Witam, jeśli bedzie potrzeba daj znac na pw napisze co i jak...
Po pierwsze, najważniejsze to ludzie, którzy wiedzą co robią, po co i dla kogo.
Po drugie tankuja zawsze na tych samych stacjach przez to maja tam chody... k tankuja w belgi (jak domniemam) a nie we francji... i tam bez probmu mogą faktury załatwic....
Po trzeciejeśli kradna paliwo to przy okazji sprawdz czy ci filtrow powietrza nie powyjmowali, bo wtedy auto pali jeszcze mniej (zuzywa bardziej, ale co to ich obchodzi, nawet jak Cie lubia

) a wtedy wiecej dla nich zostaje...
U nas jest tak na bazie mam paliwo, pozatym karty euroshell i lomo, na toll collect mam OBU... ale jakos nigdy mi paliwo nie ginęło....
Jak poradzic Sobie z tym?? jak któreś z autek zjedzie na baze to dyskretnie, ale DYSKRETNIE, bez stróza itp. zamontuj GPS na poczatek w jednym najbardziej podejrzanym aucie... goscie z gps-u wiedza o co biega i beda nawet w nocy go zamontowac,
GPS ma jedna niewatpliwa zalete, jak beda grzebac to to zobaczysz, jak spuszcza paliwo to tez to zaobaczysz, jak beda chcieli go oszukac tez zobaczysz, pozatym zaoszczedzasz mase na telefonach i smsach typu, gdzie pan jest,itp...
ogolnie, super szybko sie zwraca, ja mam w 10autach i teraz juz nawet nie kontroluje bo oni wiedza ze ta walkaq jest bez sensu... dokladniej co i jak na privke
POZATYM NIKOGO NIE ZWALNIAJ!!!
Zdajesz sobie sprawe jak trudno o dobrych, ale naprawde dobrych kierowcow... nie gowniarzy ktorzy i moze beda chcieli mniejsza pensje, beda sie bali cos zachachmecic, ale za to w ciagu 1miesiaca wysypia ci np 3 auta....
mysle ze jak jednemy zalozysz , zlapiesz go i pokazesz czarno na bialym, to poczta pantoflowa sie rozejdzie i problem zniknie,
ja gps zakladalem dla oszczednosci i wygody, bo mam stara gwardie za kolkiem i nie kradna.. alee u kumpla ktory za moja namowa zalozyl spalanie zeszlo o srednio 1-3 litrow na /100km na aucie..
rachuba prosta 8aut x 15000km mies +=120000km = 1200xsrednio 1,5L=1800l=tu sobie wstaw cene paliwa, praktycznie w pol roku zwroci ci sie kupno dla wszystkich,jedno urzadzenie to inwestycja ok 3000zł... a pozatym mozesz zamontowac ze dwa urzadzenia na razie.... albo jedna jak pisalem...
stawiaj na cos czego oni sie obawiaja.... bo jak cie oszukac to oni w trasie majua dosc czasu zeby cos wymyslic... wsiadz w tira przejedz sie na mostki i rzuc na CB- a moj szef znow mi obcial z pensji za obojetnie....
za raz uslyszysz... "to nie wiesz ?? musisz mu i tu bedzie kilka metod z cyklu jak delikatnie ruch**ć szefa... jak cos pytaj