MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 08, 2025 11:56 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
TrickyKid pisze:
Obserwując przez ostatnie 12 miesięcy polską prasę [nie tylko motoryzacyjną] "od kuchni" wcale nie dziwi mnie, że nie zostałeś poinformowany o tym, że cokolwiek ktokolwiek opublikuje o OSP.

Napisz mi o tym na privie jak masz czas i ochotę ja że tak powiem jestem zaskoczony ??!!

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

widzę, że po zadaniu pracy domowej i opuszczeniu na jakiś czas komputera temat się rozwinął - to dobrze [zlosnikz]
skanu nie mam, bo przeglądałem pismo w pracy (kolega zakupił) i pewnie już go nie dostanę bo zabrał do domu na weekend (zamierza kupić telewizor, a jest tam artykuł lcd kontra plazma [zlosnikz]

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
kubol pisze:
bo zabrał do domu na weekend (zamierza kupić telewizor, a jest tam artykuł lcd kontra plazma [zlosnikz]

Jeśli zawarty tam poradnik dotyczący kupowania telewizorów jest tak fachowy jak artykuł o samochodach i aparatach [ http://serwisy.gazeta.pl/logo/1,66910,2770476.html ] to ja dziękuję... [zlosnik]

Normalnie chyba zrobię chamówę i złożę swoje CV+podanie o pracę do tego pisma... Eh, zapomniałem, że i tak nie mam szans, bo jestem antylanserem który nie ma pojęcia o tym co obecnie jest "si" a co "passe".

wiarus senior
Awatar użytkownika

Duszek pisze:
Ochotnicza Straż Pożarna

O co chodzi???

Radunio pisze:
piszacych do magazynu dla gejow, o przepraszam, mezczyzn metrosexualnych...

Gazeta frajerska ale takie komentarze są w moim mniemaniu bardzo nie na miejscu!!!

Jeśli natomiast chodzi o tego typu tematykę w prasie to przewija się ona we wszystkich większych czasopismach. Artykuły o Old czy Young-timerach pojawiały się w pismach dla facetów, pismach ekonomicznych, nie wspominając o motoryzacyjnych. Poza tym z tego co pamiętam Sebi nawet z artykułu w "Motorze" nie był zadowolony bo nie dostał go do autoryzacji. Pojawia się temat, moda, trend i pismaki muszą o tym pisać a, że wiedzę mają znikomą to przykro. Jednak jeśli ktoś załapie skądś bakcyla i będzie chciał przyswoić poprawną wiedzę prędzej czy później trafi na takie forum jak to.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

filippo pisze:
Gazeta frajerska ale takie komentarze są w moim mniemaniu bardzo nie na miejscu!!!

Przepraszam, jesli Cie urazilem, ale mam w zwyczaju nazywac rzeczy po imieniu, bez owijania w bawełnę i zakłamania. Jest jak jest i to czy bede o tym pisal czy nie, tego nie zmieni. Poza tym od czego jest wolnosc slowa i demokracja? Ktory szanujacy sie mezczyzna siegnie po odpowiednik "Avanti" ?? Chyba nie kazdy sam sobie odpowie na to pytanie...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
filippo pisze:

Poza tym od czego jest wolnosc slowa i demokracja? Ktory szanujacy sie mezczyzna siegnie po odpowiednik "Avanti" ?? Chyba nie kazdy sam sobie odpowie na to pytanie...

E tam - różne są gusta i różne potrzeby i nie ma co mówić, że mężczyźni sięgający po czasopismo "Logo" się nie szanują. Pismo to służy to jako pomoc do [pozornego] wypełniania luki w tzw "osobistej kulturze komercyjnej" i w kręgach gdzie "być" praktycznie nie istnieje, a "mieć" jest podstawą egzystencji, jest to pewne przydatne vademecum. Gdzieś kiedyś słyszałem kogoś mówiącego, że męskość to jest to czego nie trzeba udowadniać. Faceci czytają Logo głównie dlatego, że szukają recepty na "udowadnianie" otoczeniu swojej wartości. I nawet nikt u nich "wściekłego psa" nie potrafi poprawnie przyrządzić. Nie wiem ile lat trzeba eksperymentować z trzema składnikami, żeby odkryć, że sok wlewany do wódki siądzie na dnie, dokładnie tak jak to ma być. A ja czasem widzę tych, co ponoć nie kupują w Media Markt, lejących mozolnie i delikatnie wódkę po ściankach tak, by soku nie wzburzyć... Magiczne [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Przepraszam, jesli Cie urazilem, ale mam w zwyczaju nazywac rzeczy po imieniu, bez owijania w bawełnę i zakłamania. Jest jak jest i to czy bede o tym pisal czy nie, tego nie zmieni. Poza tym od czego jest wolnosc slowa i demokracja? Ktory szanujacy sie mezczyzna siegnie po odpowiednik "Avanti" ?? Chyba nie kazdy sam sobie odpowie na to pytanie...

Nie uraziłeś, ale bardzo nie lubię homofobii i spłycania, upraszczania pewnych spraw.
Każdy "szanujący" się (znaczy to wiele a jednocześnie wielkie nic) mężczyzna sięga po różne rzeczy często tylko po to by wyrobić sobie własne zdanie na pewne tematy. Osobiście uważam, że opisywana gazeta jest właśnie dla ludzi którzy własnego zdania nie mają. Potrzebują instrukcji tego co jest właściwe, modne, na topie czy jak się "tam" mówi trendi i jezzi. Takich osób jest niestety dużo w każdym środowisku.
Jeśli szanujący się mężczyzna czytuje Playboya to czymże jest, w porównaniu z Logo, jego dodatek o nazwie Kreator?
Wybacz mi ale najgorsze szuje wycierają swoje zaplute mordy wolnością słowa i demokracją.
Rozum, szacunek, jedność to największa siła.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Duzo madrosci jest w Twoich slowach filippo. Nie smiem tego podwazac. Jednak tematyka "poprawnosci politycznej" i jej podobne nie powinny sie tu znajdowac. Polityke i spolke zostawiamy na zewnatrz, gdyz mozna ona zwasnic nawet najbardziej ukladnych ispokojnych ludzi :) Nazwanie geja gejem nie jest homofobia, lek przed nim owszem, totez np. zuwazenie pajaka i okreslnie go pajakiem arachnofobia nie jest :) To jedynie stwierdzenie faktu...

Nie zarzucaj mi rzeczy, z ktorym sie nie utozsamiam, tym bardziej ze moje wypowiedzi nie maja ze wspomnianym zjawiskiem nic wspolnego.

filippo pisze:
dla ludzi którzy własnego zdania nie mają. Potrzebują instrukcji tego co jest właściwe, modne, na topie czy jak się "tam" mówi trendi i jezzi. Takich osób jest niestety dużo w każdym środowisku.

No wlasnie, tych jest niestety duzo, a ja nimi, czy sie to komus podoba czy nie, gardze i dalej gardzil bede :evil:

filippo pisze:
Jeśli szanujący się mężczyzna czytuje Playboya to czymże jest, w porównaniu z Logo, jego dodatek o nazwie Kreator?

Ludzie kupuja Playboy' a z wielu powodow, ale na pewno nie ze wzgledu na dodatek do pisma, natomiast nabywcy Logo, kupuja je dla niego samego, wiec sytuacja jest nie porownywalna, bo czy osoba kupujaca platki do mleka jest dzieckiem, gdy na zawartosc opakowania skalda sie, procz jedzenia, promocyjny gadzet- zabawka? Odpowiedz jest prosta- NIE :)

Ale nie o tym tu mowa, wiec skonczmy ów watek...

Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Faceci czytają Logo głównie dlatego, że szukają recepty na "udowadnianie" otoczeniu swojej wartości.

A my jeździmy klasycznymi Mercami i nic niekomu udowadniać już nie musimy [zlosnik]. No chyba że czasem na asfalcie [zlosnik] [cool]

TrickyKid pisze:
I nawet nikt u nich "wściekłego psa" nie potrafi poprawnie przyrządzić. Nie wiem ile lat trzeba eksperymentować z trzema składnikami, żeby odkryć, że sok wlewany do wódki siądzie na dnie, dokładnie tak jak to ma być.

Czuję się dowartościowany gdyż tą recepture i technologie opanowałem już dawno temu [zlosnik] [alkoholik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
TrickyKid pisze:
I nawet nikt u nich "wściekłego psa" nie potrafi poprawnie przyrządzić. Nie wiem ile lat trzeba eksperymentować z trzema składnikami, żeby odkryć, że sok wlewany do wódki siądzie na dnie, dokładnie tak jak to ma być.

Czuję się dowartościowany gdyż tą recepture i technologie opanowałem już dawno temu [zlosnik] [alkoholik]

Znaczy się, że też poradziłbyś sobie lepiej z napisaniem takiego pseudoartykułu? http://serwisy.gazeta.pl/logo/0,64788,2692949.html

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

hm... gdybym popatrzył do najnowszego Logo a nie do numeru wcześniejszego, jak to zrobiłem, nie musiałbym pytać o OSP :) wszystko jasne. Poza tym nie mówcie że logo to taka gejowska gazeta. Najbardziej spodobał mi się text:

Cytuj:
bo przeglądałem pismo w pracy (kolega zakupił)

Na forum zapanowała tendencja do negatywnego pisania o gazecie więc trzeba się wytłumaczyć - kolega kupił :D (...i kazał czytać? :D)

Zaskoczyła mnie też ta wypowiedź:
Cytuj:
Ktory szanujacy sie mezczyzna siegnie po odpowiednik "Avanti"

A co w tym złego? Może jakieś traumatyczne przeżycie z dzieciństwa sprawia że przesadnie martwisz się o swoją męskość?

W pełni się zgadzam z tym że logo nie jest prasą fachową (w żadnej dziedzinie) jest natomiast bardzo interesującym produktem kultury komercyjnej - patrze na to z perspektywy socjologii, psychologii i reklamy.

Delicje dla smakoszy socjotechnik.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Sam sie nie poznaje, ale....

Nie bede wdawał sie w utarczki z osobami czytajacymi tego typu magazyny. Sam fakt jest dla nich wystarczajaco upokarzajacy, nie musze wiec dokladac nic od siebe.

I jak, Idzik, zadowolony teraz?? :) Moze bylo ciut ostro, ale bez przesady...Tak czy owak usunalem calosc, cobys mogl spac spokojnie :P

Pozdro, moderatorze :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
and6412 pisze:
TrickyKid pisze:

Znaczy się, że też poradziłbyś sobie lepiej z napisaniem takiego pseudoartykułu? http://serwisy.gazeta.pl/logo/0,64788,2692949.html

[uhaha] Z pierwszą częścią na pewno lepiej [zlosnik] (reszty nie znam/pilem) choć nei zrobiłbym tak ciudnego zdjęcia ;-) (zamiast tego na pewno bym to wypił [zlosnik])

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
filippo pisze:
dla ludzi którzy własnego zdania nie mają. Potrzebują instrukcji tego co jest właściwe, modne, na topie czy jak się "tam" mówi trendi i jezzi. Takich osób jest niestety dużo w każdym środowisku.

No wlasnie, tych jest niestety duzo, a ja nimi, czy sie to komus podoba czy nie, gardze i dalej gardzil bede :evil:

Ciekawe w co wy się ubieracie? Wątpię aby był to lniana szata rodem ze średniowiecza. Sprawdźcie jaka marka firmuje wasze ciuchy. Czy na pewno nie jesteście podatni na wpływy reklamy? Więc może warto zacząć wybierać reklamy świadomie? Chciałbym zaznaczyć że świadomy wybór gazety (jakiejkolwiek) nie oznacza że jej zawartość przyjmuje się bezkrytycznie. Dlaczego kupuje logo? ...bo nie ma innej gazety w Polsce, która pozwoliłaby mi zredukować czas spędzany w sklepie. Czytam -> wybieram -> kupuje

Dodam jeszcze że "własne zdanie" jest produktem wtórnym, opierającym się na przekazie z różnych mediów a także otoczenia.

[quote=”TrickyKid”]
Faceci czytają Logo głównie dlatego, że szukają recepty na "udowadnianie" otoczeniu swojej wartości.
[/quote]

Znam 3 powody:
-jak wyżej, aby znaleźć receptę...
-z nudów – szukanie inspiracji na zagospodarowanie wolnego czasu
-odmiany agorofobii – nie lubię miejsc publicznych i do minimum ograniczam swoje wizyty w sklepach.
Nie spotkałem jeszcze osoby u której występuje więcej niż jeden rodzaj motywacji, choć nie wykluczam możliwości istnienia takich osób.

[quote=”Radunio”]Nie bede wdawał sie w utarczki z osobami czytajacymi tego typu magazyny. Sam fakt jest dla nich wystarczajaco upokarzajacy, nie musze wiec dokladac nic od siebe.[/quote]

Nie musisz czytać (...), nie musisz się zgadzać, jednak twój komentarz jest wystarczająco wymowny by stwierdzić u ciebie brak tolerancji na odmienne poglądy.

...a co do wściekłego psa i artykułu o oldtimerach – to nie są jedyne przypadki dziennikarskiej nieudolności, tego jest pełno! Kupuje logo bo nie cierpię kupować ubrań, katalog -> zakup. Resztę też czytam i zawsze znajdzie się coś ciekawszego.

Pozdro

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Yetiii pisze:
Ciekawe w co wy się ubieracie? Wątpię aby był to lniana szata rodem ze średniowiecza. Sprawdźcie jaka marka firmuje wasze ciuchy. Czy na pewno nie jesteście podatni na wpływy reklamy?

No więc ja też nie lubię łazić po sklepach, wszystko poza spożywką, prasą i ciuchami kupuję poprzez net, ale... ale w życiu bym nie wpadł na to, by proces nabywania ubrań zacząć od zakupienia reklamy, która mi powie co mam zakupić. Rozumiem, że niektórzy prowadzą taki styl życia, że muszą śledzić wszelkie trendy w modzie i za nimi gonić. Ja to pitolę, jestem zdeklarowanym tradycjonalistą, którego część pracy zawodowej polega na staniu z drugiej strony marketingowej barykady - wymyślam strategie, które ktoś inny podstawia rozrzedzonym umysłom jako powody do wydawania większej ilości pieniędzy niż muszą. Taka Karma.

Tricky ubierający się w Levisy 529, ulubioną skórzaną kurtkę, t-shirty z własnym LOGO, swetry, i buty niemodne, choć stosowne do pogody i okazji.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00