MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 1:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
co do gadki z szefem tej panny to nie wiem gdzie ona pracuje, w trakcie okresu kiedy tu mieszka zmieniła prace.

jesli chodzi o mieszkanie na zdjeciach to problem w tym ze oprocz niby szefa tej panny nikt nie widział tych zdjec, ani ona ani jej sosrta i nie wiedza na jakiej stronie sa, rownie dobrze szef mogł sobie zart z niej zrobic.

tym bardziej musisz z nim pogadac ... może zdjęcie zrobiono w twoim mieszkaniu .. i to jest ona (wątpie) wtedy mozesz mieć problem. Ale jesli to nie jest ona i bedziesz mial nagrane jak szef mowi ze sobei z niej żartuje i puscisz jej t nagranie z dyktafonu np. to moze dziewczyny wykazą skruche ? / chociaż i tak bym sie z nimi pożegnał.
PS. Przecież ona jeździ do pracy codziennie ... albo ty ją śledź , albo jakis twój kumpel niech ja któregoś dnia śledzi ... nie jest to nielegalne przecież
Cytuj:
co do kasy to powiedziałme im 2 dni temu zeby mi wpłaciły i powieziały ze nia ma problemu ze mi zapłaca, dzisiaj upływa termin i prawdopodobnie bede z nimi gadał, jak beda robic problemy to nie bede miał wyjscia tylko ich wypieprzyc odrazu na zbity pysk.

Jak zapłącą to pożegnaj się w sposób cywilizowany ...
Cytuj:
ciekawi mnie jeszcze jak mozna oklepac im maski zeby mi niczego nie udowodiły, mysle ze w taki sposob zebym ja nie miał zadnych obrazen. zeby pbdukcja nic nie wyklazała.

myslałem zeby je w nocy czyms uspac i wyniesc je razem z ich syfem na klatke, kurde juz rozne głupoty mi przychodza do głowy, ale chce to załatwic jak najbardziej po cichu

to sobie daruj ...
mozecie sie przescigac w robieniu sobie nieprzyjemności typu nagły koniec współpracy i rozstanie ( dla niej to bedzie bardziej przykre przymusowa przeprowadzka do tymczasowego miejsca) jej bety na korytarzu (wkoncu to ona zaczela grzebac w twoich rzeczach z tego co pisałes)

ALE do rękoczynów raczej bym się nie skłaniał. i to nie ze względu na karę ... po prostu nie jesteśmy zwierzętami ... uzywamy głowy a nie zębów i rąk ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
tym bardziej musisz z nim pogadac ... może zdjęcie zrobiono w twoim mieszkaniu .. i to jest ona (wątpie) wtedy mozesz mieć problem. Ale jesli to nie jest ona i bedziesz mial nagrane jak szef mowi ze sobei z niej żartuje i puscisz jej t nagranie z dyktafonu np. to moze dziewczyny wykazą skruche ? / chociaż i tak bym sie z nimi pożegnał.

Nie no żyjemy w kraju w którym to oskarżonemu trzeba udowodnić wine a nie niewinny musi się oczyścić.
Przy pełnej kulturze osobistej zajmij jej jakąś cześć dobytku i powiedz że oddasz jeśli zwróći ci kase - troche to bezprawne ale tak najprędzej ją odzyskasz - na wszelki wypadek zajmij coś co ci się może przydać [zlosnik]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop

Panowie, Panowie !
Mam doświadczenie w zwalczaniu ludzi pokroju współlokatorek Gienka.
Po pierwsze nie można odpuszczać, darować, próbować sie dogadać - takie osoby biorą to za słabość i pozwalają sobie na wiecej.
Trzeba takim kreaturom dokopać na całej lini i wszystkimi możliwymi środkami - wtedy czuja respekt i szacunek.
Na twoim miejscu natychmiast rozstałbym się z tymi współlokatorkami, bez zbędnych ekscesów i awantur. "Na zimno" 8) . Jeśli nie zapłacą tych parę stów, potraktuj to jak zapłatę za deratyzację swojego lokum.
Na policji zgłosiłbym sprawę o zniesławienie i naruszenie dóbr osobistych (bezprawne wtargniecie i przeszukanie pokoju ) i zrobiłbym to jak najprędzej. W tej chwili nie masz pewności czy rzeczywiście zgłosiła coś na Policji, jeśli tylko bajdy opowiada to tym lepiej dla Ciebie. Po zgłoszeniu przez Ciebie sprawy to ona będzie podejrzana a Ty poszkodowany.
Policja ponęka ja trochę to jej rurka zmięknie.
Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior

Waciak pisze:
Pomyśl nad jakąś subtelną zemstą [oczko]

Zamieść te foty w jakimś serwisie foto i poproś o oceny internautów.Jak to jakis tragiczny pasztet to nawet w sądzie nikt im nie uwierzy,,ze ktoś normalny chciałby ja fotografowac a jak fajna laska to powinna siecieszyc z darmowej reklamy:)
Druga sprawa to taka ze to NIE TY masz udowodnić swoją niewinnośc ale ONA twoja winę. No, chyba ,że w jedynie słusznym nowym ustroju coś się zmieniło.....

Tytuł:
wiarus junior

az mnie głowa boli od tego wszystkiego, narazie jest spokoj i jedno drugiemu nie wchodzi w droge,
ale ja tez mysle ze trzeba im dokopac zeby wiedziały kto zadzi bo inaczej mnie pozra
tez myslałem o zajeciu im czegos, ale jedna jest cały czas w domu bo jest na zwolnieniu lekarskim, a nie chce sie za bardzo z nia szarpac, bo w przypływie złosci mogłbym jej cos zrobic

najchetniej bym je wywalił na zbity łeb, ale wiem prawie napewno ze nie opuszcza mieszkania dobroweolnie,
wywalenie ich rzeczy bedzie utrudnione bo jedna z nich jest cały czas w mieszkaniu i musiałbym ja najpierw zamroczyc albo zwiazac zeby mi umozliwiła eksmisje,

kurcze niestety nie mam zamkniecia na klucz pokoju, okrasc jak narazie to mnie nie okradły i nie widze u nich przejawow takiego działania, ale jak ja zaczne z nich sciagac poprzez zajmowanie ich rzeczy to napewno nie beda siedziały cicho.

wiec z zalem chyba do mnie dociera, ze albo nie mam wyjscia i musze sie z nimi wziąsc za łby, albo narazie zacisnąc zeby i ostatniego dnia sie z nimi policzyc jezeli nie zapłaca to cos im wziąsc bo nie widze inaczej

chora sytuacja, narazie sie nie zucaja, jest spokoj,kazdy kazdego olewa, bo w innym przypadku juz by lezały na chodniku i napewno bym nie zwazał na rekoczyny

pieni mnie to ze musze probowac od nich sciągnąc kase tak zeby nie było dymu, jak sie ni uda, to bedzie piekło

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Tytuł:
wiarus junior

a najgorsze jest to ze w sumie nie ma zadnej siły zeby je wywalic legalnie, bo watpie zeby policja nakazała im opuscic mieszkanie, pewnie spisza cos i pojda, a mi nie potrzeba bezsensownych notatek, tylko skutecznego działania, i chce to zrobic jak najbardziej kulturalnie

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
myslałem zeby je w nocy czyms uspac i wyniesc je razem z ich syfem na klatke, kurde juz rozne głupoty mi przychodza do głowy, ale chce to załatwic jak najbardziej po cichu

[zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] Jak na obozie harcerskim ;-) Też zawsze wynosiliśmy w nocy ludzi z kanadyjkami do lasu [zlosnik] [zlosnik]

PS.
Gieniek ty to masz chlopie normalnie problemy ;-) najpierw zwolnienie teraz jakieś babsko ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Pamietaj ze siostry sa 2 i zdjecia mogly (moga) sobie zrobic same!
Bierz szmal lub cos wartosciowego (telefony, cyfroweczki - byle do 200 zł wtedy nie jest to kradziez [zlosnikz] [ sam zawsze tak robie]), wolaj kogos z prowidenta + psy i eksmisja, pozniej jeszcze tylko odebranie kluczy albo zmiana wkladki w zamku [zlosnik]

Mechanika, Instalacje LPG, Holowanie 24/7

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Bierz szmal lub cos wartosciowego (telefony, cyfroweczki - byle do 200 zł wtedy nie jest to kradziez [zlosnikz] [ sam zawsze tak robie]),

LOL bież cos do 200 zł ... to nie jest kradziez ... sam zawsze tak robie ;))) ale sie usmialem z tego textu !!! ;))

Podchodzi heniekx na ulicy do gościa
- dawaj portfel
pacjent daje potulnie portfel
heniekx wyjmuje i zabiera 190 zł, oddaje portfel i odchodzi spokojnie mówiac dzień dobry przechodzącemu obok policjantowi ;)

taka historyjka mi sie skojarzyla ;) :roll: :rotfl:

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
Przy pełnej kulturze osobistej zajmij jej jakąś cześć dobytku i powiedz że oddasz jeśli zwróći ci kase - troche to bezprawne ale tak najprędzej ją odzyskasz - na wszelki wypadek zajmij coś co ci się może przydać

heniekx pisze:
Bierz szmal lub cos wartosciowego (telefony, cyfroweczki - byle do 200 zł wtedy nie jest to kradziez

Jako najemcy służy Ci ustawowe prawo zastawu na rzeczach wniesionych przez nią do lokalu. - dla zabezpieczenia wierzytelności z czynszu. Mozesz brać co chcesz i nie oddać, aż ona da Ci kasę - i to wcale nie jest bezprawne! Nie istotne czy poniżej 200zł czy więcej.

Umowa może być ustna, także wyrzucić jej nie możesz, ale zdjęciami się nie przejmuj, niech sobie dzwoni na policje, niech robi co chce. To ona ma Ci udowodnić że to zrobiłeś! Ty nie musisz się tłumaczyć. A jeżeli nie widziała nawet tych zdjęć i nie zna strony to ja się na prawdę dziwie, że policja jej nie wyśmiała!
Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior

a jest moze jakis przepis ktory "zezwala" na zajecie czegos na poczet opłat?chciałbym zeby wiedziały ze nie maja praw.
nie chodzi o to zebym nie zrobił im krzywdy bo mi to wisi, ale nie chce sobie zaszkodzic, zdjeciami sie nie przejmuje bo niby jak.
narazie jak z nimi gadam to sie za bardzo nie stawiaja, w zasadzie prawie wcale, chyba tez maja obawy, bo jakby były pewne ze nic im nie moge zrobic, to napewno nie byłoby tak spokojnie, a jak narazie na moj wniosek dotyczacy zapłaty zakase reaguja raczej normalnie, czyli mowia ze zapłaca i tego nie kwestionuja, ale wiadomo ze bede miał pewnosc jak bede miał kase w reku

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jasne że jest:

670. § 1. Dla zabezpieczenia czynszu oraz świadczeń dodatkowych, z którymi najemca zalega nie dłużej niż rok, przysługuje wynajmującemu ustawowe prawo zastawu na rzeczach ruchomych najemcy wniesionych do przedmiotu najmu, chyba że rzeczy te nie podlegają zajęciu

Tytuł:
wiarus junior

ok, dzieki, przynajmniej zamkne im geby jak bede wynosił magnetowid z ich pokoju(: rozumeim ze to jest jakies prawo mieszkaniowe
jeszcze w razie co jakis przepis zezwalajacy na eksmisje to byłoby fajnie, ale co do eksmisji to chyba raczej sa chronione

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tak - jest to prawo ochrony najemcy. W razie gdyby mieszkała z nią tej jej wspomniana siostra to jej reczy, jako członka jej rodziny też możesz zająć.

Jesli chodzi o te zimowwe okresy ochronne to nie mam pojęcia jak to jest ale:

Art. 688. Jeżeli czas trwania najmu lokalu nie jest oznaczony, a czynsz jest płatny miesięcznie, najem można wypowiedzieć najpóźniej na trzy miesiące naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego.

Tytuł:
wiarus junior

he, najpozniej, a jezeli nie ma umowy wogule (bo z nimi nie podpisywałem umowy na papierze, tylko jakby umowa ustna) to najwczesniej kiedy moge je wywalic? czy na to sa jakies przepisy?

Boulik przywracasz mi wiare w ludzi(: dzieki za pomoc, wogole wszystkim tutaj jestm wdzieczny bo złapałem troche depresje, ich obecnosc doprowadza mnie do szału, grzebie w necie, ale nic konkretnego nie moge znalezc, mysle ze cos wykombinuje

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00