Jeśli mogę swoje trzy grosze wsadzić, to powiem tylko tyle: Bierz 7 !!!
Auto jest świetne pod każdym względem: wykonanie, silniki, ergonomia... No po prostu duże, prestiżowe auto. Moim zdaniem lepsze od w140 (nie bijcie) szczególnie w prowadzeniu. Jakość wykonania też moim zdaniem na równi lub nawet lepsza niż w "S". No i jak koledzy wyżej napisali: wypas dobry w większości egzemplarzy.
Chwalę tą Beemkę nie dlatego że szwagier sąsiada ma, tylko dlatego że sam powożę takie cuś od 3 miesięcy, a w140 nieraz miałem okazję prowadzić.
Moja ma silnik 2.8 i powiem szczerze że dla mnie w sam raz to sprawnego podróżowania. Spalanie w granicach 15L miasto a trasa nawet 9-10.
Warto zwrócić uwagę na przekładnię kierowniczą i stan tylnego alu-zawieszenia.
Czasem elektronika silnika też lubi płatać figle więc zwróć uwagę czy nie wywala błędów i nie faluje obrotami.
Ogólnie autko lux, a chłopy w dresach nie jeżdżą bo zwyczajnie jest dla nich za droga w utrzymaniu.
Mówicie że "jednak BMW nie ma tego smaku który ma MB / ciach /chodzi nie tylko o moc, bajery i spalanie ale też i o smak, styl."
BMW e38 jest wspaniałe a drzwi klapią miło ale i tak na bezludną wyspę pełną CPN-ów zabrałbym gwiazdę.
Pozdrawiam!