MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz cze 15, 2025 6:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Cześć chciałem przestrzec przed nieuczciwym sprzedawcą na alledrogo.
Użytkownik / sprzedawca kriskar923 z miejscowości Borowo okazał się oszustem i kombinatorem.
Sytuacja wyglądała tak:
Przeglądając ogłoszenia trafiłem na zdjęcia auta przeznaczonego na części i zadzwoniłem z pytaniem o interesującą mnie część, dogadałem się ze sprzedającym, poprosił mnie wysłanie adresu do wysyłki SMSem, wysłałem.
Po kilku minutach sprzedający wystawił część na aukcji dwukrotnie drożej, więc zadzwoniłem i pytam o co chodzi, odpowiedział że mam się nie martwić, że ma tego więcej i wyśle mi tak jak się dogadaliśmy.
Po kilku dniach przesyłki ciągle nie było więc kliknąłem kup teraz na tą dwukrotnie droższą część, po czym sprzedający ją usunął i wystawił już czterokrotnie drożej i przestał odpowiadać na SMSy i zaczął się tłumaczyć że z nikim się na nic nie umawiał i że może sobie robić co chce....
Więc przestrzegam i nie polecam

swój chłop

Koleś w ogóle ma ceny z kosmosu. A jeśli to były paski na dach to znajomy go nieźle podkręcił ;-)

www.W124.pl

postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Heh kupiłem z jakieś stacji demontażu pojazdów na allegro ogranicznik do drzwi lewy przód do 140.
Koleś przysłał mi ogranicznik chyba od 124 , dużo mniejszy 100mm, zamiast 114mm.
Napisałem zadzwonił, że na pewno nie możliwe i że w ogóle i coś tam ja się nie znam on trzy dekady w branży itp.
Ok 49zł za ogranicznik nie wiem nawet od czego.
Ale pomyślałem, że może allegro coś zadziała i napisałem jakiś spór otworzyłem .
Potem jakis stażysta pewnie z allegro chciał się wykazać i napisał i do mnie i do tamtego maksia całego.
Po okolo miesiącu kurier przywiózł mi prawidłowy element.
maksiu już nie dzwonił , także albo pracownicy go robią , albo wykopał i znalazł to co kupiłem.
Mi na pamiątkę został ogranicznik nie wiem od czego .

Ale ile na różnych aukcjach osób kupi coś za 49zł dostanie złom albo w ogóle cś innego i olewa temat .
A takie dziady żerują w rok na wakacje nazbiera z takich wałów .

A tu ustalenia przez tel itp. gostek chyba wyczaił biznes na tych częściach i jak powiedział może sobie robić co chce.

swój chłop

Na allegro to przede wszystkim trzeba kupować od przedsiębiorców co mają zarejestrowaną firmę bo wtedy obowiązuje ich ustawa o ochronie konsumenta i wrazie czego to zwrot bez podania przyczyny, osób prywatnych ta ustawa nie dotyczy.
Ja osobiście najbardziej naciąłem się się właśnie poza allegro a przez kontakt tel. z 1 gościem z forum W210, zwie się yellowstone czy jakoś tak, przysłał mi lipny most za 260zł + koszt montażu, jak zadzwoniłem że most wyje to zarzekał się że napewno nie most, po pół roku wstawiłem drugi tym razem naprawdę cichy, dalej zarzekał się.... No i co z takim zrobić?

Pozatym na allegro to kiedyś coś tam zamawiałem, towaru nie było a ja wyjechałem, później musiałem wydzwaniać i pisać negatywny komentarz żeby oddał kasę ale tu chodziło o nową rzecz i od firmy, pieniądze wkońcu oddał. Teraz bujam się z 1 gościem co mi przysłał chłodnicę trochę inną niż zamawiałem, napyskował i napisał że nie przyjmie zwrotu, no cóż byłem u rzeczniczki, wysłałem list a następnie paczkę, zobaczymy co te przepisy są warte. Więcej nic sobie nie przypominam. Od 13 lat kupuje różne rzeczy wysyłkowo i ogólnie mam dobre doświadczenia.

wiarus senior

A i na forum byli tacy co przelewy odbierali, a towaru nie było...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00