MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt wrz 09, 2025 7:09 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Czyli napisałem prawdę :D

Miałeś na myśli dobry samochód, tylko nazwe zmieniłeś :D

Ja osobiście bym nie chciał mieć takiego "cacka" [zlosnik] :roll:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

blaszek pisze:
Miałeś na myśli dobry samochód, tylko nazwe zmieniłeś

Egzakli :-)

Pozdrawiam,

weteran
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Straszny syf, znalazłem porzadkujać katalog "ZBYTY" :

Obrazek

Może już to widzieliście, bo nie jest to świeża bułeczka. Tak czy inaczej enjoy <lol>

ja piernicze .... lampy MB gril BMW znaczek HONDA ... zderzak chyba SUBARU wloty na masce RAKIETA MIR 78 kolor wegiel palony a w srodku UFOLUDKI.... masakra :/ tragedia

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
masakra :/ tragedia

Prawdę rzecze :) To taki upgrade Hondy CRX, a że właściciel nie wiedział czy bardziej podoba mu sie Mercedes czy BMW, wybrał bramkę numer 3 czyli super- extra- wieśniak kombo :P Wszytskie prace zlecono szalonem blacharzowi z West Coast Customs ;)

Zgadza się CRX a nie Civic- myślałem o jednym napisałem drugie :) Zreszta co za różnica, jeden diabeł :P

Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2005 12:00 pm przez Radunio, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hondy CRX :P

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=74958

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Już się przewija po kilka razy :)

Ale niezły palancik :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 282401
Radunio pisze:
Zgadza się CRX a nie Civic- myślałem o jednym napisałem drugie :) Zreszta co za różnica, jeden diabeł :P

O, wbrew pozorom bardzo duza roznica - jak pomiedzy 124 sedan, a SECiem. Zeby nie byc uszczypliwym, nie napisze doslowniej, co mysle o takim lekcewazacym podejsciu do innych marek, bo nielubie sie powtarzac.

BTW: jesli ten potworek ma silniczek 1,6 V-TEC o mocy 160 konikow, to mimo swojego wygladu moze nie miec zbyt wielu sobie rownych... Cos jak autko Pana Samochodzika - podwozia z silnikiem Ferrari 410 i nadwoziem made by hand... ;)))

Mowia, ze o gustach sie nie dyskutuje...? ;)

Polski Fiat 125p 1968 1300cc
Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL
o-----------------------------------o

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hehe, obrońca uciśnionych się znalazł. Civic i CRX to w miarępodobna klasa aut, wielkość i przeznaczenie( nacisk na " w miarę" ).

KajTan pisze:
jak pomiedzy 124 sedan, a SECiem.

Chyba raczysz żartować ?? Gdzie w 124 do SECa ?? To zestawienie ma sie nijak do Civic - CRX.

KajTan pisze:
Zeby nie byc uszczypliwym, nie napisze doslowniej, co mysle o takim lekcewazacym podejsciu do innych marek, bo nielubie sie powtarzac.

Innych nie lekceważę, sam jestem entuzjastą wielu marek, jednak wszystkie z nich to producenci aut szlachetnych, doskonałych, często przełomowych, wnoszących wiele do światowej motoryzacji a takie pojazdy jak Honda lub inne Japońskie plastiki nigdy nie będą miały wstępu do tego grona. Oczywiście NSX czy Silvia S 15 są świetne, ale to II liga.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 282401
Radunio pisze:
Hehe, obrońca uciśnionych się znalazł. Civic i CRX to w miarępodobna klasa aut, wielkość i przeznaczenie( nacisk na " w miarę" ).

Chyba raczysz żartować ?? Gdzie w 124 do SECa ?? To zestawienie ma sie nijak do Civic - CRX.

Chyba raczysz zartowac???
Civiki byl 3-door, 4-door sedan i 5-door - ZAWSZE 5cio osobowe. CRX to odmiana Coupe w wersji 2+2. Ostatnie 2 to raczej na walizke, bo europejczyka slabo tam zmieszcisz - jak w Porsche 911.
Mam nadzieje, ze widziales na zywo OBA modele, nie mowiac o ich prowadzeniu, bo zdaje sie, ze nie bardzo kojarzysz, o czym piszesz? ;))

Radunio pisze:
Innych nie lekceważę, sam jestem entuzjastą wielu marek, jednak wszystkie z nich to producenci aut szlachetnych, doskonałych, często przełomowych, wnoszących wiele do światowej motoryzacji a takie pojazdy jak Honda lub inne Japońskie plastiki nigdy nie będą miały wstępu do tego grona. Oczywiście NSX czy Silvia S 15 są świetne, ale to II liga.

O czyms takim jak V-TEC - czyli zmienne fazy rozrzadu inne marki moga tylko pomyslec - co ostatnimi czasy chocby Mercedes wniosl interesujacego do swojej oferty? Albo moze co wniosl, czego Honda juz nie ma do zaoferowania?

Sam powoze prywatnie Honda Accord 2.oi IV generacji - stateczna limuzyna w wersji sedan z silnikiem o mocy 135KM i przyspieszeniem 9.o sek do setki. Ktory Mercedes z tamtych lat, z I ligi?, moze sie poszczycic takimi osiagami, w wersji silnika 2ooo cc? Nie mowie tutaj o wersjach sportowych - o limuzynie klasy sredniej wyzszej.

Czy moze Mercedes oferowal w 1991 roku automatyczna klimatyzacje, a moze jakas inna marka, ktora uwazasz za pierwszoligowa? A moze wielowachaczowe zawieszenie? A 4 skretne kola dla poprawy bezpieczenstwa??? Nie sadze.

Kazda marka jest wazna - bo kazda cos wnosi. Jedna nowe rozwiazania techniczne, inna auta popularne, ktore motoryzuja dany kraj. Nie ma lepszych i gorszych pod tym wzgledem.

Radunio pisze:
Można przypuszczac, ze był to jakis ryżowiec. W każdym razie nic godnego uwagi.

Bardzo konstruktywne podejscie do innych marek - czyzby brak konskewencji w oswiadczeniu ponizej?

Zastanawia mnie, dalczego Amdin widzi tylko biadolenie na marke Mercedes, zas na inne nie....pytanei czysto retoryczne.

KajTan

www.fiacik.pl

Polski Fiat 125p 1968 1300cc

Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL

o-----------------------------------o

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Człowieku o czym Ty, pomiedzy skarżeniem sie Adminowi, bredzisz?? Japończycy jedyne co potrafią robić to kopiować, kopiować i jeszcze raz kopiować. Kupują europejskie auto, rozkładają na części a pozniej sami starają sie w pocie czola zrobic cos co bedzie w stanie konkurowac z prawdziwymi autami ze Starego Kontynentu. Japońskie auta nie wniosły do motoryzacji nic konkretnego. Wszystkie najwazniejsze wynalazki pochodza z Europy i USA.

Pierwszo ligowe marki to Audi, BMW, Mercedes Benz, Rolls Royce, Porsche i oczywiście "włoszczyzna", za która osobiscie nie przepadam, czyli Ferrari i Lamborghini. W poszczegolnych autach tych firm mogłbyś znalesc wszystko to co Japonczycy instalowali w swoich autach, ale duzo wczesniej, zanim lud z Kraju Kwitnącej Wisni zdarzyl cokolwiek skopiowac i nazwać po swojemu.

Zestawiając CRX z Civiciem miałem na myśli modele ze zdjęć czyli Civica z wersji 3- drzwiowej. To dość podobne auta.

KajTan pisze:
Mam nadzieje, ze widziales na zywo OBA modele, nie mowiac o ich prowadzeniu, bo zdaje sie, ze nie bardzo kojarzysz, o czym piszesz? ;))

Domyślam się, ze chciales być zabawny...Pudło, jeździłem zarówno Civiciem i CRX, wiec wiem jak oba auta się prezentują.

KajTan pisze:
Albo moze co wniosl, czego Honda juz nie ma do zaoferowania?

No właśnie, może Honda obecnie produkuje auta posiadające podobne rozwiazania co I Liga ( :) )ale co z tego? Kopiować potrafi kazdy, a Japonczycy sie w tym specjalizuja, o czym pisalem wczesniej, wiec ten argument moglbys lepiej przemyślec....Flagowa limuzyna Hondy, czyli Legend to przestarzały trup, od lat napedzany leciwym i słabiutkim motorkiem. Pytasz co ma Mercedes czego nie ma Honda?? Co sie tyczy technologii, za dlugo by wymieniac, to co zajmie mniej czasu to: KLASA, JAKOSC, PRESTIZ i NAJNOWOCZESNIEJSZE ROZWIAZANIA( podobnie jak w przypadku innego pioniera motoryzacji - BMW), ktore na wschodzie pojawia sie, jak zwykle, z duzym opoznieniem.

KajTan pisze:
Kazda marka jest wazna - bo kazda cos wnosi.

Utrzymuj tak dalej masz do tego pełne prawo, tak jak ja mam prawo by twierdzić, żę
KajTan pisze:
Radunio napisał:

Można przypuszczac, ze był to jakis ryżowiec. W każdym razie nic godnego uwagi.
, bo właśnie tak uważąm, a podstaw ku temu mam naprawde wiele, choćby dlatego, że przez ostatnie lata jeżdzilem wszystkim co wchodzilo na polski rynek, zanim Ty mogles to auto zobaczyc na ulicach.

KajTan pisze:
Zastanawia mnie, dalczego Amdin widzi tylko biadolenie na marke Mercedes, zas na inne nie....pytanei czysto retoryczne.

Możę dlatego, że to forum dla entuzjastów tej marki, a nie innej, przeszło Ci coś takiego przez myśl, czy musisz poczekać na wzorzec, tak jak projektanci Twojego świetnego accorda?

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Dobr aPanowie - dyskusja zaczyna schodzić na zły tor, dopuszczony warunkowo temat (chciałem go już ciachnąc wcześniej) blokuję [oczko]

IO nic tu nie ma do rzeczy fakt, że tez jeżdze Hondą [zlosnik]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00