MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 9:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

amatox pisze:
... myślałem o powrocie na kołach ... ale kurde ... 20 litrów / 100km? i to średnio ...

To dobry pomysł. Proponuję jechać szybko i tylko w nocy a najlepiej podczas gęstej mgły. Tylko wtedy jest szansa, że nie wystąpisz we francuskiej lub niemieckiej TV jako ,,kamikadze z Polski''. Suma za jaką można kupić i zarejestrować to auto jest nieporównywalnie mała z sumą jaką trzeba w to auto zainwestować aby przywrócić mu pełną sprawność i dawną świetność. Chyba, że chcesz je porzeźbić kitem i drutem i później się dziwić... taki piękny Mercedes i nikt go nie chce kupić. Za 2 tys. euro kupisz podobny model w kraju. W 3l. dieslu i gotowy do jazdy. Tu masz przykład: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3048557
Pozdrawiam.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sokol pisze:
monterey co stoi za nim jest w dieslu i ile ma kosztować??

hehe jak zerknąłem na fotosy to czułem że prędzej czy później ktoś o nie zapyta :P - jeśli serio kogoś ono interesuje to na priv, dowiem się konkretnie - bynajmniej na pewno 100% całe i sprawne - sprawdzałem.

Cytuj:
Jak na Europę zachodnią to dość normalnie ci się trafiło

ja tam jestem przyzwyczajony do naszych lokalnych warunków :P

Jacku pisze:
Proponuję ochłonąć, daj sobie parę dni i zaczniesz wszystko oceniać normalnie.Zobaczysz, że wcale nie będzie to interes życia.
Poza wszystkim auto wymaga niezłego wkładu, a tak ogólnie zapytam czy wogóle odpala i jeździ.

ochłonąłem jak zobaczyłem spalanie w tabelkach .... ale i tak ponownie napalam się aby posiąść je na niedzielne spacery i wiosenne wypady [zlosnik]

Co do silnika, jego pracy czy funkcjonowanie niestety nie wypowiem się. Byłem tam pierwszy raz i nie wiedziałem że mogę poprosić o akumulator do niego (zwykle je tam wyjmują). Dowiedziałem się kiedy byłem już w Belgii .... a szkoda - bynajmniej być może (przez duże może) pojadę tam za tydzień czy dwa i wtedy na pewno wsadzę tam akumulator :D - boję że wtedy to norkę tam zostawię aby go wyciągnąć do swojego garażu .....

Honda VT 1100 SHADOW
Ex: MB W123 300 d '79
Ex: BMW E32 735i '87
Ex: Honda VF 750 F

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Miałem zamiar sprowadzić i wyremontować, nie tak jak proponuje kolega Mirmur "szpachel, drut i kit"... ale mniejsza o to.

Rzecz w tym że kasę wydaję na W126 (z przeznaczeniem do użytku codziennego ;) ), zatem zmieniłem koncepcję, i w związku z tym jeśli jest ktoś zainteresowany sprowadzeniem (bez remontu), tego W116, sądzę że poszłoby za 1000 EUR + transport (400-500 EUR) i być może jakiś grosz dla sprowadzającego.

Tym sprowadzającym nie będę ja :D zainteresowanemu dam kontakt telefoniczny do odpowiedniego gościa i na tym skończy się mój udział.

Skoro ja go nie sprowadzę, być może znajdzie się ktoś zapalony i chętny, a więc po co mam utrudniać i mówić że się nie da.

Autko, jak widać na fotkach, wymaga roboty przy prawym błotniku przednim, lekkiego naprostowania rogu maski, wyremontowania atrapy i poprawienia zderzaka. Elementów tych nie ma na fotkach, jednak są one gdzieś w garażach właściciela tego obiektu. Mesio najechał na coś delikatnie przodem, dosłownie delikatnie bo odpadło tylko to co było przykręcane [zlosnik] Podłoga i reszta stan praktycznie nówka!

Przypominam, tutaj jest dokładny opis tego autka, świeżo spisany po moim powrocie do Polski.
Mercedes-Benz W116, 450 SEL

BMW E32 750iA '91 magia V12 8)

Ford Fiesta 1.3 [LPG] (do pracy)

Honda VT 1100 SHADOW

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mam spore przypuszczenia że tej V8 może się już nieodpalić tak łatwo :)

W114 280C 73 "Miami Blue"
W126 300SE "koksik"
W123 230CE"kaleson"

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

z tego co mi wiadomo stoi 3 lata - przez ten czas była kilka razy odpalana. Znajomi z którymi podróżowałem osobiście odpalali ją jakieś 5-6 miesięcy przed moją wizytą, ja nie nie wiedziałem że mogę poprosić o kluczyki i będą mi dane :D

Tak więc ręczyć za to że nic się nie zapiekło albo że zaworki nie są do wymiany nie będę - jednak mimo to mogę poprosić owych znajomych aby przy następnej okazji sprawdzili czy silnik chodzi czy coś mu nie dolega - a jeśli jest cacy, to zarezerwować na życzenie.

Jak pisałem - ktoś chętny, daje numer telefonu i odcinam się od sprawy ;) (czyli nie pośredniczę).

BMW E32 750iA '91 magia V12 8)

Ford Fiesta 1.3 [LPG] (do pracy)

Honda VT 1100 SHADOW

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00