Wiele osób pewnie szuka miejsca garażowego dla swojego klasyka/zabytka. My z żoną rownież trochę szukaliśmy, chcąc być niezależnymi od uprzejmości rodziny, znajomych, sąsiada, listonosza itd.
Priorytetem byla cena, bo wydanie 25-30 tyś zł na miejsce garażowe dla auta kupionego za 3 tyś, używanego właściwie tylko w weekendy itd, tylko dlatego, żeby mieć klasyka blisko domu, jest czystym nonsensem i świadczy o nadmiarze posiadanej gotowki lub...
...o poważnych zaburzeniach emocjonalnych

W każdym razie, przechodzę do meritum: znaleźliśmy takie miejsce na Tarchominie, ok. 500 m od Ratusza gminy Bialolęka. Fajny, bardzo duży garaż z 3 poziomami. Garaż jako zamknięty budynek a nie jakaś wiata z przestrzałami, na tyle duży, że robiąc raz na jakiś czas zimą rundkę po garażu swoim zabytkiem/klasykiem, można rozruszać hamulce, rozgrzać silnik itd. (jest gdzie jeździć).
Jeśli uda mi się zmontować grupę kilku chętnych, koszt zakupu na własność jednego miejsca garażowego wyniesie ok. 3700-3800 zł + oplaty notarialne, sądowe, PCC (ok. 1000 zł za wszystko).
Obecnie koszt miesięcznego czynszu wynosi ok. 100 zł. Do niedawna wynosil ok. 50-60 ale z tego co mi tłumaczył przedstawiciel developera, wspolnota podjęla jakąś zlą decyzję odnośnie planowania kosztów eksploatacji i teraz to odkręcają, niewykluczone, że opłata wróci do poprzedniego, niższego poziomu.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany wejściem w taką "grupę zakupową", proszę odezwać się do mnie na PW lub telefonicznie 609 199 300 (po 16:00).
Od razu zaznaczam, moim celem nie jest bezpłatna reklama dla developera, pobieranie opłat czy czerpanie z tego jakichkolwiek korzyści...
...poza jedną - sam chcę kupić miejsce na swojego MB (lub Borewicza) w dobrej cenie
Serdecznie pozdrawiam.