PK2 pisze:
Nie zgadzam się z Tobą o 180 stopni

Pozdrawiam
Nie musisz - mamy wolny kraj (jeszcze...) więc myślę, że mam prawo do swojego zdania, a ty do swojego (i o to chodzi
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
)
bartekmw pisze:
Tak. Mi też z roku na rok żyje się lepiej, ale to nie zmienia faktu, że wciąż słyszymy o idiotycznych pomysłach ludzi, którzy mani rządzą
od 18 lat słyszę idiotyczne pomysły ludzi, którzy nami rządzą (i to nie zależnie czy u władzy była prawica, czy lewica, czy może dziewica) dlatego myślę, że im mniej ludzi pójdzie na wybory tym lepiej
bartekmw pisze:
a postawa "zajmę się tylko czubkiem własnego nosa, a resztę pozostawię innym" prowadzi do tego, że Ci inni coraz bardziej ingerują w moje życie i mi przeszkadzają zajmować się moim nosem.
wszyscy ci ludzie, których oglądamy teraz w TV już od lat byli/są u władzy (tusk, rokita, kaczyńscy, kwaśniewski, miller, borowski, onyszkiewicz itd itd ... oni JUŻ rządzili kiedyś) - dalej jest tak jak było... nic się nie zmienia - a skoro się nie zmienia, to po co się stresować?
bartekmw pisze:
Niestety - większość Polaków ma kłopoty ze wzrokiem i nie widzi dalej niż czubek własnego nosa, więc nie ma szans na jakiekolwiek zmiany.
od kiedy pamiętam chodziłem na wybory - głosowałem na różnych ludzi i ciągle jest TO SAMO ... więc po jakiego grzyba chodzić i znowu wybierać tych samych, żeby znowu było to samo ?
Tutaj nie chodzi o czubek własnego nosa. Ja cenię sobie swój czas - wolę go poświęcić na coś, co faktycznie może zmienić moje życie (np pójść z rodziną na spacer, zachwycić się polnymi kwiatami ... )
bartekmw pisze:
Czas stąd s... i zacząć współtworzyć swoje otoczenie z ludźmi, którzy nie mają kłopotów ze wzrokiem.
Myślę, że jednak teraz jest bardzo dobry czas na to aby zostać i zacząć tworzyć swoje otoczenie z ludźmi, którzy tak jak ty czy ja chcą coś zmienić na lepsze w swoim życiu. I zmieniają - i żyje im się lepiej. Po co wyjeżdżać ... Polska to piękny kraj ...
A na polityków nie zwraca się uwagi - niech się kotłują we własnym sosie, jak lubią - taki ich zawód. Jest takie bardzo mądre przysłowie: nie tykaj się smoły bo się pobrudzisz.