MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 1:35 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Pewnie że OK. Ja też miałem kiedyś pomysł żeby do warszawy wsadzić dość mocny silnik i resztę utrzymać w podobnym klimacie do Twojego projektu. Jednak proza życia zrobiła swoje i ze starego auta "przerzuciłem" się na stary dworek do remontu, w którym już od roku (kurcze ale ten czas leci) mieszkam remontując jeszcze połowę. Ale nie o tym miałem.....
Ogólnie pomysł jak najbardziej zacny i moze jak pokonam niszczycielską bestię czasu, która każe mi dom wykończyć [zlosnik] to zabiorę sie za jakąś
warszawkę lub inne obłe cudo z PRL-u ;) .
Tymczasem pozdrawiam i życzę wytrwałości w realizacji planu.

Paweł

Tytuł:
swój chłop

Witam! Tak powoli orientuje sie w temacie przeróbek w golfiku, Wiem już tyle że będzie trzeba stworzyć rame pod nowe zawieszenie i pod silnik (ew poskracać sanie z golfa III, bo właśnie myśle że jednak będzie silnik 1.9 TDI conajmniej 90ps + coś), chociaż wydaje mi się że wspawałbym nowy stelaż pod silnik... Wiem że dawce bede z de przywoził... najlepiej coś bez tyłu lub dachu... Za karoserią lookam już po ogłoszeniach jednak większość miała robioną blacharke, a to dla mnie odpada.
Narazie doradzam koledze swapa do malacza :D Np taki silnik z polo 1.4 D :D Obecny etap tak wygląda: http://mackuz.bolinko.org/is/img5/1180700257_IMG_1958.jpg
Pozdrawiam ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Pomysł jest super, sam bardzo chciałbym mieć takiego ulicznego wymiatacza. Ale czy przy takim nakładzie i zakresie prac, nie wolałbyś się pobawić w auto tylnonapędowe np właśnie Kadetta C lub Asconę B z dużym benzynowym silnikiem powiedzmy z Omegi. No chyba że tak bardzo zależy Ci na późniejszym spalaniu TDI. Przy całej mojej sympatii do VW chyba w stronę Opla bym poszedł. A najchętniej to widziałbym starego, ładnego Garba z takim silnikiem (nie nadwoziem).
http://moto.allegro.pl/item201609967_vw ... kiem_.html

Tytuł:
swój chłop

Właśnie już wcześniej pisałem dlaczego golf i dlaczego tdi ;) Golf dlatego że lubie golfika, bardzo mi się podoba, mam koncepcje i co najważniejsze to jest dużo rarytasów i części zamiennych w niskich cenach, a dla mnie to duży plus...
Dlaczego nie duży silnik benzynowy... miałem teraz jak już pisałem wcześniej Audi B2 z silnikiem R5 2.3 i: palił od 8litrów... do 14-15 i to w ruchu miejskim ;). A to auto co stworze ma być niezawodnym autkiem służącym do transportu i jednocześnie jako hobby ;) Nie potrzebuje auta na wyścigi tylko "miejskiego wymiatacza" ;), przedni napęd lubie wiec z dla mnie pasuje, a z tylnym napędem w zimie mam mieszane uczucia które przeżywałem w bejcy E30 ;)
Garb jak dla mnie jest przereklamowany, dużo ludzi tworzy z nim coś... jakieś modyfikacje. Ojciec też nie rozumie dlaczego golf [zlosnikz] no ale ja widze w tym coś... [zlosnikz] <br>Dodano po 1 minutach.:<br> Poza tym za chwile będzie taka odpowiedź...
Boulik pisze:
Ale czy przy takim nakładzie i zakresie prac, nie wolałbyś się pobawić...
...z mercedesem 115 lub 123 [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Hej, a może coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item199320626_au ... 1978r.html

albo lepiej takiego:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2589831

Oba wyglądają przyzwoicie,

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

GrześMoto pisze:
przedni napęd lubie wiec z dla mnie pasuje, a z tylnym napędem w zimie mam mieszane uczucia które przeżywałem w bejcy E30 ;)

E30 "chodzi bokiem" nawet z silnikiem diesla bez turbiny. To strasznie nadsterowny wóz. Chyba żaden mercedes nie zachowuje się w podobny sposób.

Tytuł:
swój chłop

Witam po krótkiej przerwie [zlosnikz] Więc: sprzedałem auto i zamierzam zrealizować ten plan co napisałem wcześniej. No i najpierw zaczne od poszukiwania dawcy "organów". Celem jest Golf 3, passat B4, toledo, cordoba, ibiza, 80 B4 z silnikiem 1.9 TDi (minimum 90 kM, najlepiej 110). Interesuje mnie auto po dachowaniu lub z bardzo mocno uszkodzonym tyłem tak aby sprawny był silnikm skrzynia, cały osprzęt, zawieszenie przód. Bardzo chętnie mile widziana klima ;)

Co do audi to przerabiałem temat ;)
No i nie chce napędu z tyłu ;)
No, narazie tyle ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00