MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 4:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Chciałem to dać do "Klasyków", ale raczej tutaj się to bardziej nadaje...

http://allegro.pl/mercedes-w116-3000d-i1279597658.html

Może już ktoś go widział, może nie, ale w każdym razie na Forum o nim wzmianki nie znalazłem, a moim zdaniem zasługuje.

Broń Boże nie chodzi mi o nabijanie się z posiadacza, ani o spuszczanie się nad zburaczeniem klasyka, bo wiadomo, że każdy ma swój gust, równiez według mnie taki tunning to raczej średnio do tego wozu pasuje, ale moim zdaniem ta twórczość zasługuje na upamiętnienie na tym Forum [zlosnikz] , bo tak jak na niego patrzę na zdjęciach, to wydaje mi się, że ten kto to robił się całkiem przyłożył do dopasowania tych zderzaków i listew do nadwozia i efekt końcowy wyszedł - zaryzykuję to stwierdzenie: całkiem estetyczny, zwłaszcza w porównaniu do innego, prezentowanego tu czasem mercedesowego folkloru. Wręcz jestem gotów stwierdzić, że ta przeróbka przypomina nawet trochę, a może wręcz mocno, ten okropny plastikowy tunningowy styl z lat osiemdziesiątych lansowany przecież również przez same AMG. Ja bym jeszcze tylko zmienił koła na szerszy rozstaw i przerobił przedni zderzak, tak żeby wrócić do normalnego 'grilla', bo ten zwężany jakoś tak nieszczególnie wygląda no i byłby całkiem ciekawy 'bandyta' [oczko]

No, może nie z takim napędem pod maską, jak dla mnie, to do takiego wyglądu przydało by się jednak coś trochę mocniejszego...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00