MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 2:25 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Dziękuje za odpowiedzi. Trochę mnie przestraszyłeś tą karą i chyba wezmę się za to ubezpieczenie :)

W sprawie zgodności z VIN to tapicerka już się szyje na wzór starej tylko będzie inny odcień, a lakier zmieniam na inny bo ten z VIN kompletnie mi nie pasuje (żółty) :( . Biegi myślałem żeby zrobić jak z VIN w podłodze, ale przy kierownicy jeszcze bardziej go postarza i fajnie się nimi wachluje :)

Z rejestracją chciałem się wstrzymać żeby już po remoncie miał żółte tablice ale z tego co piszecie to lepiej zarejestrować go normalnie a potem na zabytek?? Czy tylko zrobić mu składki OC i już po remoncie zrobić mu żółte blachy?? :-?

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Teoretycznie po kupnie auta masz 30 dni na przerejestrowanie, ale w praktyce przekroczenie tego terminu nie ma specjalnych konsekwencji.Gorzej z OC, nad tym czuwa Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny o ile informacja nie dotrze do nich np. z WK czy od poprzedniego ubezpieczyciela lub zawistnego sąsiada możesz udawać naiwniaka i starać się ubezpieczyć auto na nowo.Jednak zawsze teoretcznie mogą dojść "dziury " w OC za twojego posiadania tego auta, nie mowiąc już o poprzednim właścielu.
TUmasz tabele i cennik kar.
Mam wrażenie jakby stawki były nieco niższe niż wcześniej ?

Polecam lekturę tego wątku, jak nie płacić OC w trakcie remontu, wszyskiego się dowiesz :
http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=25204&start=0

MB S210 E430 4matic

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00