MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 9:34 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1229 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wyslales oczywiscie poleconym?

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
TReneR pisze:
Wyslales oczywiscie poleconym?

I za potwierdzeniem odbioru!

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

a nie lepiej bylo z tym papierem po prostu pojechac ??? , czy samochod tez mu odeślesz za potwierdzeniem odbioru ?
Niektóre rzeczy robi się osobiście ... , wytłumacz mi proszę jak głupiemu .. dlaczego nie pojechałes tam do tej pory osobiście oddac samochód .. bo przyznam ci że moja sympatia do Ciebie nie pomaga mi tego zrozumiec ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
nowy

Po miesiącu od kupna to sobie możesz nakukać...Przez ten czas mogłeś sam rozbić kupione od niego legalne auto,które powie,że sobie przerobił na e-classe bo mu się tak podobało i koszta nie grały roli,potem kupić kradzione i przebić sobie numery i pewnie sprzedający będzie miał taką wersję której nie podważy mu nikt... <br>Dodano po 1 minutach.:<br> Albo weź mu udowodnij,że to to samo auto które kupiłeś???Bez dowodów nic nie zrobisz niestety-znam taki przypadek z mojej rodziny taka sama sytuacja była kilka lat temu i skończyło się na tym,że auto przeszło na własnośc po paru latach.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

mindlab pisze:
Albo weź mu udowodnij,że to to samo auto które kupiłeś???

Sa jeszcze odciski palcow i slady dna :P
Wiec niech autor tematu lepiej nie czysci auta :)

Tytuł:
nowy

Chyba,że tak ale rozumiesz o co mi chodzi?Weź teraz w tych czasach udowodnij,że to to samo auto a nie tylko tak samo wyglądające bo to robi różnicę...

Tytuł:
wiarus senior

No właśnie , czy zdjęcie cyfrowe jest dowodem w sprawie ?
Dawniej nie było a jak jest obecnie ?

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
nowy

Nie jest...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

mindlab pisze:
Po miesiącu od kupna to sobie możesz nakukać...Przez ten czas mogłeś sam rozbić kupione od niego legalne auto,które powie,że sobie przerobił na e-classe bo mu się tak podobało i koszta nie grały roli,potem kupić kradzione i przebić sobie numery i pewnie sprzedający będzie miał taką wersję której nie podważy mu nikt...
Dodano po 1 minutach.:
Albo weź mu udowodnij,że to to samo auto które kupiłeś???Bez dowodów nic nie zrobisz niestety-znam taki przypadek z mojej rodziny taka sama sytuacja była kilka lat temu i skończyło się na tym,że auto przeszło na własnośc po paru latach.

Zawiało starosłowiańską legendą - to wszystko to są dowody i dowodziki , dodatkowo będą poparte opinią biegłych - aukcja zarchiwizowana , jest kto sprzedaje - dodatkowo łatwo ustalić czy powłoka lakiernicza jest nowy czy też stara a sama odpowiedzialność za wady prawne trwa długo a nie miesiąc.
Zresztą tylko w kraju jak Polska moga ludzie dochodzić do tak absurdalnych tez jak twoja - kupił auto za 10 tyś zł , przebił numery a potem sam na siebie doniósł by jako krwawy mściciel dokonać vendetty na Bogu ducha winnych poprzednich właścicielach ...Litości

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
nowy

Nie-mógł kupić dobre auto przerobione na e-classe po tygodniu owinąc się wokół drzewa kumpel złodziej podstawił mu taką samą,przekuli i oddadza odzyskując 10tyś i mając starą rozbitą e-classunie :) Wiem ze tak nie ejst ale sa różni ludzie i różne sytuacje...Ja oczywiście współczuję i jestem po stronie kupującego tylko pisze co się MOŻE STAĆ i jak MOŻE SIĘ BRONIĆ TAMTEN !!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mr_simon pisze:
Po przeczytaniu tego pisma, na jego miejscu od razu byłbym z pieniędzmi i przeprosinami za wynikłą sytuację.

Nie obraź się, ale jesteś naiwny. Ja co prawda jestem w notariacie, ale mój kumpel z aplikacji prowadzi kancelarię radcowską. Ostatnio dostał prawomocne nakazy zapłaty na faceta na ponad 500 tyś. I co myślisz, że facet przyleciał z kasą. Papiery poszły do komornika i cisza... Dobrze będzie, jak nie umorzy z powodu braku środków na koszty postępowania :evil:

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
Mor pisze:
Nie obraź się, ale jesteś naiwny. Ja co prawda jestem w notariacie, ale mój kumpel z aplikacji prowadzi kancelarię radcowską. Ostatnio dostał prawomocne nakazy zapłaty na faceta na ponad 500 tyś. I co myślisz, że facet przyleciał z kasą. Papiery poszły do komornika i cisza... Dobrze będzie, jak nie umorzy z powodu braku środków na koszty postępowania

W mojej sytuacji komornik będzie miał co egzekwować.

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
wiarus junior

No tak, dawno mnie nie było tutaj więc się przywitam.
Co do Twojego nieszczęsnego 124.
Zrobiłeś błąd nie sprawdzając auta przy zakupie.
Zawsze ale to zawsze sprawdza się pole numerowe tabliczki, rok na szybach i losowo innych elementach plastikowych.
Jeżeli budziło to jakieś wątpliwości to są rzeczoznawcy.
To raz. Drugim błędem to przyznanie się do szczepu.
Sprawą jasną jest że ty wiesz na pewno że auto owe pochodzi z czynu nie do końca legalnego a myślę że zabronionego w 100%.
Zresztą jak wypowiedzi niektórych forumowiczów o podżeganiu do napaści na owych sprzedających jest na pewno przestępstwem.
Swoją drogą to dziwie się ze administratorzy nie starali się przyhamować tego kierunku.
Wiadomo są metody ale to na PRIV a nie jak komu sklepać wary czy... .
Cieszę się że nie skorzystałeś z tej metody to plus.
A co z owym mercedesem i sprzedającymi....
Nic nie zrobisz. Sam przyznałeś że owi sprzedający zapewniali że nie mają o tym pojęcia więc do przestępstwa nie doszło.
Sankcji karnych dla nich zapewne nie będzie a już na pewno żadnych dotkliwych.
Co pozostaje... słać pisma jak robisz i brać ich na huki ale jak nie mają kasy i lecą na kredytach to czapa.
Możesz stracić kolejne pieniądze i założyć sprawę z powództwa cywilnego.
Ale znów jak nie mają kasy, no i oczywiście jak wygrasz gdyż sąd będąc przekonany o ich nie wiedzy to... no właśnie.
Prawdę powiedziawszy jest mi cię bardzo szkoda że nabyłeś taki samochód. Wiadomo że ciężko zarobione pieniądze że ostatnie.
Nie chcę teraz prawić że pośpiech i napalenie jest złym doradcą ale na logikę jeżeli na zachodzie za podobne pieniądze nie mogłeś kupić takiego auta to w polsce za 10000 tyś w tym stanie... to jest tak podejżane że sprawdził bym potrójnie, gdyż auto jest naprawdę ładne.
Przyznam że pracuje jako technik w organach ścigania a dziś po przyjacielsku rozmawiałem z prokuratorem i prowadził podobną sprawę.
Poleciała do umorzenia.
Co ja bym zrobił...
Kupiłem trudno, postarał bym się po cichu ustalić faktyczny VIN auta i przez rzeczoznawcę dowiedzieć się co się z poprzednikiem stało.
Jeżeli nie uda si ustalić starego VIN to plus, a może warto by się postarać by nie udało się tego ustalić.
No i cieszył bym się użytkowaniem tego pięknego merca, w końcu jest młodszy od oryginału :-)
Tak swoją drogą to znajomy kupił kiedyś podobne 123 w 94r.
Do dziś nim jeździ i w sumie jest bardzo zadowolony a o tym że to przeszczep to już chyba on sam nie pamięta.
Pamiętaj tak masz choć auto, a jak zaczniesz robić szum będziesz miał...
no właśnie co będziesz miał?
Prosta wojskowa zasada, "ukradli Ci czapkę ukradnij i Ty"
Jak zaczniesz robić zamęt to nie dosyć że nie będziesz miał czapki to jeszcze góra bedzie nie zadowolona.
Pozdrawiam serdecznie i życzę, powodzenia i pozytywnego załatwienia spraw.

Alfa 156 1.8 2004r.
Jaguar S-type 3.0 2002r

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Piotr735 pisze:

Jesteś żandarmem czy jak ????
[zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Piotr735 Piszesz w poście
Piotr735 pisze:
Zresztą jak wypowiedzi niektórych forumowiczów o podżeganiu do napaści na owych sprzedających jest na pewno przestępstwem

a sam lepszy nie jesteś

Piotr735 pisze:
Jeżeli nie uda si ustalić starego VIN to plus, a może warto by się postarać by nie udało się tego ustalić.

Piotr735 pisze:

Piotr735 zaprzeczasz sam sobie
[totalszok]

MB W210 E230 96r MOJA MIŁOŚĆ
MB W163 430 99r DO ZADAŃ SPECIALNYCH
VW PASSAT B5 2000r ŻONY MIŁOŚC

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1229 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00