użytkownika

barabus pisze:
Myślałem ze ludzie co mają mietasa to wiedzą

Nie wiem czy znajdziesz tu na liscie ludzi z podobna dolegliwoscia... w zasadzie szukalem w encyklopedii zrowia i nie znalazlem co to za choroba?! ;)

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja mam mietasa i jest to chorobliwa odraza do "fanUfff" BMW [oczko]

Tak, fanów w cudzysłowie i przez U.

Tytuł:
postmajtek

Xytras pisze:
barabus pisze:

Nie no bez przesady, po prostu zagrałem w grę "Życie i wiejskie dyskoteki pod Remizą".

"Kolego", wystarczająco sie o was dowiadujemy właśnie po takich popisach jak Twój w naszych skromnych progach, co mamy potem o was sądzić jak szarżujecie u innych na podwórku co najmniej na trójce ??

Generalnie to ja fanów BMW w zasadzie gdzieś na 3 rozdziały bym podzielił, normalnych ludzi użytkujących BMW bo są fajne, oszołomów którzy nie widzą nic innego poza basowym rykiem z "ruły z piecka" i tych miłośników klasyków, którzy pewnie są podobni bardziej do nas bo nie w głowie im spojlery i rynny zamiast wydechu. Pewnie oni też mają inteligencję równą "0" [szalone]

jak to by powiedział mój kolega, słoma w s klasie [smiech]

wydaje ci sie że jak masz oryginalnego mercedesa to od razu jesteś gość,

śmiech na sali...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hej panowie , wyluzujcie trochę. To nie forum Onet.pl ,gdzie każdy sobie po głowie skacze.
Mi osobiście bardziej podoba się tuning by AMG . Carlsson to takie typowe lata '80 jak dla mnie trochę kiczowate. A te felgi z allegro za 2700 to trochę przesada cenowa. Fakt ładnie odnowione ,ale felga też sie zużywa z czasem i występuje zmęczenie materiału. Niektórzy wolą aby auto ładnie wyglądało, a niektórzy aby było w idealnym stanie technicznym i dawało niczym nie ograniczoną radość z jazdy i posiadania klasyka. Mercedes należy do grona aut , gdzie tunning niefabryczny w zasadzie pogarsza sytuację, i tjunera i stjuningowanego wozu.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
no to ciach a już myślałem że obejdzie sie bez mojej ingerencji.

Panowie spokojnie bez gwałtownych ruchów
Koledzy Xytras i TReneR proszę o wzięcie swoich klwaiatur w ryzy.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00