MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 1:26 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

To jak to jest z tymi seriami. Bo ja tylko wiem ze światła inne były. KWadraty i okrągłe. :(. Ale cóż za różnica. Byle do przodu.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

w trójce na konsoli nawiewy mają dwa suwaki krótkie a w poprzednich jeden dłuższy ,wajchy od szyb są plastikowe anie chromy ,trójki to jużchyba fadera niemiały ciekawe czy po numerach moZna poznać która wersja

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A to by wskazywało ze mam chyba 3 bo dwa suwaki na nogi i szybe. Ale pokrętła od szyb mam chromowane. I dobrze bo ładniejsze są. Ciekawi mnie jeszcze przyciemnianie deski. Kiedys pamiętam chyba było takie coś w mojej W115. Obiło mi sie że coś ludzie gadają ze jak podświetlenie deski nie działa to pokrętło regulacji jasności sie coś tam zawiesilo czy wypadło i trzeba kręcić i załapie. A u mnie nie ma pokrętła takiego nigdzie. Na szcęście podświetlenie działa [zlosnikz]

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
weteran

wielki3333 pisze:
w trójce na konsoli nawiewy mają dwa suwaki krótkie a w poprzednich jeden dłuższy ,wajchy od szyb są plastikowe anie chromy ,trójki to jużchyba fadera niemiały ciekawe czy po numerach moZna poznać która wersja

Użyj wyszukiwarki, zamiast pisać bzdury (w przeważającej części) i mącić tym samym koledze w głowie.... [szalone]
Temat był wałkowany nie raz, i nie dwa.

Matiej pisze:
A u mnie nie ma pokrętła takiego nigdzie

W takim razie czym zwykłeś kasować licznik dziennego przebiegu :lol: ?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wojz zapodał:
Cytuj:
takim razie czym zwykłeś kasować licznik dziennego przebiegu ?

w morde!! NIe mów ze to jest do przyciemniania oświetlenie. IDE SPRAWDZIĆ!!!. Mimo ze mam rozbełtane auto wywalone radio i kanape i jest tam zimno. IDE!

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

OOooo w MORDE [zlosnik]
Ale ze mnie głupia pipa. Nie moge w to uwierzyć ze nigdy go nie obrucilem tylko wciskalem!!!!!. Niesamowite. NAWET TO DZIAŁA!!. Na początku zgasło ale teraz się kręci i przyciemnia!!. Ludzie Veni Vidi Vici!!

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
weteran

rotfl [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Matiej pisze:
OOooo w MORDE
Ale ze mnie głupia pipa. Nie moge w to uwierzyć ze nigdy go nie obrucilem tylko wciskalem!!!!!. Niesamowite. NAWET TO DZIAŁA!!. Na początku zgasło ale teraz się kręci i przyciemnia!!. Ludzie Veni Vidi Vici!!

Tsaaaa... też się cieszyłem jak dziecko gdy swego czasu odkryłem że nie popsuło mi się podświetlenie i że wystarczyło pokręcić guziczkiem na liczniku [hihi] [rollhehe]
echhhh bywają takie szczęśliwe momenty w życiu beczkowca poza oczywistymi kiedy to można zasiąść na spręzynowanym fotelu pojechać w dłuższą trasę a M102 sobie mruczy... ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Panowie nawiazujac do tematu postu, co myslicie o takim wynalazku pod fotel pasażera? Ktoś to ma miał, może zobaczyc co jest warte. Zaznaczem ze będzie podłączone za pomocą wyjścia RCA z radia.
Jak to montowac pod fotelem? Ktoś to robił? Czy przykręcane to jest do fotela? Czy lezy sobie na podłodze luzem? Bo niby jak do podlogi przykręcić? A do fotla przykręcić to jak potem odsuwac fotel itp. Przecie te kable będą sie tam rozlatywać pod spodem. To takie nurtujace mnie pytania.

pozdroofka

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Sebian o tym kiedyś pisał.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No właśnie pisał i jest bardzo zadowolony z takiego rozwiązania i ja jestem na to tez decydowany. Nawet juz sobie kupiłem radio w z wyjściem przedwzmacniacza RCA. Trudniej jest kupic ten niskotonowy naleśnik. Ostatnio na allegro takie coś wynalazłem
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82908928
Wiem ze ta marka nie cieszy sie uznaniem ludzi, którzy lubią dobre audio w aucie. Głośniki na tył juz sobie zamontowałem 13 sony XS-F1324. Szczerze mówiąc grają tak ze średnie tony i wysokie nieźle brzmią (jak na to stare radio, które mam) ale basu tyle co z przodu. Na przód jakies są ale to zobacze później co to jest i czy warto zmieniać.
Intryguje mnie ten dynks boschmanna. Ktoś to słyszał. W sklepie powiedzieli ze jak mam instalacje do tego zrobioną w aucie to moge przyjechać i podłaczyć aby sprawdzić. Instalacje dopiero bede robił jak radio mi przyjedzie. Sebian pisał ze ma Sonavoxa czy coś. Ale tego jakoś nie znalazłem jeszcze.

A tak w ogóle to jak się znacie to kable 2.5 linka (czy jak to sie mówi plecionka) wystarczy to takiego suba pod fotelem. Chodzi o kabel zasilający. Jak i skąd poprowadzić zasilenie do radia i tego suba? Bo stare radio widze ze jest podpięte do lampki popielniczki jakimś cieniutkim kabelkiem.
pozdrawiam

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Wookee pisze:
Sebian o tym kiedyś pisał.

Pisał i poleca opcję SZUKAJ [zlosnik] Póki co ma niezły ubaw z doboru kabli głośnikowych, jakby nimi kilkaset watów miało być przesyłanych [zlosnik] Ciekawe, czy ktoś zapyta o kable ze strzałkami? [zlosniki]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

E no nie rób se jajec. :). Kable kupiłem jakie mi dali na wolumenie hahaah. W strzałki nie wierze jakoś aczkowliek laikiem jestem. Troche się znam na elektrycze takiej domowej. Strzałki na kablach to tak jak by połozyć na ścianach krzywo kabel i potem będzie krzywo prąd płynoł hehehe. A co do archiwum to przeczytalem tony na ten temat i mam juz swoje zdanie wyrobione. Obecnie bez pośpiechu patrze co jest w ofercie naleśnikowoej. Czyli tego basa pod fotel. Niedawno z allegro mi jakis pioneer uciekł ale jeszcze jeden jest w gorszym stanie. I jest kupe tych boschmanów ale jakoś nie moge sie doprosić opini ani nie znam nikogo kto by mi to pokazął jak dudni :) hheheh
a te Twoje savoxy nie znalazalem. Fakt ze nie jeździłem po skelpach audiofilskich. Czytałem ze 500zł wydałeś na nie. Narazie nie mam 500 na to wiec pisze ze spiesznie nie szukam. Narazie to mam jeszcze tylko problem z jakiego miejsca w beczce podprowadzić kable zasilające do radia i tego wynalazka. Bo narazie radio łapie prąd z podświetlenia zapalniczki. A moze z bezpieczników sie da coś podpiąc i tam jakoś do srodka przez tą gumową zaślepke puścić do środka. Jak sie ociepli pokombinuje a jak nie wyjdzei będe głupio pytał :)

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
AZaudio na Czerniakowskiej - tam kupiłem, w razie czego sprowadzą. Jest to dokładnie bliźniaczy model do Blaupunkta. Różnią się logo, bo produkowane są w tym samym miejscu [zlosnik] Możesz żałować tego Pioneer'a - podobno ich poducha z przełomu lat 80/90 brzmiał zawodowo - to samo doptyczyło 12cm głośników tej firmy stosowanych w W124.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No żaluje tego pioneera. A ze mnie pipa bo zaspałem (niepotrzebnie se 2 piwka strzeliłem) i przekimalem koniec aukcj :evil:
Ale tego następnego nie przekimam [zlosnik] . Dzięki za adres!!. Jak nie uda sie z pioneerem to sie tam zgłosze jak juz mi sie zakórniaki zgromadzą w odpowiedniej kwocie :).

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00