odgrzebuje temat dotyczacy tej SDLki z pierwszego postu z rej PGO
otoz dla scislosci i super oka kolegi Waciak..
strzalki ktore pokazujesz :
1 klapa nie odstaje, nie wiem czy to klapa na zamku czy kazdy szejk tak ma ale nie widzialem szejka w ktorym klapa nie konczyla sie nizej z obu stron niz blotnik - moze to wina zamka klapy i podniesienia , nie wnikalem.. ( a ze jest odgieta to tylko zludzenie ze zdjecia)
2 wymieniany blotnik tylni.. - blotnik nie byl wymieniany, byla reparturka wstawiona tego blotnika, i w tym miejscu drzwi rzeczywiscie sie nie schodza, na zdjeciu to widac, w realu to jest mniej widoczne.
3 drzwi przednie pasazera i blotnik przod.. blotnik jest ok, to drzwi maja troche luzu na zawiasach (albo komus to nie przeszkadza albo nalezy je wymienic..) a spasowanie drzwi na przy slupku.. wystarczylo podniesc na zamku..
4 auto nie mialo dzwona, auto mialo malowane drzwi, wstawiona reparturke o ktorej mowilem, klapa tyl tez byla malowana.. i tylnie slupki od strony szyby tyl byly malowane.
5 auto jest idealnie proste (mam wydruk ze stacji diagnostycznej) kolega ktory jest jej wlascicielem powiedzial tylko tyle: albo auto nie bylo bite, albo jest perfekcyjnie zrobione, bo tak proste auta to nawet 2 letnie sie nie zdarzaja by wszystko bylo albo bez odchylek fabrycznych, albo z minimalnymi odchylkami mieszczacymi sie w tolerancji podanej przez producenta..)
6 auto ma zderzak od europy przod, rowniez nie ma wycieraczek ktore maja byc wg vinu..(wycieraczki sa, ale sa zdjete..) - listwy pod wycieraczki maja zaszpachlowane tylko otwory na wycieraczki , wiec to jedyna szpachla na nich-znaczy ze byly proste przed szpachlowaniem otworow...
7 auto z przodu dzwona nie mialo
8 auto ma silnik od 124 300turbo D anglika
9 auto ma tez europeskei lamy przod BOSCH , orginalnie byly Hella USA
10 auto chodzi idealnie
11 zdobylo 3 miejsce w konkursie na najladniejszego mercedesa zlotu 1 maja w Suchedniowie br. (przegralo tylko z 126 na bardzo ladnych 17stkach i w116 orginal z USA 300SD) - ale z tych 3 aut to bylo w najlepszym stanie fizyzczno-mechanicznym (stan lakieru, felg, wypas,sprawnosc wypasu)
12 a wiem to wszystko dlatego ze auto posiadam od 1 marca tego roku, zrobilem nim ponad 3000 km i wszystko chodzi jak w zegarku, a jedyna rzecz jaka nie dziala to tempomat bo brakuje elementow do niego od strony silnika, i obr jest (jeszcze) od PB
13 auto bylo w PGO przez 8 lat i gosc naprawde o nie dbal..( chociazby patrzac na to gdize i jak go garazowal czy schodzac pod auto i ogladajac czesci jakie montowal)
14 jest kilka mankamentow ktore spieprzyl mu lakiernik, ale prawie sobie z nimi poradzilem .. tak jak mowie dopiero 3 miesiac go posiadam..
15 co do przedniego zderzaka.. ciesze sie ze jest od wersji europ. bo amerykanski wyglada oblesnie, tylni rowniez mi nie lezy, i jak tylko znajde w dobrym stanie z 2 wersji europ. to kupie i wymienie !!
16 to moj 2 mercedes, pierwszy ktorego wciaz posiadam to MB190D !
pozdrawiam
i jak sprawa rejestracji tego auta sprowadzonego??
PS czy auto nie bylo gdizes uderzone bite? tego nie wiem, wiem jedno jak ktos uwaza ze kupi auto 20 letnie bez jakiejkolwiek stluczki to oklamuje sam siebie i wsyzstkich dookola ktorym bedzie wmawial ze nie jest bite, bo nawet auta salonowe maja zaprawki przy np zaladunkach i dowozie do dealera ...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)