Darius pisze:
W progach brak oryginalnych dziurek na listwy mimo że jest to 85 rok te listwy występowały a jak nie to przynajmniej pod barankiem były a tu progi są gładkie,
Glupoty Wasc opowiadasz! Po 1981 juz nie bylo listew w progach. Te ktore ma, sa jak najbardziej zgodne z oryginalem..
Darius pisze:
Przeciwmgielne występowały dopiero pod koniec produkcji i to chyba jako opcja za dopłatą,
Druga glupota... Przeciwmgielne i wsteczne byly obowiazkowe od 1986 roku, a wiec ten juz byl przygotowany do nadchodzacych przepisow...
Darius pisze:
do tego brak zgrzewu między błotnikiem a przednim pasem prawdopodobnie zaszpachlowany.
Przyjrzyj sie dobrze, wyraznie ja widac. Jest tam, gdzie ma byc. Jest nawet na samym spodzie pasa przedniego listwa czarna - ktora czesto juz nie wystepuje w autach.
Darius pisze:
Do tego brak jest zacieków fabrycznej konserwacji co wskazuje na świeży lakier,
Czego??? Fabryka sama z siebie nigdy nie konserwowala aut na polski rynek - nawet miales w instrukcji i gwarancji zapis, ze jak sam nie zrobisz konserwacji, to Ci gwarancja na nadwozie szlag trafia...
Darius pisze:
no i ostatnie wierzycie że polskie opony są oryginalne, do tego niewiem czy w 85 roku fiaty wychodziły jeszcze na kartoflakach, z tego co pamiętam to były opony stomila d-124 późniejsza dębica tradycja.
Ten Fiat ma Opony D-90 Rekord - na ktorych w 1973 roku pobijano rekordyna 25 tys km, 25 tys mil i 50 tys km. I sa to juz opony radialne. Za D-124 trzeba bylo niezle doplacac.
Darius pisze:
W oryginalny przebieg moge uwierzyć i tę folie na dywanikach sam byłem świadkiem jak jakaś babcia po dziadku sprzedawała takiego fiata kilka lat temu i miał taki przebieg i folie na podłodze i siedzeniach ale opony miały balony a rudy był wszędzie [oczko]
Nie zmienia to faktu że stan techniczny fiata jest zajefajny ale ciekawe kto tyle zapłaci
Kolega chcial dobrze, ale mu nie poszlo ;) Jak dal mnie za nowoczesny ten eMeR, ale stan jest rewelacyjny. Widzialem starsze modele w podobnym stanie, wystarczylo o nie regularnie dbac... ;)
MercSwir pisze:
A fiata dyskwalifikuje to ze jest fiatem.
A MercSwira dyskwalifikuje regulamin ;)
Polski Fiat 125p 1968 1300cc
Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL
o-----------------------------------o