MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 5:58 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

nie zgadzam sie gdzie ty chcesz w moim miescie jeszcze drogi pobudowac ? rozumiem poza miastami , ale w nich ? a o tym tu piszę
dzis kazdy ma u mnie w klatce po dwa samochody czyli tylko jedna klatka 5 kaltkowego bloku to 20 samochodów
samochody staly sie tanie ! utrzymanie ich tez jest tanie , co skutkuje ze kazdego stac na samochód ,a nawet dwa - jedni powiedza to dobrze - ja smiem twierdzic , ze to zle ! i kułakiem mnie zwac wolno [zlosnik] a co mnie tam ;)

vin-WBD2100161B476884
http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FM
http://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
No tak .. ale tak jest wszędzie, że każdy w domu ma po 766 samochodów motocykli i koni zaprzęgowych. Czy to u nas czy w Austrii czy w Hiszpanii.
Co do korków w środku miasta to jestem za tym żeby zamknąć centrum i okoliczne dzielnice od pojazdów oprócz uprzywilejowanych (np. mieszkańców) idąc za wzorem zachodnim ;)
hmm z drugiej storny pisanie, że nie ma dróg ma sens. Wyobraźcie sobie co by się działo jak by w takim Los Angeles były po 2 pasy o szerokości 2,5m ..
Przy ich ilości samochodów na 8 pasach 3,5m są korki a co dopiero by się działo jak by Warszawę mieli u siebie [zlosnik]
Paliwo tanie? nie ma co. Piszesz tak bo masz za free ;) byś zmuszony był do wydawania 3/4 wypłaty na paliwo to byś od razu kombinował z OO itd ;) <br>Dodano po 6 minutach.:<br> .. kontynuując. Paliwo nie jest tanie i nie można tak mówić. Dojazd gdziekolwiek małym plastikowym 1.3 w miesięcznym rozrachunku (np do pracy 40km w obie strony) wychodzi nie mało. To co? mam kupić sobie elektryczne pędzidełko? które swym ekologicznym silniczkiem (de facto prąd uzyskiwany w ekologiczny sposób z naszych pięknych "tradycyjnych" elektrowni) pomoże zaoszczędzić mi w portfelu? Tylko niby za co to kupie? [oczko]
Mi tam się te ceny paliwa nie podobają i już. Fakt. Polacy są nieco skrzywieni na punkcie komfortu i dużych silników .. codziennie widzę z 15 Escalade'ów i innych tego typu fur, na które na zachodzie ludzi nie stać a biedny Kowalski zasuwa tym na co dzień. Ale nikt nie będzie mnie zmuszał do przesiadki na motorynkę ...
Są plany przejścia z 22% podatku na 18% .. hmm ale to i tak nie wiele da. Jeśli by się to udało to i tak idąc za starą tradycją - podniosą ceny.
Ropa się kończy? kolejna bajka bo o tym słyszeli już nasi dziadkowie [oczko] a tu coraz więcej ropy sie odnajduje.. Ciągle tylko bajki ktoś chce mi wcisnąć.

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W centrach miast może nie da się wybudować dodatkowych dróg, ale już w dzielnicach poza centrum czasami można chociaż poszerzyć. Dodatkowo brakuje obwodnic miast i niestety, ale najczęściej drogi tranzytowe prowadzą przez miasto.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00