Dokładnie.wszystko zalezy od daty umów i terminu zapłaty składki. Mimo tego,ze nie rejestrowałeś auta zgodnie z umowami byłeś jego przed ostatnim właścicielem. Jesli nie rozwiażesz problemu to pisz w poście. Po pierwsze jestem ciekaw co z tego wyniknie po drugie miałem już tyle razy do czynienia z ubezpieczalniami ze teraz juz jestem cwańszy od nich, ale wiedzy nigdy nie zawiele. Najważniejsza zasada: wypowiedzieć umowe najpózniej dzień przed końcem.... kiedyś to ominałem ale nie pochwalę sie publicznie jak

Dużo zalezy też od ubezpieczalni. Mogą Ci zarzucić ,ze jako właściciel auta nie zgłosiłes w ubezpieczalni sprzedaży i że zrzekasz się OC na rzecz nowego nabywcy. Kiedys miałem taką sytuacje. Sprzedałem auto, które równiez nie było zarejestrowane na mnie. Po sprzedaży od razu poszedłem do agenta tej firmy , zgłosiłem i poprosiłem o pieczatke na umowie że zrzekłem sie OC. Mimo to pewnego dnia przyszło do mnie pismo o zapłacenie składki, a że miałem pieczatke na umowie to mogli mnie pocałować w trąbke