MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 3:23 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

MERCEDES 4 EVER pisze:
padłes ofiarą wiadomno jakiej stronki

no ale ja mam tez w swojej literaturze te 210Nm i tez sie troche zdziwilem i zerknalem na dane na stronce klubowej i tam tez 210Nm. to ze 290TD ma 300Nm w sumie tez sie zdziwilem bo to sporo i ze stary OM603 Turbo ma 273Nm to tez wiem bo mialem takiego. mi sie raczej tez tak wydaje ze te 210Nm to podajrzanie malo i sklanialbym sie ku twojej wersji tylko ze akurat taki zbieg okolicznosci, ze w dwoch zrodlach mnie tak w blad wprowadzili [szalone]

p.s.a tak ogolnie jakbys po tych kilku latach uzytkowania swojego S210 go podsumowal-technicznie i optycznie :lol:

pozdr.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

aegm pisze:
MERCEDES 4 EVER pisze:
padłes ofiarą wiadomno jakiej stronki

no ale ja mam tez w swojej literaturze te 210Nm i tez sie troche zdziwilem i zerknalem na dane na stronce klubowej i tam tez 210Nm. to ze 290TD ma 300Nm w sumie tez sie zdziwilem bo to sporo i ze stary OM603 Turbo ma 273Nm to tez wiem bo mialem takiego. mi sie raczej tez tak wydaje ze te 210Nm to podajrzanie malo i sklanialbym sie ku twojej wersji tylko ze akurat taki zbieg okolicznosci, ze w dwoch zrodlach mnie tak w blad wprowadzili [szalone]

p.s.a tak ogolnie jakbys po tych kilku latach uzytkowania swojego S210 go podsumowal-technicznie i optycznie :lol: pozdr.

hmmmm podsumuje go tak ze go juz nie mam bo sprzedałem 1,5 roku temu [zlosnik] sprzedany był pod wpływem chwilowej sytuacji ale mi nic sie niezepsuło-ja byłem zadowolony bardzo -co do rdzy to niewiem jak teraz wyglada ale powiem tak ze obecne 124 moje ma napewno wieksze problemy z rdzą niz wiekszosc 210 [szalone] nie ma zasady.Ja okulara wspominam bardzo miło

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hehe, a kolega reklamował w A klasie to że jest na odwrót i o dziwo zrobili, że światełko zapala się razem z klimą :-)

Tytuł:
wiarus senior

(me: how) pisze:
Silnik rewelacja [ok]. Nieco gorzej fotele z Golfa i konsola, ale taki jest okular.

To zobacz i podsumuj wtedy wersje classic [puke4] . Ta wersja jest naprawde bardzo ladna biorac pod uwage wnetrze- ogolnie S210 95-98 avangarde to najlepsze okulary.
Jesli chodzi o motor , obok 290TD, to jedyne co nalezy kupowac. Stara, lekko poprawiona konstrukcja z sprintera i 124, mocne i niezawodne. Znajomy z serwisu Bosch-diesel twierdzi , ze oprocz turbosprezarki (zywotnosc zalezna od ciezaru nogi szofera) jedyne co tam sie robi z awarii to wycieki z pomp wtryskowych.
Niestety nie mam dobrego zdania o zabezpieczeniu antykorozyjnym- nie ma go wogole. Stale punkty korozji to: ranty blotnikow, laczenia blotnikow ze zderzakami (pod gumka uszczelniajaca), otwory zamkow klapy w sedanie, slupki przy zawiasach rtlnej klapy kombi, ranty drzwi pod dolnymi listwami, blotniki przy progach itd. Generalnie to samo co W202.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00