MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 11:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Tylko że to też wymaga pewnych inwestycji i pewnie beda chcieli jakaś zaliczke... Ogólnie trzebaby zatrudnić jakiegoś "aktora", który by wyglądał na kasiastego i postrzelonego na punkcie danego egzemplaża. Życze powodzenia. Nie ma litości dla sk...w!!!

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
kombatant

A może każdy roześle po znjomych innych forach tę informację?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Panowie kolega wtopił ale pamiętajmy że jednak prawo działa nawet tak jak teraz i są prawne metody do ich załatwienia. Może policja nie może ale zawiadomienie do prokuratora może poskutkować, jeżeli pokrzywdzony czuje że powinien tak zrobić.

Sebi, moim zdaniem patrząc realnie szanse na załatwienie sprawy lege artis są zerowe - nie przypuszczam, aby zostawieniu części towarzyszył jakiś pisemny dowód potwierdzony przez pracowników (a najlepiej właściciela) zakładu...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

MarcinMer pisze:
Sebi, moim zdaniem patrząc realnie szanse na załatwienie sprawy lege artis są zerowe - nie przypuszczam, aby zostawieniu części towarzyszył jakiś pisemny dowód potwierdzony przez pracowników (a najlepiej właściciela) zakładu...

a może taki zrobić?
zrobienie pieczątki to 5 minut, a koszt 20zł :-? ;) [zlosnik]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

SoYeR pisze:
MarcinMer pisze:

a może taki zrobić?
zrobienie pieczątki to 5 minut, a koszt 20zł :-? ;) [zlosnik]

Firmowej pieczątki nie dorobisz, chyba, że masz w firmie pieczątkarskiej znajomości.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Firmowej pieczątki nie dorobisz, chyba, że masz w firmie pieczątkarskiej znajomości.

mam maszynkę do robienia pieczątek... [zlosnik]
można powiedzieć, że zawodowo się tym zajmowałem... :lol:

myślisz że jak moje auto przechodzi badania techniczne... [zlosnik]
---- oczywiście żartuję ;)

124 3.0 CE - "NOS"

123 2.0 D - "Zielony"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
wiarus junior

wojz pisze:
Podpalić, wystrzelać, syfu narobić. Panowie, a gdzie miejsce na subtelne metody?
Wyciągnąc z krzaków jakiegoś totalnego, ale dosłownie - dziury w rdzy [zlosnik] , niezarejestrowanego złoma i oddać im do remontu z zaznaczeniem, że ma być zrobiony na tip top. Doglądać prac, zgłaszać poprawki, czepiać się do wszystkiego, generując koszty i pracę. A potem zniknąc.
Zemsta jest słodka [palacz] . I jaka może być piękna [skromny].

Jeżeli się podejmą roboty to na pewno nie na gębę tylko na jakiś kwit i zadatek(zaliczke).
Można i na to pójśc inwestując kasę w zadatek i ich olać.Wszystko zależy od jego wysokości.Chodzić,doglądać roboty,robić dobre wrażenie zainteresowaniego klejęta;) i .....niech robią.Mało realne ale jakże krzepiące:)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

soyer pisze:
mam maszynkę do robienia pieczątek...
można powiedzieć, że zawodowo się tym zajmowałem...

to to pomóż koledze odzyskać zderzaki lub równowartość ...

Kolego ... jako ze na poczatku dales dupy i zostawiles towar bez pokwitowania ... to idz teraz do nich i niech tój kolega zaniesie im jakąkolwiek pierdołędo lakierowania i wezmie potwierdzenie ... mając wzór napraw swoje zaniedbanie przy pomocy Soyera i jego umiejętności i idz na Policję ... Będzie twoje słowo pzrecim ich słowu. Następnie zażądaj przeprowadzeniu przesłuchania przy pomocy wykrywacza kłamstw. Pytanie : "czy ten Pan zostawił u Państwa zestaw zderzakó do lakierowania załatwi sprawę ...

Doraźnie żeby nie zapomnieli że zostawiles u nich zderzaki, ty i twoi kumple kręćcie się okolicy zawsze jak będziecie przechodzić, wejdzcie i zróbcie awanturę tak żeby wszyscy klienci słyszeli ... domagajcie sie na głos zderzakó i straszcie sądem ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop

A ja znam skuteczniejesza metodę i naprawdę działającą... Jako, że zajmuję się reklamą i znam jej (również) niszczące działanie zrobiłbym prostą ulotke. Nawet niewielką formatu A5 lub A6 tzw. "flayera" i wydrukował w drukarni w nakładzie 1000 sztuk. Koszt pełny kolor nie powinien przkroczyć 600zł (tylko pamiętaj nie drukuj w warszawie, bo tutaj rynek rozpasany jak cholera). Ulotka powinna mieć jakiś zgrabny tytuł np. NOWY WARSZTAT U ZŁODZIEJA. WIELKIE OTWARCIE !! (słowo złodzieja koniecznie musi dominować) Ludzi natychmiast zaintryguje słowo "złodziej". Niżej nieco mniejszym fontem w jakiejś gwiazdce jak na promocjach w sklepach
" CZEŚCI ZA DARMO!!!! kradniemy" i na koniec oczywiście adresik dużymi "wołami" z nazwą firmy;)
Teraz wystarczy rozkolportować na mieście w jakiś strategicznych miejscach (parkingi,parkingi przed hipermarketami itp.). W nocy obklej im tym warsztat.
Możesz mi zaufać --- zniszczysz ich jak psy! Skutecznośc takiej reklamy nie kończy się wyłacznie na przeczytaniu takiej ulotki lecz na przekazywaniu "z ust do ust". To będzie krótki żywot tego warsztatu. Potem po miesiącu przyjdż spokojnie i zażądaj zwrotu części a jak nie to powiedz, że szykujesz im jeszcze drugą rundę.
Ponieważ cała sprawa mnie zbulwersowała do szpiku kości możesz liczyć na moją pomoc w projekcie samej ulotki :lol: Takiego sk...syństwa nienawidzę i ZAWSZE z tym walczę!!
Pozdrawiam i pamiętaj zemsta potrafi być słodka [zlosnik]

P.S oczywiście możesz też zrobić coś podobnego na ksero w postaci małych plakacików za pół darmo (choć będzie to mniej wiarygodne).

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja bym "zgłosił" funkcjonowanie takiego zakładu np. do:
- Państwowej Inspekcji Pracy (każda działalność gospodarcza pownna być zgłoszona, przestrzeganie prawa pracy, spełnianie określonych warunków bhp, standardów itd.)
- Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska (jeśli działa jako lakiernia to też się tym zainteresują, kwestia odpadów, opłat za korzystanie ze środowska, uciążliwości itd.)
- Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego (kwestia odpowiedniego sposobu użytkowania lokalu itd.)
- SanEpidu ???

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

taa jasne, paru świadków i płacisz, płacisz

lepiej niech kolega sam się postara o świadków i śmiga na policję (miło będzie ubarwić opowieść bezmiarem dramatu)
było zgłoszenie co podwaja wiarygodność
da radę

a metody siłowe odradzam, oni moga być lepsi w te klocki - szkoda sobie syfu narobić

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Trochę sie ustosunkuję: :)
Cytuj:
zostawiles towar bez pokwitowania
czy zostawiając auto w warsztacie bierzesz pokwitowanie?Odemnie naprzyklad nikt nigdy nie chciał pokwitowania
Cytuj:
zażądaj przeprowadzeniu przesłuchania przy pomocy wykrywacza
Cytuj:
straszcie sądem ...

Przestań,może ławę przysięgłych :)
Cytuj:
Ponieważ cała sprawa mnie zbulwersowała do szpiku kości możesz liczyć na moją pomoc w projekcie samej ulotki Takiego sk...syństwa nienawidzę i ZAWSZE z tym walczę!!
Dzięki.Zapamiętam!
[/quote]a metody siłowe odradzam, oni moga być lepsi w te klocki [/quote]
Teraz jest tak że każdy kogoś zna.Jedni coś im zrobią inni coś zrobią mi.Pewne kroki już poczyniłem teraz czekam na rozwoj wydarzeń.
A teraz się trochę ustosunkuję ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Pierwszy raz słysze o takim wypadku...

...zrobimy zlocik pod tym warsztatem? Kije baseballowe mile widziane* :D

[*aby nie zostać pociągniętym do odpowiedzialności karnej zaznaczam że powyżesze zdanie ma charakter żartu]

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
adler1934 pisze:
A teraz się trochę ustosunkuję

Rozumiem że kolega przeczytał wszystkie dobre i te gorsze rady. Temat zamykam i powodzenia.

http://www.zelazko.com.pl

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00