MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 6:32 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Jedna babka lekko pukła mi w lewy przód poszedł klosz leflektora migacz i błotnik lekko wygieło. PZU wyceniło szkode na 1500.pln mnie to wyszło klosz+migacz, nowy błotnik i malowanie 400.pln Pieniążki na koncie po tygodniu.... [zlosnik] [oczko] [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

gieniek pisze:
rozumiem ze radzicie zebym nie gadał z tym kolesiem tylko odrazu poszedł do ubezpieczalni, znajomy blacharz z ktorym dzisiaj gadałem mowil, ze samopomoc kiepsko wypłaca...

Za podobne uszkodzenie Idzik dostal wycene na przeszlo 2500. Poszukaj w archiwum. Ty masz, oprocz uszkodzonego blotnika, uszkodzony pas tylny, lampe, nadkole, zderzak (to na pierwszy rzut oka). Raczej bedzie to szkda calkowita (naprawa nieoplacalna ekonomicznie - wyplacaja roznice wartosci - pozostalosc). Co do 500 PLN to akurat na wystarczy porzadny szrotowy zderzak i lampe. Ja bym zglosil ta szkode.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw idz do samopomocy.Jak będą coś ściemniać to przygotuj się na odwoływanie itp.napewno się wykłucisz.Pozatym za takie uszkodzenie dostaniesz może nawet 2 tysiące.Mi w warcie uznali szkodę całkowitą tylko za zderzak i dwa błotniki no i ściankę.Wycenili to na 4300zł ale samochód wycenili na 2700zł i dali mi tą różnicę czyli 1600zł nie wiem na jakiej podstawie to naliczyli ale właśnie tak było.Także jedż do nich ,bo koleś z malucha raczej nie da ci takiej kasy.A może akurat sprawa pójdzie gładko.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
W moją beczke wjechała jakiś rok temu ciężarówka, własciwie to prześlizgną sie na boku kierowcy, zrywając wszystkie listwy i to co wystawało, czyli klamki i lusterka w obu drzwiach.... , drzwi oczywiscie do wymiany, plus błotniki do klepania i lakierowania przód i tył.

Oczywiscie samochód jezdził po tym fakcie i nawt wszystko sie otwierało, ale PZU stwierdziło że samochód nadaje sie tylko do kasacji, naprawa wg nich miała wyniesc jakies 6,5 tys netto, wg. mnie 10 tys netto + robocizna [zlosnik], ubezpielczania radośnie stwierdziła ze wyplaci mi 1100 zł bo samochod bł wart przed wypadkiem 2,1 tyś zł, beczki nie naprawiłem, kase od nich wziołem po pół roku kiedy to stwierdziłem ze nie mam szans na uzyskanie wiekrzej kwoty.... samochód miał wtedy 25 lat. , zabrałem te 1,1 tys zł, i przehandlowałem beczke na remont mechaniczny 116 300SD ,była to głupota, ale to juz zupełnie inny temat ;)

Ostatnio zmieniony pn maja 09, 2005 12:18 pm przez Kubitus, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
kombatant

gieniek, a gdzie Twoj profil? Ani skad ani jaka beczka...
W kazdym razie wiekszość zależy od agenta, ja jestem w samopomocy i poprostu wiem do którego musz się udawać jak coś...

Tytuł:
wiarus junior

juz dzis zgłosiłem sprawe w ubezpieczalni, jutro jade na oględziny, tez chciałbym miec jakies znajomosci, ale niestety nie mam, pozostaje mi nadzieja ze w miare dobrze mi wycenia szkode, oraz mam jeszcze wieksza nadzieje, ze nie zrobia jak jednemu z kolegów, czyli nie wycenia wartosci samochodu na mniej niz warta jest naprawa bo bym sie chyba załamał,

Ocet, ty do jakiego biura samopomocy podlegasz, ja na odrowąza 15, dzisiaj sie przekonałem ze u nich z obsługą klienta jest srednio, troche musiałem spedzic tam czasu, bo cycata panienka ktora tam siedziała przy okienku za czesto opuszczała swoje stanowisko):

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
bo cycata panienka ktora tam siedziała przy okienku za czesto opuszczała swoje stanowisko):

tekst ponizej krytyki... [no]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

michau pisze:
gieniek pisze:
bo cycata panienka ktora tam siedziała przy okienku za czesto opuszczała swoje stanowisko):

tekst ponizej krytyki... [no]

Teraz nie rozumiem o co ci chodzi??
chodzi o okreslenie "cycata"?? Może nie jest zbyt wyszukane, ale na pewno nei poniżej krytyki, sadzę raczej, że bardziej ironiczne. Nie cuduj.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
Ocet, ty do jakiego biura samopomocy podlegasz, ja na odrowąza 15, dzisiaj sie przekonałem ze u nich z obsługą klienta jest srednio, troche musiałem spedzic tam czasu, bo cycata panienka ktora tam siedziała przy okienku za czesto opuszczała swoje stanowisko):

Ja na Odrowąża wyceniałem swoją szkodę... Ale to było w PZU...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Teraz nie rozumiem o co ci chodzi??

moze zle to zrozumialem. nie chodzi mi o to, zeby sie przyczepic, tylko jestem zdania, ze o kobietach nalezy mowic z szacunkiem. Na miejscu Gienka tez bym sie zdenerwowal, ze musialem dlugo czekac, bo kolejki to jedna z tych rzeczy, ktore lubie najmniej. Niemniej jednak jednak nie powiedzialbym tak.

Tytuł:
wiarus junior

nie chodzi o kolejki, bo kolejek nie było, chodziło mi o lekcewazenie klienta, w pokoju w ktorym sie zgłasza szkode pracuja chyba 3 osoby, jak podszedłem do okienka, zaden z pracowników nie raczył podejsc i mnie obsłuzyc, a jak zagadałem ze chciałem zgłosic szkode powiedzieli zebym poczekał na jedna pania, zanim ta panna przyszła ci kolesie gadali sobie o duperelach nie zwiazanych z praca, gdy po 20 min raczyła przyjsc, za chwile znowu gdzies poszła i nie było jej znowu ok 20 min, druki tam maja nie jasno sformułowane i w zwiazku z tym uzyskanie jakichkolwiek wskazówek odbywało sie z trudem. za mna przyszedł inny klient i rowniez nazekał na obsługe, mi wypełnienie wniosków zajeło ok 10 min, a przyjecie przez agenta moich druków trwało 5-10 min, wiec zamiast 15 min max 20 min, zeszło mi sie 1.5 godz. troche za duzo.mojego wywodu, ale napisałem to dla wyjasnienia,

wracajac do sprawy, jutro odbieram opis szkody, nastepnie trzeba oszacowac koszty, tutaj mi dali wybór, ze tę czynność moge zlecic ubezpieczalni, albo warsztatowi ktory ma zrobic kosztorys na podstawie ich opisu, i tu mam pytanie, do kogo radzicie mi sie z tym zwrócic, podejrzewam ze ubezpieczalnia wyceni mi na mniejsza kwote niz warsztat, i jestem ciekaw czy jest mozliwosc troche naciagniecia kosztów naprawy po dogadaniu sprawy z warsztatem,ciekaw jak ubezpieczalnia moze sie odniesc do kosztorysu warsztatu? nie przerabiałem jeszcze takiego tematu, wiec byłbym wdzieczny za praktyczne informacje, pozdrawiam

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

a warzstat masz zaprzyjaźniony? bo jesli tak to kosztorys w warzstacie a ubezpieka i tak urwie swoje , nie wierze że wybecalują tyle ile blacharz wyceni

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
wiarus junior

warsztat, mam zaprzyjazniony, no własnie boje sie ze jezeli kosztorys byłby nie zawyzony to i tak moga byc kłopoty z odszkodowaniem, czuje ze juz niedługo zaczną sie schody, koles sfotografował mi cały samochód, pomierzył szpachle, odszkodowanie pewnie beda mi chciali dac takie ze pewnie na czesci ze złomu nie starczy):

swój chłop

Numer GG: 1202652
gieniek pisze:
Witam, dzisiaj nad ranem ok 4 oszołom jadacy maluchem wymusił pierwszenstwo i wpasował sie w mojego merca): efekt jest taki ze wstepne oględziny wskazuja na wymiane tylnego błotnika, ale mozliwe ze jeszcze cos moze byc nie tak bo wszystkie szczeliny sie pozmieniały, napisał mi oswiadczenie, ale problem w tym ze on ma samochod ubezpieczony w samopomocy, słyszałem ze ta firma niechetnie wypłaca odszkodowania, a jezeli juz to symboliczne kwoty ktore w zadnym razie nie wystarczaja na pokrycie kosztów naprawy, chciałbym sie dowiedziec ile jest w tym prawdy, bo koles ktory spowodował kolizje powiedział ze moze mi w ciągu tygodnia wypłacic 500 zł, jego termin jest według mnie za długi ze wzgledów bezpieczeństwa, ze w razie gdyby zrezygnował z wypłacenia mi pieniedzy, to juz mogłoby byc pozno na złozenie oswiadczenia w ubezpieczalni, i nie wiem, czy dogadywac sie z nim, czy udac sie do ubezpieczalni, jezeli ktos miał doświadczenia z samopomoca to bede wdzieczny za informacje i wszelkie rady, pozdrawiam

Witam ja miałem małe doświadczenie z Samopomocą bo koleś mi wjechał w auto jak stałem na parkingu poprostu zakręciło nim i uszkodził mi tylny prawy błotnik i listwe na błotniku koleś odjechał ale zostawił nr.tel to przedzwoniłem i podjechałem z nim do blachaża i lakiernika on stwierdził że jak bedzie wymieniał wszystkie części tzn , błotnik i listwe wymiana + malowanie to koszt ok 1000-1500zł koleś się nie zgodził więc zgłośiłem szkode w Samopomocy po tygodniu i oni wysłali zapytanie do servisu a tam wycenili wedłóg AUDATEXU koszt naprawy na 4tyś zł a ubezpieczalnia mi wyceniła całe auto na 3,5tyś zł i zaproponowali mi że mi wypłacą kase a ja sam sobie naprawie i dali mi 1382zł i 46gr więc chyba dobrze dali tyle tylko że czekałem na kase 5 tygodni .Ale według mnie to dali adekwantnie do kosztów naprawy[/

609886857

Ostatnio zmieniony wt maja 10, 2005 7:23 pm przez shampoo, łącznie zmieniany 2 razy.

wiarus junior

Witam ja miałem małe doświadczenie z Samopomocą bo koleś mi wjechał w auto jak stałem na parkingu poprostu zakręciło nim i uszkodził mi tylny prawy błotnik i listwe na błotniku koleś odjechał ale zostawił nr.tel to przedzwoniłem i podjechałem z nim do blachaża i lakiernika on stwierdził że jak bedzie wymieniał wszystkie części tzn , błotnik i listwe wymiana + malowanie to koszt ok 1000-1500zł koleś się nie zgodził więc zgłośiłem szkode w Samopomocy po tygodniu i oni wysłali zapytanie do servisu a tam wycenili wedłóg AUDATEXU koszt naprawy na 4tyś zł a ubezpieczalnia mi wyceniła całe auto na 3,5tyś zł i zaproponowali mi że mi wypłacą kase a ja sam sobie naprawie i dali mi 1382zł i 46gr więc chyba dobrze dali tyle tylko że czekałem na kase 5 tygodni .Ale według mnie to dali adekwantnie do kosztów naprawy[/quote]

płaciłes cos za kosztorys?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00