MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 4:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Numer GG: 4153022
Witam
Na wstępie przywitam się bo jeszcze tego nie zrobiłem a wypadało by
Podejrzewam że temat był już niejedno krotnie poruszany ale z racji że forum jest już dość obszerne i zdążyło się trochę zmienić pozwolę sobie skrobnąć post
A teraz do rzeczy, niedawno na innym forum kolega Daniel wklejał link do strony producenta blacharskiego

http://www.potrykus.com.pl/

i tu pytanie
czy już ktoś korzystał z materiałów produkowanych przez nich
bo miałem swego czasu 123 w Kombi i po stłuczce straciłem maskę zderzak grill lampy
przy okazji wymieniłem błotniki ale na rzemieślnicze kupione w Poznaniu na ul. Głównej
i już nigdy nie wyglądało już dobrze
nie dość że nie dały się spasować a jak już się udało to wyglądało jak spasowane przez kowalo-rolnika

dlaczego pytam

bo noszę się z zamiarem zakupu dla siebie albo 123 w kombi (taki mały "pier&@lec") albo 126 w Long-u a żonie zostanie się nasze 124

nie jest to łatwe bo w sumie sam dość dużo robię przy swoim i nie tylko, mam wiedzę i znajomość tematu i tu jest przeszkoda bo w każdym z ogłoszenia jest coś ukryte a kupujący stara się uniknąć "wdepnąć" a jak rzeczywiście jest rodzynek to zaporą jest cena wystawionego egzemplarza
chciałbym jak już się zdecyduję na zakup przyrdzewiałego egzemplarza raz a dobrze przyłożyć się do "drugiej" a może kolejnej młodości bo nie zmieniam aut jak rękawiczki a posiadanie zacnego klasyka to jest "TO COŚ" co mnie będzie radować
no chyba że macie, znacie innych producentów blach
Pozdrawiam

swój chłop

brałem stamtąd progi, błotniki tylne i przednie. Nie byłem wtedy jeszcze tak zagłębiony w temacie jak teraz. Progi udało się wspawać bez problemu, tylne błotniki jakoś też, z przednimi juz nie jest tak pieknie... tak czy siak są to zamienniki, próg zawsze możesz jakoś podklepać czy coś dołozyć i sie da ale z błotnikiem przednim już nic nie zrobisz. Z tego co wiem, kiedys sami tłoczyli blachy, mieli cały sprzęt ( i założę się ,ze pewnie lepiej to wychodziło) teraz im sie nie opłaca, są to chyba włoskie zamienniki...

W123 2,4D
W124 Coupe ASB 3,0 91r

(Oo(=l=)oO) Piękno tkwi w szczegółach. Mercedes-Benz.
"Gwoli informacji, nie o kasę tu chodzi; ja po prostu kocham tego Merca.”

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00