MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 2:20 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

walnąłem się. Na niskich obrotach są normalne świece iskrowe ... potem zapłon jak w boćku

Wlasnie nie :-)

Kompletnie odwrotnie. Tylko doczzytalem i juz wiem, zw zapala na iskrze, ale pracuje na niskich obrotach z zaplonem samoczynnym, a przy wysokich obrotach znow na iskrze.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

broneq pisze:
jeśli wykorzystanie ropy nie zmniejszy się ani trochę w stosunku do roku 2006 (miałem to rok temu ) to spokojnie ropy starczy do około 2060 roku. Zatem, biorąc pod uwagę, że jednak ograniczenie zużycia ropy staje się faktem, możemy być spokojni.

muszę Cię zmartwić, ale zużycie ropy pójdzie mocno w górę. Pamiętaj, że Chiny i Indie ostro się rozwijają i coraz więcej ludzi ma tam samochody, więc zużycie na bank pójdzie do góry, mimo, że europejczycy trochę pozornie oszczędzą. Nie mówię nawet o krajach afrykańskich czy innych azjatyckich, rozwijających się. Zużycie energii pójdzie w górę jak nie wiem co....
broneq pisze:
spokojnie ropy starczy do około 2060 roku

W 2060 miałbym 72 lata, więc są duże szanse, że dożyję. [szalone] Nie mówię już o tym jakie straszne ceny będą musiały być na te "końcówki" ropy ;]

WojtekW pisze:
A potem będzie OR

A Ty Wojtku myślisz, że OR leci z nieba? Żeby wyprodukować OR, trzeba zużyć bardzo duże ilości ropy, chyba, że chcesz to sam hodować na działce, ale daleko na tym nie zajedziesz :P

Cytuj:
S-klasse nie musi być oszczędny

Wiadomo, że to paranoja, że najdroższe samochody świata palą po 5 litrów ropy, ale tu nie chodzi o oszczędność, tylko o modę na "ekologię". Przecież wiadomo, że jak ktoś kupuje merca albo leksusa za 500 000 zł to ma i na te 20 litrów benzyny na 100km ;]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00