MERCEDES 4 EVER pisze:
Jak tu wczesniej pisano to Komfort w A4 bedzie słabszy -mało miejsca itp...Audi ma tez kijowe pod wzgledem ceny zawieszenie przednie....po 5 aluminiowych wachaczy na strone to juz mowi samo za siebie...Ile pali Ci to 300D ze to az tak duzo???? ja miałem 300D to mało paliło jak dla mnie bo od 8 do 10...To chyba nieduzo jak na takie duze autko.Sam niewiem co ci polecic-TDI z grupy VW sa naprawde ok-ale rozrzad na pasek,przepływka,turbina i naraz moze pyknac 2000zł....nie ma nic za darmo.A moze jakies C-klasse z 250D???? to powinno spalac około 7-8 litrow.
Pali mi w mieście dobrą dychę. W trasie przy spokojniej jeździe pali 7,5l/100km. Auto naprawdę jest komfortowe i przyjemne. Jeździ się super. Jednak sprzedaje, bo zwyczajnie mi się znudziło- nie jeżdżę dłużej jednym autem niż 2lata.
Jak już wcześniej wspomniałem, w rodzinie jest jeszcze, W210 - które w przyszłości za pewne odkupie od taty. Co do C klasy to już nie jest to samo co124. Nie ta blacha, nie ten wygląd.
Kolejną sprawą jest fakt, że dużo jeżdżę i to przeważnie po Wrocławiu. Ci, którzy mieszkają w tym pięknym mieście wiedzą jak jest z parkowaniem. Znudziło mi się już codzienne włóczenie się i czatowanie na jakieś miejsce dla mojej krowy

.
Zna ktoś bardziej zakorkowane miasto od Wrocka? W124 stojąc w korku naprawdę lubi paliwko! Cholera, tyle nasłuchałem się o tych TDI że mi ślinka cieknie.
Wiem, że teraz każdy z Was będzie mnie namawiał do pozostania przy MB, ale niestety jestem taki uparty, że muszę się przekonać na własnym błędzie. Wszystko się okaże po jeździe próbnej.