MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 1:46 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Wczoraj moje auto przelało czare goryczy:) --- Niebieski W123 300TD
Ale od początku:

1.Gdy włączam wycieraczke tylnej szyby zapala sie lampka w bagażniku - ale tylko wtedy jak przycisk nacisnę MOCNO, jest tak od zawsze
2. Gdy wcisnę Kickdown zapala sie lampka oswietlenia wnetrza, tak tez jest od zawsze. Przy wyprzedzaniu nocą kierowca wyprzedzanego auta moze zobaczyć moja twarz.
3.Jakieś 3 miesiace temu padło NIVO tzn nie podnosił auta po obciązeniu, ale na pusto trzymał linię.
4.Tydzień temu z lewego amorka zaczął lać się olej, a od zawsze leje sie z regulatora wysokości.

I teraz najlepsze - wczoraj auto po załadowaniu najpierw siadło z tyłu na jedną strone(na tą z uszkodzonym amorkiem niva) a po kilku chwilach z tyłu dobiegł mnie piskkkkk i okazało sie że tył podnosi się równomiernie z dwóch stron i tak sobie stoi do dziś rana.A juz miałem wymieniać ten amortyzator...I stało się to gdy wjechałem na serwis FIATA zeby przeładować towar z bagażnika (przestraszyła sie czy co?)

A puenta jest taka -- Po co było sie żenić skoro Mercedes może stroić fochy i mieć humory.

PS Auto jest zarejestrowane na żonę:)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

U mnie czasami zapala się lampka gdy włączam wycieraczki :)

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

kondrix123 pisze:
2. Gdy wcisnę Kickdown zapala sie lampka oswietlenia wnetrza, tak tez jest od zawsze. Przy wyprzedzaniu nocą kierowca wyprzedzanego auta moze zobaczyć moja twarz.

Ja tam uważam że masz opiekuńcze auto - parafrazując zupełnie jak z komiksu ...chcesz poszaleć ...zapala ci się lampka - czy oby warto?
A tak już na poważnie to uwielbiam autka które w jakiś sposób symbiozują z właścicielem - ja czytając twojego posta widzę angielskie poczucie humoru w twoich uduchowionym 123.
Na forum Peugota czytałem kiedyś o aucie które przy skręcaniu w lewo i kierunku domykało szybę od kierowcy i składało lusterko...

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

swój chłop
Awatar użytkownika

kondrix123 pisze:
Wczoraj moje auto przelało czare goryczy:) --- Niebieski W123 300TD
Ale od początku:

skąd ja to znam :) u mnie zawsze jakieś "ciekawe" usterki pojawiają się gdy kolejny raz podejmuję decyzję o pozbyciu się auta. Pierwszy raz jak dałem ogłoszenie do gazety, w samochodzie przestały działać hamulce, za kolejnym razem padło wspomaganie. Natomiast z ostatniego razu (kolejna próba pozbycia się) parę dni temu padł docisk sprzęgła, dzisiaj lewa strona samochodu bez elektryki, no i nagle zniknęło podświetlanie skali w radiu ....Czego można chcieć więcej ;)

ex W126 4,2 SE
ex W123 200D
ex W115 240D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kondrix123 pisze:
I stało się to gdy wjechałem na serwis FIATA

Myślę, że auto ma taką awersję do FIATA, że przestraszyło się, że będziesz go chciał tam do naprawy zostawić. W serwisie mercedesa, pewnie zachowałoby się normalnie, ale zostać u FIATA? O nie! I tak masz jedną usterkę naprawioną [zlosnik] No koledzy. To teraz zamiast do ASO MERCEDESA będziemy jeździć do ASO FIATA, coby nie wydawać kasy na naprawy ;) Ale to dotyczy tylko właścicieli aut zmanierowanych [zlosnikz]

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00