MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 3:11 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no wlasnie nigdzie nie znalazlem fotek...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ricco-HoldingPL pisze:
agaj666 pisze:
A który to kościół, bo tam jest kilka? [cool]

Chodzi zapewne o Katedrę i sceny mordowania (cięcie ludzi piłą ,gotowanie w kotłach i różne takie)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

VALENTINE123 pisze:
Chodzi zapewne o Katedrę i sceny mordowania (cięcie ludzi piłą ,gotowanie w kotłach i różne takie)

Eee [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] Jak obraz może być straszny? Takie rzeczy to ja w przedszkolu oglądałem [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ale się fajny wątek zbałaganił :-?
I wyobraźcie sobie, że za dwa miesiące będziecie chcieli znaleźć tu jakieś fajne miejsce do odwiedzenia - powodzenia [zlosnik]
A w poście rozpoczynającym ten wątek
Ensignx pisze:
więc możnaby utrwalić wrażenia + wskazówki gdzie się zatrzymać, co i za ile zjeść, albo gdzie się w ogóle nie pakować.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no zapowiada sie wajny watek... jak dla mnie to naprawde dosc ciekawy... w sumie to dosc chetnie wyjechalbym na taka kilku dniewna wycieczke do polski.... jak na razie to mam chec zwiedzic "wilczy szaniec" tym bardziej ze jest to nie tak strasznie daleko ode mnie.... moze mi ktos jeszcze cos poradzi ..co mozna jeszcze zwiedzic od wshodniej granicy PL ??

Tytuł:
wiarus junior

Wilczy szaniec,twierdza w Giżycku,piramida w Rabie - to najlepiej w mglisty,wietrzny wieczór albo w czasie pełni księżyca:)Bagna biebrzańskie ale to najlepiej z tym co przeżył (dosłownie) wycieczkę po nich.Samemu nie radze, a już tym bardziej na trzeźwo;).Kiedyś ekstremalną wycieczką była jazda droga w stronę granicy z ZSRR.Leśną droga....i nawrót 5 metrów przed drutami:).Strzelą czy nie........
Teraz to można nawet kocyk w cieniu wieży rozłożyć i browarek popijać")

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W Stańczykach na Mazurach jest ciekawy most kolejowy. Na tyle wysoki, że swego czasu skakano z niego na bungee. Podobno w ubiegłym sezonie tez skakano, ale nie mam pewnosci [oczko] . Jest kościół w Swiętej Lipce z ruchomymi organami. Podobno nie ma wielu takich na świecie. To jest nie daleko od Gierłoży i Wilczego Szańca.
Bialowierza to już klasyk. Niesamowite miejsce by się wyciszyć.
Na trasie Ełk- Białystok w miejscowości Orzysz jest sporo bunkrów po twierdzy z I wojny światowej. To jest w Biebrzańskim Parku Narodowym.Tak przy okazji jak by ktoś tędy przejeżdżał. Łazić nie polecam bo może żle się skończyć. [zlosnik] Ale bunkry całkiem fajne. [oczko]
Uważam, że każdy powinien zobaczyć Malbork. Wiem że to wszyscy znają, co najmniej każdy słyszał, ale wrażenie jakie na mnie zrobił było niesamowite. Na pewno tam wrócę.
A w lipcu to na Grunwald. Tamdaradej. ;)

ghost

Tytuł:
wiarus junior

Malbork jest SUPER.Warto tez wpaść na turniej rycerski w Gniewie.W Grunwaldzie wygrałem bitwę tylko raz,na premierze tej imprezy. Teraz nie jeżdżę, bo straszny młyn się zrobił.Ale jak kto nie był to warto.Mieszkałem w Niedzicy.Tanio,blisko i fajny zamek tez tam jest.

Nie podoba ci się mój styl jazdy?Zejdź z chodnika....

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Osobiście kocham góry i dlatego będę Was zachęcał właśnie do spędzania czasu na łażeniu po nich.
Pamiętajcie najważniejsze w górach są BUTY. Muszą być wygodne i za duże. Reszta już może być trochę gorsza.
Zaczniemy od wschodniej części Polski czyli - Bieszczady.
Proponuję zatrzymać się w schronisku Pod Małą Rawką http://www.rawka.bieszczady.info.pl/. Warunki dość surowe, dobrze mieć własny śpiwór (można wynająć pościel [zlosnik] ). Atmosfera super. Obsługa przemiła i na szlaki bardzo blisko. Samochód zostawiamy na parkingu oddalonym koło 0,5 h drogi na piechotę od schroniska. W okolicy Połoniny Caryńska, Wetlińska. W oddalonych o kilka kilometrów Ustrzykach Górnych fajna kolejka bieszczadzka.

W następnych odcinkach - Ziemia Sądecka, Pieniny.
A poniżej widok z Połoniny Wetlińskiej na Połoninę Caryńską, a po drodze mój syn, córka i w oddali żoneczka
Obrazek

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2006 8:09 am przez kali, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł: Miejsca...
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tak jak pisze Waciak, ciekawe miejsca przy okazji szukania auta.
Kołobrzeg większość z was zna ale pewnie tylko latem. Polecam odwiedziny zimą szczególnie po kilkunastostopniowych mrozach bo w sumie chodzić po morskim lodzie 20 metrów od brzegu to niezła atrakcja.
Oczywiście najlepiej jechać oglądać auta w miłym damskim towarzystwie ale być tam dowiezionym to przyjemność podwójna.

Obrazek

Na początek oględziny głównego celu wizyty.

Obrazek

Widok na wejście do portu od strony plaży.

Obrazek

Wydawało nam się, że ten przemiły zwierzaczek przymarzł do lodu jednak okazało się, iż był tak nażarty chlebem rzucanym przez niedzielnych spacerowiczów i nie miał po prostu siły się ruszać. W świetle dzisiejszych doniesień jego przyszłość nie jawi się zbyt różowo.

Obrazek

Widok na plażę z końca mola w Kołobrzegu. I te biedne ptaki :(

Obrazek

A to holenderski wiatrak znajdujący sie w miejscowości Poradz 5 km od mojego Łobza. Wybaczcie lans ale nie mam innego zdjęcia.

Obrazek

To na razie tyle.

Jak wiosna zawita to na pewno więcej piękna otaczającego nasze okolice się ukaże.
Z miejsc które podobały mi się ze względu na swą niesamowitość, polecam wywrócony most kolejowy na rzecze Gwdzie na trasie Jastrowie - Złotów w województwie wielkopolskim. Żałuję, że nie mam zdjęcia ale przy okazji zaliczania kolejnego hardcore'owego setu w Złotowie obfotografuje na pewno.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kalis pisze:
Zaczniemy od wschodniej części Polski czyli - Bieszczady

byłem tam , byłem :) , tylko kurcze nie mam ani jednej fotki, ale również gorąco polecam, tylko musi być ciepło (ja byłem tam w sierpniu 1999r) , wrażenia super a widoki jeszcze lepsze, stałem w punkcie, w którym spotykają się trzy granice (Polska - Słowacka - Urkaińska) ,
stacjonowałem w Czarnej (Baza Harcerska Komendy Dolnośląskiej)
POLECAM!!

p.s.
chciałbym się wybrać tam ponownie .

Tytuł:
swój chłop

Jeżeli odwiedzicie Bieszczady to porócz standardowych miejsc - Solina, Tarnica, połoniny polecam "Serce Bieszczad" - Jeziorka Duszatyńskie. Szczególnie jesienią ,kiedy bieszczadzka buczyna zaczyna być w kolorach tęczy. Wrażenia takie,że: "kopara opada" Miejsce jeszcze dość odludne z dala od głównych dróg, a przez to jeszce nie rozdeptane. Trafić tam najlepiej z Komańczy (droga obok kościoła ). Jeżeli mesiek jest dość wysoki, nie zanadto obciążony przejedzie się bez ocierania brzuchem o drogę. Droga troszeczkę w ubiegłym roku przypominała trasę off road, ale przy odrobinie wyobraźni uda się przejechać.Koniecznie wziąć ze sobą dobry aparat lub kamerę. W Wielki Piątek jest też organizowana Droga Krzyżowa z Ustrzyk Górnych lub Wołosatego na Tarnicę też można się wybrać - ciekawe przeżycie tylko każdego roku coraz więcej ludzi bierze udział więć na samotną wędrówkę nie ma co liczyc. Pozdrawiam [cool]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
To jest dobry pomysł na osobne forum [cool] Warunek: opisane miejsce powinno zostac udokumentowane z Gwiazdą w tle lub na pierwszym planie [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
To jest dobry pomysł na osobne forum [cool] Warunek: opisane miejsce powinno zostac udokumentowane z Gwiazdą w tle lub na pierwszym planie [cool]

Też tak sądzę. Nawet jakiś pomysł mam jak by to miało wyglądać. Zaprezentuje to i parę przykładów własnych tematów podam tylko dajcie mi z tydzień albo dwa bo teraz zawalony robotą nad dyplomem jestem

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Polecam zamek w Książu - robi wrażenie. Idealne miejsce na spocik grupy wrocławskiej.

Grupa mazowiecka powinna zewrzeć szyki i ruszyć do Kazimierza. Blisko i atrakcyjnie, a z góry 3 krzyży piękny widok. I niezłe knajpki. Do tego wieczny tłumek, który będzie podziwiał autka.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00