Mam służbowego Samsunga I780. Zalety to mnóstwo bajerów, dwie baterie, bardzo dobry ekran. A teraz wady
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
:
- dużo gadam, bateria wytrzymuje tak do około 3h rozmowy
- wskazania baterii nigdy nie są pokazywane poprawnie
- antena od GPS potrafi zgubić sygnał i automapa wariuje, poza tym z włączoną automapą szybko siada bateria
- ekran dotykowy - już nie raz w czasie rozmowy włączyłem uchem automapę i inne bajery w telefonie
- wejście zasilania i słuchawek wspólne
- aparat tylko 2MPix
- brak normalnego joysticka, poruszanie sie po książce telefonicznej touchpadem albo po prostu palcem bardzo niewygodne, w czasie jazdy już nie raz wybrałem numer do innej osoby
- jak właczysz mediaplayer i bedziesz probowal wylaczyc go krzyzykiem to niestety sie zdziwisz, bo muzyka czy film beda dalej sobie graly, trzeba pozniej z systemu wylaczac takie programy bo caly czas wisza w pamieci
- dolaczona sluchawka bluetooth do niczego, bardzo slabo slyszysz i rownie salbo jestes slyszalny, na sluchawkach przewodowych jakosc bardzo dobra, ale wtedy nie mozna ladowac telefonu w aucie
Ogolnie podsumuje tak, dla mnie telefon ma sluzyc do rozmowy, czasami zrobic jakas fotke jak akurat nie ma aparatu pod reka. Bajery i konstrukcja telefonu bardzo utrudniaja w takich sytuacjach zycie. Ale jesli chcesz miec nawigacje badz korzystasz z aplikacji, maila itd na telefonie to jest ok