ROBHEN pisze:
Bukol pisze:
można skrótowym tekstem zainteresować ludzi i odesłać ich do internetu, podać nawet adresy stron i for (niekomercyjnych) gdzie takie dyskusje się toczą.
W komercyjnych pismach jedyne strony do jakich można odsyłać to strony tych pism lub strony reklamodawców. Miałem już sytuację w jednym z artykułów że opisując jedyny oficjalny dostępny w Polsce biodiesel musiałem jego nazwę "bioester" zastąpić sformułowaniem "biodiesel-dostępny w jednej z sieci stacji paliwowych" bo Orlen nie chciał go reklamować. Orlen ogólnie rzecz biorąc jakby wstydził się tego produktu, no może dla tego że do nowych generacji silników nie za bardzo się nadaje.
Orlen już nie raz udowodnił, że ma głęboko w dupie swoich klientów i z pozycji monopolisty może robić co mu się rzewnie podoba. Dla każdego nawet niezbyt rozgarniętego klienta kupującego paliwo do swojego auta oczywiste jest, że ktoś u kogo niemalże wszyscy inni kupują paliwo na swoich stacjach będzie miał je i tak w najlepszej cenie - nic z tego bo na stacjach Orlenu jest ona prawie zawsze droższa niż gdziekolwiek indziej - chyba, że pozostałe stacje się dogadały i mają po tyle samo wszystkie - zdarza się to nader często w wielu miastach.
Jeśli zaś chodzi o bioestra - zima idzie, gęstszy trochę jest więc z porannym odpalaniem są lekkie problemy, będzie raczej co raz mniej chętnych żeby go kupować więc jego cena winna być niska żeby go kupować - nic z tego - bioester kosztuje już tyle co zwykły diesel na innych stacjach (tydzień temu lałem za 3,72l) czyli o nawet 60 groszy drożej niż latem - nie rozumiem tego zupełnie.