MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 1:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Martini: mam nadzieję, że wygrasz!! Jak ja nie lubię takich cfaniaczków "za 44900 sprzedam". Trzeba było myśleć przed aukcją [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

to jest ten Passek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tych zdjęć mam full, auto z każdej strony, naprawde ładne.
Link do aukcji: http://www.allegro.pl/item108393918_vw_passat_b5_fl.html <br>Dodano po 2 minutach.:<br> facet w ogóle handluje częściami samochodowymi. Nie żal mi gościa bo daje głowę, że nie raz na czymś sporo "przyciął" komuś ;)

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 9:42 pm przez Martini, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

popieram!!!!! walcz bo jest oco pier..... cwaniak [wscieklosc]

MB W210 E230 96r MOJA MIŁOŚĆ
MB W163 430 99r DO ZADAŃ SPECIALNYCH
VW PASSAT B5 2000r ŻONY MIŁOŚC

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nie ekscytujcie się tak, może cwaniak a może po prostu błąd jedno i drugie trezba wziąść pod uwage, a wyzywanie od pierdolo..ch cwaniaków nie przystoi ...

"facet w ogóle handluje częściami samochodowymi. Nie żal mi gościa bo daje głowę, że nie raz na czymś sporo "przyciął" komuś"
co za fajne myślenie, ja też handluje i też przycinam, o to chodzi jak chce się zarobić, i za to mam dostać w morde?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

misiak123 pisze:
facet w ogóle handluje częściami samochodowymi. Nie żal mi gościa bo daje głowę, że nie raz na czymś sporo "przyciął" komuś"
co za fajne myślenie, ja też handluje i też przycinam, o to chodzi jak chce się zarobić, i za to mam dostać w morde?

zgadzam sie z tobą ze to jego sprawa jak zarabia ale umowa jest umową a z tego co wczesniej kolega napisał to mniewam ze ten gościu jest cwaniakiem wystarczyło ustawić cenę minimalną i było by ok a tak jak trafi sprawa do sądu to ma przechlapane a co do walenia w mordę to poniosło cię troszkę ;)

MB W210 E230 96r MOJA MIŁOŚĆ

MB W163 430 99r DO ZADAŃ SPECIALNYCH

VW PASSAT B5 2000r ŻONY MIŁOŚC

Tytuł:
wiarus junior

misiak123 pisze:
ja też handluje i też przycinam, o to chodzi jak chce się zarobić, i za to mam dostać w morde?

Witaj,
wszystko zależy od Twojej definicji słowa "przycinać". Jeżeli jest to dla Ciebie sprzedaż z dużym zyskiem, to jesteś świetnym handlowcem, natomiast jeżeli "przycinanie" polega na oszukaniu klienta, to... resztę sam sobie możesz dopowiedzieć.
Pozdrawia pryncypialny Leopold

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

misiak123 pisze:
nie ekscytujcie się tak, może cwaniak a może po prostu błąd jedno i drugie trezba wziąść pod uwage, a wyzywanie od pierdolo..ch cwaniaków nie przystoi ...

"facet w ogóle handluje częściami samochodowymi. Nie żal mi gościa bo daje głowę, że nie raz na czymś sporo "przyciął" komuś"

Nie chce tego człowieka bić, to niezgodne z literą prawa

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

mozna zawsze bic piane [zlosnik]

ja, jakbym sprzedawal od 1 zl auto to bym takze przed koncem wykasowal wszystkich kupujacych przed zamknieciem aukcji - zwyczajna procedura, mozna takze napisac kilka pieknych slow, chwytow reklamowych z innymi zdjeciami i sprzedac badziew od 1 zl, chocby auto po wypadku i co wtedy? :o

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop

Moj kolega wylicytował ( i dostal mailem potiwerdzenie zakupu :D )ok 160zegarków casio w cenie 1.22zl za sztuke, konsultowal sie z prawnikiem, jeszcze jest przed nim rozmowa z rzecznikiem konsumenta, ale jak na razie wstrzymuje sie z pozwaniem sklepu internetowego , ze wzgledu na to , że jednak moze w razie przegranej sporo stracic,jak to bywa w powództwie cywilnym. Na pewno ma mniej pieniedzy na adwokata niz ten sklep, no i boi sie polskiego sądownictwa. Moze jest wsrod Was jakis ekspert ktory cos podpowie :)

A co do autka to ja bym sie tak nie napalal. Jakby go zmusic do sprzedazy to pewnie 2/3 rzeczy sobie w nim pozamienia, poprzestawia i jeszcze na zlosc nasra pod dywaniki :P .

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

poza tym nasze allegro to swietne srodowisko dla takich kozaków,powinien byc zakaz usuwania ofert i konczenia aukcji przed czasem na conajmniej 24h przed jej koncem i teksty w stylu:"zastrzegam sobie prawo do zakonczenia aukcji...bla bla" nie powinny byc wogóle skuteczne....

Nilovitz pisze:
ja, jakbym sprzedawal od 1 zl auto to bym takze przed koncem wykasowal wszystkich kupujacych przed zamknieciem aukcji - zwyczajna procedura,

no wlasnie....zwyczajna procedura :-? to po co wystawiac od 1zl jak nie ma sie zamiaru sprzedac?

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

buckswizz pisze:
...
no wlasnie....zwyczajna procedura :-? to po co wystawiac od 1zl jak nie ma sie zamiaru sprzedac?

raczej mowa o tym, zeby kupowal ktos, kto da choc minimalnie satysfakcjonujaca cene, a nie kupowal jako cwaniaczek za 1 zl

czy to kupujacy jest cwaniakiem czy sprzedajacy?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:
buckswizz pisze:
...

raczej mowa o tym, zeby kupowal ktos, kto da choc minimalnie satysfakcjonujaca cene, a nie kupowal jako cwaniaczek za 1 zl

Według mnie kupno na Allegro np jachtu za 1zł (był taki przypadek, sprzedający z Rawicza [zlosnik] sprzedający usuwał nabywców, póżniej odwołał aukcję, ale w między czasie ktoś zalicytował od złotówki ponownie i nastąpiłą sprzedaż za tą złotówkę ) jest zwykłą, czystą OKAZJĄ. Jak chodze po markecie i zobacze na pólce mydło w płynie jakiejś znanej firmy w dobrej cenie, niższej niż standardowo 5zł, np 3,20zł to je ładuje do koszyka bo to dla mnie okazja. Nie uważam się w tym momencie za cwaniaka, kożystam z okazji cenowej. Widać taka cena sprzedającemu pasuje i tyle. Co do aukcji, nie chce tu cytować regulaminów ;)

Cwaniak dla przykładu to by kupił taki fant i kombninował z zapłatą zamiast złotówek dać inną walutę i po zawyżonym kursie lub zamiast złotówek próbować zamienić się na coś co jest dla cwaniaka dużo mniej wartościowe

ps

link do tej łodzi czy tam jachtu za złotówkę

http://portal.elka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=14345&Itemid=81

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:

na to pytanie sam sobie odpowiedz,kupowanie za przykladową złotówke to raczej szukanie okazji i nie ma nic w tym zlego ze ktos chce tanio cos kupic

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Tytuł:
wiarus senior

jak ktoś nie jest skłonny sprzedać za 1zł to niech ustawi cenę minimalnę. sprzedawałem pompę abs do passata '02 która kąpletnie nie była mi potrzebna. wystawiłem od 1zł, sprzedałem coś za niecałe 50 i ok.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

buckswizz pisze:
Nilovitz pisze:

na to pytanie sam sobie odpowiedz,kupowanie za przykladową złotówke to raczej szukanie okazji i nie ma nic w tym zlego ze ktos chce tanio cos kupic

tanio!? kupic czy zerowac na "niby" okazjach,

zdaje sie, ze tanio to jest w tych niskich granicach toleracji cen rynkowych... gfdyby ktos chial faktycznie pozbyc sie auta za "prawie darmo", to raczej napisalby - wiec kupowanie takie na sile (od 1 zl symbolicznie) co widac po ofertach wedlug mnie jest "żerowaniem" na naiwnosci, glupocie i innych rzeczach, a nie okazyjne kupowanie i cwaniactwo...

ja smialo moglbym powiedziec, ze to kupujacy jest cwaniakiem, a nie sprzedajacy... gdyby bylo odwrotnie, to zapisalbym w ogloszeniu "malymi" literami lub z "gwiazdka" pewne zastrzezenia z kodensu cywilnego i sprzedalbym auto warte o wiele mniej, i wtedy bys sie wycofal z kupna?

Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 11:56 am przez Nilovitz, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00